Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Je v automatické klimě v klimatizaci P406 nějaká klapka, která by se mohla kousat a tím znemožňovat funkci? Klimatizace mi jednou jde, jednou nejde, přitom kompresor funguje, žádnou chybu to nepíše a tváří se to že je to funkční. Teď to maj kluci na dílně a říkali, že když bouchli do palubky, tak to začlo foukat studeně. Z toho usuzuju na nějakou klapku. Je to běžná závada? Dá se to nějak lehce vyřešit, resp. se k tomu nějak jednoduše dostat?

Odesláno

samozrejme jsou, je tam servomotorek, kterej nastavuje pomer studeny/teply vzduch, dale servomotorek nastavujici smer proudeni (na sklo, na hlavu, na nohy atd.) a pak jeste servomoturek ovladajici klapku recirkulace, tedy uzavreni privodu vnejsiho vzduchu do kabiny

dostat se k tomu da, sice ne uplne jednoduse, ale jde to, jedno servo je ze strany od pedalu, druhy pak ze strany od nohou spolujezdce za kastlikem, to treti je pak u kabinoveho ventilatoru, taky za kastlikem spolujezdce

Odesláno

Takže to musí být hned ta první, co upravuje poměr teplého a studeného vzduchu. To je ta u pedálů?

Odesláno

hmm, z hlavy nevim, jestli na pravy nebo na levy strane, jinak ty serva a kolecka bych mel z rozebranych aut

muzu se o vikendu podivat, na ktery strane se co ovlada

[upravil dne 8/6/12 13:42 od Ferry]

Odesláno

Úplně to nespěchá, já se Ti kdyžtak ozvu. Auto jsem koupil minulý týden tady na klubu, čeká se na vyřízení značek a ty budou nejdřív příští týden. Děkuju.

[upravil dne 8/6/12 13:32 od Stejsn]

Odesláno

Mám takový dojem, že v tom systému zřejmě bude nějaká díra, protože klimák dostal novou náplň, chvíli střídavě šel a nešel a teď už zase nejde vůbec, fouká z toho jen vlažný vzduch. Netěsnost bude asi kámen úrazu, možná ta nová náplň hned zase utekla :(

• O 5 let později...
Odesláno

ahoj,

už jsme to sice psal vedle, ale zjistil jsem nové věci, tak to napíši do tohoto správného tématu.

mám 406 1.8 11/99 model rok 2000 s automatickou klimou a problém je v tom, že na sklo lehce fouká jen studený vzduch, na tělo se nechá regulovat teplota a výkon foukání, ale vypnout se vyloženě nedá a na nohy se taky nechá regulovat teplota a dá si i vypnout (myšleno jako přepnout na displayi)

došli jsme po dohadování k tomu, že nejspíše bude vadná klapka toho rozdělování.  prošel jsem to fórum a nikde nic nenašel k tomuhle tématu bližšího. nemáte foto, jak taková věc vypadá, kde přesně se nachází (vím, že jen někde vedle pravé nohy řidiče), postup výměny/opravy a cena nová/vrakoviště..?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...