Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední reproduktory - jak to udělat aby byly vidět?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím mám jen takovou otázečku. Vyměnil jsem přední reproduktory a chci aby byly ve dveřích vidět. Nenapadá mě jak to udělat. Řezat díru do originalní krytky se mi nechce a určitě by to nevypadalo dobře. Nechával si někdo vyrobit nejaký specialní kryt do dveří? Díky za rady;-)

Odesláno

Laminát.... Jde to udělat doma a není to nic těžkýho ;) Otázka jak jsi zručnej a jestli máš na to prostory... V ČR existuje pár firem, který se tímhle zabývají a za určitej obnos ti to udělají podle tvých představ :)

Ideální by bylo sehnat ještě jednu sadu krytek z bouračky, vyřezat z nich výplň, ponechat rámeček a udělat na něj z laminátu takovou jakoby \"přírubu\" na reproduktor ;)

Poradil bych ti firmu ale nevím odkud jsi ;)

[upravil dne 13/5/12 20:21 od Tom_206]

Odesláno

jasně napadlo mě to ale zkušenosti s tím nemám a asi bych to doma neudělal...Chci aby to vypadalo trošku na úrovni....spíš jsem myslel jestli někdo už něco nemá a třeba to neprodává. Jsem ze Zlínska...Jinak díky za radu;-)

Odesláno

Tohle asi jen tak někdo mít doma nebude, je to poměrně specialitka. Teoreticky bych byl schopnej udělat tyhle kryty ale Zlín je dost daleko...

Práce s laminátem není tak hrozná, chce to aby sis něco vyzkoušel bokem a pak už to zvládneš :)

[upravil dne 13/5/12 21:28 od Tom_206]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak ja som sa tiez do toho z dlhej chvíle pustil. Začal som vyrábať nové z laminátu ak by sa mi to nepodarilo tak pôvodné krity môžem vrátiť späť. Robým to po výkendoch na chalupe a zatial mam rozrobenú len jednu stranu. V podstate som vyrobil formu zo sádry kde som otlačil ten kryt. Tak som si vyrobil formu do ktorej som mohol laminovať. Dalej k tomu prilaminujem tu obrubu čo z toho bude vystupovať (dostať kúpiť ako MDF krúžky pod repro). Potom to trochu vytmelím a uvažujem že to polepím karbónvou fóliou. Cez výkend priložím aj nejaké to foto možno niekoho inšpirujem. Z laminátom som robil prvý krat a je to celkom v pohode akúrat by som zvolil asi redšiu epoxidovú živicu. Inak tu je inšpirácia http://www.autotuning.sk/tuning/montaz/co-sa-s-vasim-autom-deje-v-hifigarazi-v-cast/. :aut

[upravil dne 31/5/12 09:24 od kypto]

Odesláno

Epoxi pryskyřice je vždycky taková hustší a hůř se nanáší. Na tohle je lepší polyesterová pryskyřice, je o něco řidší a líp se s tím dělá ;)

Možná by se dala pryskyřici naředit ale nechci kecat :D zkušenost s tím nemám :)

Odesláno

Ředit se teoreticky dá, ale mění se vlastnosti. Nicméně ředit není potřeba protože stačí Epoxy ohřát ve vodní lázni. Z původní medové konzistence dostaneš vlemi řídkou.

Odesláno

Jenže ohřátím zase snížíš dobu zpracovatelnosti :) Hold to má svý pro a proti...

Co jsem se dočetl, tak se dá ředit toluenem a nebo i acetonem, ale na ten bacha ;)

Odesláno

Od zadu som tam dal skrutky. Takže budem musiet navrtat nejaké otvory. Chcel by som pod to dať ešte čierny silikon aby som zabránil možnému rezonovaniu, ale to až keď to budem zakladať. Ešte musím spraviť druhú stranu, olepiť to karbónovou fóliou a osadiť repro. Chcem tam osadiť repro z mriežkou pretože to umiestenie je u 206ky dosť neštastne a niekto šikovný by mohol poškodiť memránu. Zvažujem l Hert http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/hertz-esk-165-l-4 alie tie sa predávajú bez mriežky nakoniec sa rozhodujem medzi alpine http://www.alpine.sk/p/Products/type-g-speakers375/spg-17cs alebo pioneer http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/pioneer-ts-a171ci. Mriežka však musí mať maximálny priemer 180mm. Neviem ešte ako vyriešim umiestnenie výškových repro. Tie od alpin sa asi nebudú dať zapustiť na pôvodné miesto. Uk má niekto nejaký nápad tak sem s nim. :super

Taktiež kto vie poradiť? ALPIN alebo PIONEER? :myslim

[upravil dne 3/6/12 17:23 od kypto]

[upravil dne 3/6/12 17:32 od kypto]

post-25948-1410962476873_thumb.jpg

Odesláno

Jednoznačně Alpine ;)

Jinak vejškáče tam půjdou nacpat blbě - kvůli hloubce Já k nim měl plastovej podstavec, tak sem je našrouboval nad ovládání zrcátek ale je to nic moc ;) ...možná by stálo za to, si pohrát s laminátem a udělat ty trojúhelníky přímo na ty vejškáče ;)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Cez výkend som dokončil repro vo dverách.

Ak by to niekoho zaujalo tak zhrniem náklady na výrobu

Epoxyd 1kg cca 15E

Sklotextilná tkanina 3m2 10E

tmel Body fiber 6,50E

Sádra 10kg 3,2E

Chemoprén 300g 3,60E

Koženka 140x50 3,20E

+ šrouby, podložky a matky (čo dom dal)

:aut

[upravil dne 1/7/12 16:00 od kypto]

[upravil dne 1/7/12 16:22 od kypto]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...