Rasl Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 Dnes jsem byl vyhozen z STK a to z důvodu,že mi po zatažení ruční brzdy brzdí každé kolo jinak.Nemáte prosím někdo zkušenosti co s tím?Jestli je potřeba vyměnit kotouče a destičky nebo co...tvrdil mi,že je to u Peugeotu normální. Díky všem za reakce Citovat
veka_GTi-6 Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 Ahoj, já to řeším už nějakou dobu a zatím se mi nepovedlo to vyřešit. Je tam samostav a tak nejde nastavit každá strana zvlášť. V jakém stavu máš lanovody na ručku? Možná by pomohla výměna za nové, já dal z kellyho od FEBI a každý trčel jinak v kastli a žádná změna, furt zabírá jedno kolo jinak než druhé. Někdo psal že je lepší dát origo a s těma že to bylo v pohodě, ale jedno stojí 642Kč v peugeotu. Člen Stibto psal, že mu trochu pomohlo dát matičku mezi konec lanovadu a páku ručky na třmenu (matičku rozřízl, nasadil a pak zmáčkl). Snad ti to trochu pomůže, ale asi moc nepotěší. Citovat
limar Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 Ja som mal tiež tento problém. Vymenil som laná a nepomohlo. Zistil som, že jedna páčka na brzde bola v strede a jedna smerovala do zadu. Tak som odpojil laná, vytiahol platničky, zatočil do vnútra tie samoštely na piestoch. Založil som platničky, našlapal nožnou brzdou, aby sa usadili. Páčky pekne smerovali do zadu obe. Potom pripojiť laná a doštelovať. Ručná od vtedy brzdí krásne, na STK rozdiel asi 0,1. Podnienkou je, aby všetko čo má byť pohyblivé aj skutočne bolo. Citovat
Rasl Odesláno 17. červenec 2012 Autor Odesláno 17. červenec 2012 Minulý týden jsem jí dotahoval a všim jsem si,že jeden lanovod je víc utažený než ten druhý - nejsou oba uprostřed.Když je oba povolím,neutečou mi ty lanka někam?Je potřeba je nějak zajistit? Citovat
veka_GTi-6 Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 to limar: zkoušel jsem už jednou zatočit pístky dovnitř (asi ne úplmě na max, nechtěl jsem ať se náhodou neporuší prechovky), nastartovat, našlapat brzdu a pak jsem myslím teprve začal seřizovat šroub na samostavu a nepomohlo to... ty jsi točil pístky až na max? nepozoruju že by byly páčky výrazněji natočené jinak aby byl rozdíl 3 zuby... možná to zkusím pro klid duše ještě jednou... to Rasl: Lanka ti nikam neutečou, nejsou napružené Citovat
limar Odesláno 17. červenec 2012 Odesláno 17. červenec 2012 Rozdiel 3 zuby je fakt dosť. Áno, piestiky som zašróboval až na doraz, nič tým nepokazíš. Tie páčky dokážeš potiahnuť rukou do polohy skoro kolmo na čelusť? Musia chodiť ľahko a pružiť smerom do zadu. Lanka ozaj neutečú. Aj ja mám rozdielne dĺžky, ale ako som písal hore - STK v pohode Citovat
veka_GTi-6 Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 ze začátku jde ta levá (horší) strana hůř, zkoušel jsem na ty páky tlačit násadou z kladiva, po pár zatlačeních jdou obě páky lehce Citovat
Rasl Odesláno 28. červenec 2012 Autor Odesláno 28. červenec 2012 Tak STK v pohodě - rozhejbal jsem to přesně podle návodu Limara a všechno v pořádku.Chlapík na STK se docela divil,že pomohlo pouze rozebrání a promazání všeho co se má hýbat. Asi jsem docela ušetřil,protože si nedokážu představit,kolik by si vzali v servisu... Tímto všem děkuji za rady:super. [Edited on 28/7/12 15:08 by Rasl] Citovat
limar Odesláno 28. červenec 2012 Odesláno 28. červenec 2012 No vidíš, a potom že je to choroba zadných kotúčoviek!! Blbosť, ono to brzdiť musí! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.