Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nějákým tím zázrakem mě přijali na Jihočeskou Univerzitu a nastal problém s bydlením. Kolej u mě padá a s kamarádama hledáme pronájem, ideálně 3+1 a rád bych se zeptal, na co si dát u pronájmu vyloženě bacha, nerad bych někomu cpal peníze navíc apod. Legislativa je mi lehce blízká, přeci jen jsem z toho maturoval ale v tomhle nejsem moc zběhlej :)

Dál bych chtěl poprosit klubáky z okolí ČB, zda by někdo nevěděl o pronájmu ideálně 3+1 pro 4-5 studentů (teoreticky by šlo i větší 2+1), nájem i se službami ideálně do 11 - 12 000 Kč. Ideální by bylo umístění v blízkosti JU, ale umístění i lehce mimo nevadí... Jsme naprosto ideální nájemníci :D abstinenti, nekuřáci, žádný domácí mazlíček, takže problém s námi nebude :)

Popřípadě bych chtěl poprosit o nahození nějáký stránky nebo tipu kde hledat.

Díky všem za jakoukoliv reakci :)

[upravil dne 20/7/12 21:40 od Tom_206]

Odesláno

Koblih69: mně osobně vzdálenost 25km nevadí, jsem zvyklej dojíždět, problém je ve spolubydlících - auto tam budu mít zřejmě jako jedinej a museli by dojíždět - což se jim nelíbí a společná doprava je problém - každý jsme na jiné fakultě a každý budeme mít jinak přednášky, takže bych nejradši něco v blízkosti JU, i za tu cenu, že by jsme si museli připlatit :)

Odesláno

Což o to, dalo by se, ale tolik peněz nikdo z nás po ruce nemá, na koupi bytu a už vidím ty dohady, co s bytem po studiu :) Zkrátka pronájem bude nejméně bolestný řešení :)

Odesláno
..., na co si dát u pronájmu vyloženě bacha, nerad bych někomu cpal peníze navíc apod. Legislativa je mi lehce blízká, přeci jen jsem z toho maturoval ale v tomhle nejsem moc zběhlej

[upravil dne 20/7/12 21:40 od Tom_206]

Nejvíc si asi dát pozor jakou smlouvu podepíšeš. Může to být buď \"nájemní smlouva\" - tady jsou některé podmínky ve smlouvě dané zákonem a pronajímatel je musí dodržet, pokud je ve smlouvě uvedeno něco jinak oproti zákonu tak je to neplatné. Nebo můžeš uzavřít \"smlouvu o podnájmu\" a tady už platí vyloženě to co je ve smlouvě (tuto smlouvu může uzavřít ten kdo má byt v nájmu a pronajme ho třetí osobě). V tom druhém případě může pronajímatel třeba uvést výpovědní dobu 14 dní a potom tě vyhodí, což v prvním případě udělat (teoreticky) nemůže, protože u té smlouvy je výpovědní doba daná zákonem 3 měsíce. Ale pokud je ti legislativa blízká tak si ty rozdíly ve smlouvách najdeš sám :)

Odesláno

Driver: Díky moc, tohle jsem tak něják chtěl slyšet (číst) :), na smlouvu si teda dám pozor...možná jí dám k někomu, aby jí řádně zkontroloval :) Jistota je jistota... zvlášť v dnešní době...

A teď už zbývá najít vhodný byt ...

Odesláno
Podemnou je volný byt 4+1 myslím, že by byl k pronajmutí za výrazně nižší cenu, ale je to 25 km ;)[/rquote

ahoj, jsem realitak z cb, zavolej mi v pondeli na 777124770, neco ti za dobrou cenu najdu, ludvo

Odesláno
Podemnou je volný byt 4+1 myslím, že by byl k pronajmutí za výrazně nižší cenu, ale je to 25 km ;)[/rquote

ahoj, jsem realitak z cb, zavolej mi v pondeli na 777124770, neco ti za dobrou cenu najdu, ludvo

Odesláno

Já měl pronajatý 3+1 na Máji. Tam je asi nejlevněji, ale je potřeba aby to bylo dál od Hnědočechů ( dál od Volfa a pod. ) U nás by úplný klid, parkování OK... takže super. Platil jsem 7 500,- včetně energií. Nicméně dneska platím míň ( 4+1 s garáží ) za komplet, ale s hypotékou. Prostě mě nebavilo vyhazovat peníze oknem.

Hlídej si ceny, nabídek za 9,5 bude spousta, ale 8,5 není problém a dostaneš se i pod.

[upravil dne 21/7/12 07:40 od koblih69]

Odesláno

Díky za radu :) Na tom sídlišti Máj je spousta volných bytů, ale všechno jsou to nabídky přes realitku, čemuž se snažím vyhnout, ale pokud nic jinýho nezbude, tak i přes tu realitku budu něco hledat...

Jinak s tou hypotékou to chápu, taky se mi nelíbí házet peníze z okna ale nevím jak to dopadne po prvním zkouškovým a pronájem se zdá být nejjednodušší řešení :)

Jinak to cenový rozpětí jsem dal orientačně, aby bylo z čeho vybírat, pořád nás to za tu cenu vychází líp jak kolej :)

Ceny si pohlídám, nechci někomu platit 8 tisíc za nájem za nějákej pelech, hnědočechům se vyhnu obloukem, nejlíp byt na druhý straně sídliště :D Na ten Máj ještě musím kouknout...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Stále hledáme...neví někdo o něčem ? Předem díky

Ludvo: úplně jsem při tom hledání na tebe zapomněl, kdyžtak bych se ti v průběhu týdne ozval :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...