Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem byl vyhozen z STK a to z důvodu,že mi po zatažení ruční brzdy brzdí každé kolo jinak.Nemáte prosím někdo zkušenosti co s tím?Jestli je potřeba vyměnit kotouče a destičky nebo co...tvrdil mi,že je to u Peugeotu normální.

Díky všem za reakce

Odesláno

Ahoj, já to řeším už nějakou dobu a zatím se mi nepovedlo to vyřešit. Je tam samostav a tak nejde nastavit každá strana zvlášť. V jakém stavu máš lanovody na ručku? Možná by pomohla výměna za nové, já dal z kellyho od FEBI a každý trčel jinak v kastli a žádná změna, furt zabírá jedno kolo jinak než druhé. Někdo psal že je lepší dát origo a s těma že to bylo v pohodě, ale jedno stojí 642Kč v peugeotu. Člen Stibto psal, že mu trochu pomohlo dát matičku mezi konec lanovadu a páku ručky na třmenu (matičku rozřízl, nasadil a pak zmáčkl). Snad ti to trochu pomůže, ale asi moc nepotěší. ;)

Odesláno

Ja som mal tiež tento problém. Vymenil som laná a nepomohlo. Zistil som, že jedna páčka na brzde bola v strede a jedna smerovala do zadu.

Tak som odpojil laná, vytiahol platničky, zatočil do vnútra tie samoštely na piestoch.

Založil som platničky, našlapal nožnou brzdou, aby sa usadili.

Páčky pekne smerovali do zadu obe. Potom pripojiť laná a doštelovať.

Ručná od vtedy brzdí krásne, na STK rozdiel asi 0,1.

Podnienkou je, aby všetko čo má byť pohyblivé aj skutočne bolo. :papa

Odesláno

Minulý týden jsem jí dotahoval a všim jsem si,že jeden lanovod je víc utažený než ten druhý - nejsou oba uprostřed.Když je oba povolím,neutečou mi ty lanka někam?Je potřeba je nějak zajistit?

Odesláno

to limar: zkoušel jsem už jednou zatočit pístky dovnitř (asi ne úplmě na max, nechtěl jsem ať se náhodou neporuší prechovky), nastartovat, našlapat brzdu a pak jsem myslím teprve začal seřizovat šroub na samostavu a nepomohlo to... ty jsi točil pístky až na max? nepozoruju že by byly páčky výrazněji natočené jinak aby byl rozdíl 3 zuby... možná to zkusím pro klid duše ještě jednou... :myslim

to Rasl: Lanka ti nikam neutečou, nejsou napružené ;)

Odesláno

Rozdiel 3 zuby je fakt dosť. Áno, piestiky som zašróboval až na doraz, nič tým nepokazíš.

Tie páčky dokážeš potiahnuť rukou do polohy skoro kolmo na čelusť? Musia chodiť ľahko a pružiť smerom do zadu.

Lanka ozaj neutečú. Aj ja mám rozdielne dĺžky, ale ako som písal hore - STK v pohode :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak STK v pohodě - rozhejbal jsem to přesně podle návodu Limara a všechno v pořádku.Chlapík na STK se docela divil,že pomohlo pouze rozebrání a promazání všeho co se má hýbat.

Asi jsem docela ušetřil,protože si nedokážu představit,kolik by si vzali v servisu...

Tímto všem děkuji za rady:super.

[Edited on 28/7/12 15:08 by Rasl]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...