Tom_206 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Zdravím, nějákým tím zázrakem mě přijali na Jihočeskou Univerzitu a nastal problém s bydlením. Kolej u mě padá a s kamarádama hledáme pronájem, ideálně 3+1 a rád bych se zeptal, na co si dát u pronájmu vyloženě bacha, nerad bych někomu cpal peníze navíc apod. Legislativa je mi lehce blízká, přeci jen jsem z toho maturoval ale v tomhle nejsem moc zběhlej Dál bych chtěl poprosit klubáky z okolí ČB, zda by někdo nevěděl o pronájmu ideálně 3+1 pro 4-5 studentů (teoreticky by šlo i větší 2+1), nájem i se službami ideálně do 11 - 12 000 Kč. Ideální by bylo umístění v blízkosti JU, ale umístění i lehce mimo nevadí... Jsme naprosto ideální nájemníci abstinenti, nekuřáci, žádný domácí mazlíček, takže problém s námi nebude Popřípadě bych chtěl poprosit o nahození nějáký stránky nebo tipu kde hledat. Díky všem za jakoukoliv reakci [upravil dne 20/7/12 21:40 od Tom_206] Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Podemnou je volný byt 4+1 myslím, že by byl k pronajmutí za výrazně nižší cenu, ale je to 25 km Citovat
Tom_206 Odesláno 20. červenec 2012 Autor Odesláno 20. červenec 2012 Koblih69: mně osobně vzdálenost 25km nevadí, jsem zvyklej dojíždět, problém je ve spolubydlících - auto tam budu mít zřejmě jako jedinej a museli by dojíždět - což se jim nelíbí a společná doprava je problém - každý jsme na jiné fakultě a každý budeme mít jinak přednášky, takže bych nejradši něco v blízkosti JU, i za tu cenu, že by jsme si museli připlatit Citovat
koblih69 Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 no vono teda za 11-12 tis si můžetě ten byt v ČB koupit Citovat
Tom_206 Odesláno 20. červenec 2012 Autor Odesláno 20. červenec 2012 Což o to, dalo by se, ale tolik peněz nikdo z nás po ruce nemá, na koupi bytu a už vidím ty dohady, co s bytem po studiu Zkrátka pronájem bude nejméně bolestný řešení Citovat
Driver Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 ..., na co si dát u pronájmu vyloženě bacha, nerad bych někomu cpal peníze navíc apod. Legislativa je mi lehce blízká, přeci jen jsem z toho maturoval ale v tomhle nejsem moc zběhlej [upravil dne 20/7/12 21:40 od Tom_206] Nejvíc si asi dát pozor jakou smlouvu podepíšeš. Může to být buď \"nájemní smlouva\" - tady jsou některé podmínky ve smlouvě dané zákonem a pronajímatel je musí dodržet, pokud je ve smlouvě uvedeno něco jinak oproti zákonu tak je to neplatné. Nebo můžeš uzavřít \"smlouvu o podnájmu\" a tady už platí vyloženě to co je ve smlouvě (tuto smlouvu může uzavřít ten kdo má byt v nájmu a pronajme ho třetí osobě). V tom druhém případě může pronajímatel třeba uvést výpovědní dobu 14 dní a potom tě vyhodí, což v prvním případě udělat (teoreticky) nemůže, protože u té smlouvy je výpovědní doba daná zákonem 3 měsíce. Ale pokud je ti legislativa blízká tak si ty rozdíly ve smlouvách najdeš sám Citovat
Tom_206 Odesláno 20. červenec 2012 Autor Odesláno 20. červenec 2012 Driver: Díky moc, tohle jsem tak něják chtěl slyšet (číst) , na smlouvu si teda dám pozor...možná jí dám k někomu, aby jí řádně zkontroloval Jistota je jistota... zvlášť v dnešní době... A teď už zbývá najít vhodný byt ... Citovat
Ludvo Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Podemnou je volný byt 4+1 myslím, že by byl k pronajmutí za výrazně nižší cenu, ale je to 25 km [/rquote ahoj, jsem realitak z cb, zavolej mi v pondeli na 777124770, neco ti za dobrou cenu najdu, ludvo Citovat
Ludvo Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 Podemnou je volný byt 4+1 myslím, že by byl k pronajmutí za výrazně nižší cenu, ale je to 25 km [/rquote ahoj, jsem realitak z cb, zavolej mi v pondeli na 777124770, neco ti za dobrou cenu najdu, ludvo Citovat
Ludvo Odesláno 20. červenec 2012 Odesláno 20. červenec 2012 zavolej mi na 777124770 v pondeli,neco ti za slusnou cenu najdu, Ludvo Citovat
Tom_206 Odesláno 20. červenec 2012 Autor Odesláno 20. červenec 2012 Ludvo: Díky, kdyžtak bych se ti teda v pondělí ozval Citovat
koblih69 Odesláno 21. červenec 2012 Odesláno 21. červenec 2012 Já měl pronajatý 3+1 na Máji. Tam je asi nejlevněji, ale je potřeba aby to bylo dál od Hnědočechů ( dál od Volfa a pod. ) U nás by úplný klid, parkování OK... takže super. Platil jsem 7 500,- včetně energií. Nicméně dneska platím míň ( 4+1 s garáží ) za komplet, ale s hypotékou. Prostě mě nebavilo vyhazovat peníze oknem. Hlídej si ceny, nabídek za 9,5 bude spousta, ale 8,5 není problém a dostaneš se i pod. [upravil dne 21/7/12 07:40 od koblih69] Citovat
Tom_206 Odesláno 21. červenec 2012 Autor Odesláno 21. červenec 2012 Díky za radu Na tom sídlišti Máj je spousta volných bytů, ale všechno jsou to nabídky přes realitku, čemuž se snažím vyhnout, ale pokud nic jinýho nezbude, tak i přes tu realitku budu něco hledat... Jinak s tou hypotékou to chápu, taky se mi nelíbí házet peníze z okna ale nevím jak to dopadne po prvním zkouškovým a pronájem se zdá být nejjednodušší řešení Jinak to cenový rozpětí jsem dal orientačně, aby bylo z čeho vybírat, pořád nás to za tu cenu vychází líp jak kolej Ceny si pohlídám, nechci někomu platit 8 tisíc za nájem za nějákej pelech, hnědočechům se vyhnu obloukem, nejlíp byt na druhý straně sídliště Na ten Máj ještě musím kouknout... Citovat
Tom_206 Odesláno 1. srpen 2012 Autor Odesláno 1. srpen 2012 Stále hledáme...neví někdo o něčem ? Předem díky Ludvo: úplně jsem při tom hledání na tebe zapomněl, kdyžtak bych se ti v průběhu týdne ozval Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.