Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je mozne aby sa automat prehrial? ... Je ked nespina sahara...Jeden ventrak KO motorcek,druhy elektronika,klima chladic KO - UZ

Recommended Posts

Odesláno
OT

straki: 250 s 607? To by musela mít aspoň cca 260PS, ne?

3.0 V6 má 210PS a Vmax 230, A6 měla 300PS a Vmax cca 270 (bez omezovače..)

Nepokusej:D:D:D:D

No temer 260 PS.Presneji 252PS.....540 Nm kroutak.A samozrejme vypnuty limit rychlosti.Resp.nastaveny na 280.

Y2K: Jakoze mas to pred 140 tesne?

Odesláno

nieee,olej je v pohodee, tam kde ma byt...

horsie je to s vodou,jeden vetrak nespinal,asi to bol dovod prehriatia automatu...no teraz uz nejde ani druhy...a zajtra cesta domov asi 1600 km

neda sa to nejak zapojit alebo co aby vetraky sli stale?

Odesláno

Tie vetraky maju elektroniku v sebe co riadi otacky. Skus jednu vec. nastartuj a posad niekoho do auta kto ti bude zapinat klimu. vtedy by sa mali rozbehnut v tom momente ako zapne klimu tak s niecim dlhsim trosku potlac, alebo potiahni vrtulu. Ale bacha aby si neprisiel o oko alebo palce. Toto je alke len docane riesenie ak by uhliky zostavali zalepene. Inac sa priprav ze jedna vrtula stoji so zlavou nejakych 330 euro v peugeote. a druhovyroba sa nerobi jedine original. ja to idem teraz menit tiez ked pridem na sk.

Odesláno

nie je nahodou jeden na klimu a jeden na vodu?teda mal by sa zapinat pri vysokej teplote len jeden ci sa mylim?mozno ano kedze su chladice za sebou.ja som si len vsimol ze mi zapina na klimu jeden

Odesláno

ano jeden je na klimu, ale pri vysokej teplote vody zrejme idu oba...

tak ma napada este poistka a bitron, kedze ventilatory idu pootocit lahko...

mohol by mi tu dakto povedat kde je poistka pre ne?

net je tu na prd, mne sa to tazkl hlada

thx

PS: Skusal som aj klimu zapnut a \"stuchnut\" do vetraka...ale nic absolutne

[upravil dne 26.7.2012 20:22 od Y2K]

Odesláno

Pocestuješ v noci tak by malo stačiť náporové chladenie. Problém môže nastať pri pomalej jazde v kolóne kedy bude teplota stúpať. Čiastočne sa dá dochladzovať kúrením ale to je riešenie iba na chvíľu, doslova núdzové na nájdenie parkoviska.

Pozeral som service box a vyzerá zo že vetráky sú spínané cez relé ktoré je prístupné pod maskou nad pravým vetrákom. (pri pohľade z predu) Núdzovo by sa dalo nahradiť kúskom kábla, či drôtu a tak pustiť vetrák na stálo. Požiadal som o pomoc člena HonzaZ. Nájde schému a vymyslíme aspoň dočasné riešenie na cestu domov.

Zajtra dopoludnia dám vedieť výsledok aby si mal čas do večera aplikovať riešenie a v pohode prísť domov.

[upravil dne 26/7/12 22:52 od pastorek]

Odesláno

super, len ja mam pocit ze mne nejde vetrak akoze sa neroztoci lebo uhliky v prdeli alebo nieco take, nemyslim si ze by to bolo cidlom...aj ked byt moze

zajtra teda ocakavam rady :P

diky moc :papa

Odesláno

v kazdom pripade ked to nebudes hnat tak by nemalo byt potrebne zapinat sahary.napor staci,raz som mal podobny problem a ked som sa dostal do mesta a teplota zacala splhat tak som pustil kurenie naplno.ale ako spomina pastorek tak je to len nudzovka na par km.v mojom pripade to bola vyhoreta poistka, to som mal este renault

Odesláno

poistky som pozeral, to to nie je....obavam sa ze proste zhorela sahara, horsie ze asi obe :D

na coupe sa mi v chorvatsku posral termostat, ale to nastastie s tym slo ked sli sahary naplno...toto je horsie

a ono by to az tak nevadilo, ale ked sa prehreje, automat hlasi chybu, neradi...a toto je problem

Odesláno

Uz som ti napisal ze ten vetrak jeden aj druhy ma v sebe zabudovane riadenie. \\ide donho minus plus a dalsie dva vodice co riadia otacky. Tieto dva riadiace su pripojene na riadiacu dosku co sleduje teplotu a podla potreby zapina a vypina vrtulu. Ten motor nie je klasicky ako na rocnikoch do 2005. Je to ako krokovy motor.

Pisal som ti ze mas skusit pohnut vrtulou do stran ako keby si ju chcel zapacit. Niekedy ked su uhliky naprd, alebo maju zly kontakt s plosakom na ktorom su napajkovane tak sa ten ventilator rozbehne a nejaky den chodi. Uz som to mal rozobrate a mal som studenak na doske, ale casom zas zatiekla do toho voda a je to naprd. Tak to idem menit.

Jeden ventilator bezi na klimu a druhy na pomale otacky ak je motor prehriaty a ked je teplota stale vyssia tak sa zapnu oba n plne gule.

Naporove chladenie bude stacit v pohode. S tym sa neboj. Dokonca aj klima ti pojde pocas jazdy lebo sa bude dostatocne chladit. Ak sa nechaldi tak sa zvysi tlak v systeme a cidlo tlaku odopne kompresor. Ak by si sa nahodou dostal do zapchy a bude hovadske teplo a budes vydiet ze sa ti teplota zvysuje tak zapni kurenie na plno na najvyssiu teplotu, pootvaraj okna a bude to ok.

Odesláno

Este som zabudol ze nemusia byt vetraky naprd ale ze obcas su zoxidovane kontakty na konektoroch od vetrakov, ale to neskontrolujes bez toho aby si zhodil dekel zo spodu motora a vliezol pod auto.

Odesláno

Čiastočne som to už naštudoval:

- Poistky sú samostatne vedľa riadiacej jednotky, tesne pri blatníku. Mali by tam byť tri maxi poistky a dve najbližšie k blatníku sú na vetráky.

- Napájacie relátka sú v samostatných paticiach položené na riadiacej jednotke motora. Bolo by dobre pozrieť či nemajú skorodované kontakty a či je na nich prívod.

- ovládacie napätie relátok ide cez poistku F1 v poistkovej skrinke pri motore - pozri či je dobrá

Otáčky vetrákov riadi priamo riadiaca jednotka motora a mali by fungovať oba naraz pre vodu i klímu. Problém jednoduchého riešenia je že priamo v motorčeku je riadiaca elektronika cez ktorú sa regulujú otáčky. Keby to bolo riešené iba cez relé tak to stačí prepojiť a vetrák pôjde. Tu to tak nejde ale ak je popis v schémach správny tak ovládanie je \"odpojovač\" vetrákov. V akom prípade by malo stačiť na motorčeku odpojiť konektor a vetrák by mal ísť. Na motorčeku sú dva konektory, oba čierne a oba s dvomi káblami. Pravdepodobne tenšie budú ovládacie a hrubé napájacie. Po odpojení tých tenkých by sa mal vetrák rozbehnúť. Nenašiel som či iba pri zapnutom kľúčiku alebo vždy. Za pokus to stojí.

Dobrá správa je že uhlíkmi to nebude lebo by nešiel iba jeden.

Zatiaľ aspoň takto a idem pokračovať v študovaní.

jofo, tiež si myslím že by prišiel aj iba s náporovým chladením. Navyše pôjde v noci a nehrozia vysoké vonkajšie teploty. Ja by som sa nebál a kľudne šiel.

[upravil dne 27/7/12 01:24 od pastorek]

Odesláno

No musim te zklamat ale opravdu ti asi odesli vetraky.Resp elektronika.

Pokud zapnes klimosku a vetraky se neroztoci tak zkus prstem zatocit jeden nebo druhej.

Pokud se neroztoci tak smolik.

U tohodle motoru pojistky neodejdou protoze se roztaci plynule takze neni tam proudova spicka.

Muzes se podivat na pojistku MF3 to je ta velka.Je pod krytem na strane ridice tak jako relatka odpojovani napajeni vetraku(sedive 2x)

Pokud muzu poradit tak jet bez klimatizace a pri zastaveni v kolone pokazde hned vypnout motor.

A samozrejme .............. hooooodne stesti

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...