Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Je možná záměna vstřiků?

Recommended Posts

Odesláno

Tohle dobře fungovat nebude... já mám v 1.1 vstřiky vyměněný za vstřiky z 1.4 a funguje to, ale je potřeba vyměnit všechny, ne jen jeden ;)

Kdybys chtěl, mám tady ještě jeden vstřik z 1.1 ;)

K tý jednotce... jednotka tohle moc nepobere, když budeš mít jeden vstřik jinej. Bude to akorát dělat bordel ;) Nehledě na ten rozdíl v průtoku.

Odesláno

No přesně tohle jsem potřeboval aby mi někdo napsal. Dobrá no tak se nic zkoušet nebude a ze vstřiku udělám třeba...třeba přívěsek na krk. Líbí se mi jak je zelenej. :-)

Tak děkuju všem že jste poradili. Mě chvíli trvá než zmoudřím ale na radu odborníků dám. Takže holt dám teda tisícovku a budu mít nový vstřik. No i když nešel by z vrakoviště koupit? :D

Odesláno

Tak jsem to vyzkoušel čistě ze zvědavosti a dost mě to překvapilo.

Ihned po otočení klíčkem v zapalování se z motorového prostoru ozvalo takové cvaknutí (asi relé) a najednou nejde ani protočit motorem. Zdá se že jednotka je natolik chytrá, že odstavila vstřikovací i zapalovací systém. Tak tohle jsem nečekal, ale pokud to někomu pomůže, je dobré tohle vědět. Takže jedině stejný ventil. :papa

Odesláno

Já ten vstřik nemám momentálně u sebe ale je proměřenej a hodnota je 14,7 a je z mýho auta (206, 1.1 r.v. 99, ChouLu si taky jeden bral a je to OK :)

Kdybys měl ještě zájem, tak SZ

Odesláno

Dobrý den tak nakonec po rozmýšlení jsem vzal vstřik zcela nový a vše šlape zcela výborně! Jenom se mi objevil nový problém kterého jsem si nikdy nevšiml. Automobil mám hlavně na poskakování po městě kde se motor sotva stačí zahřát. Dnes jsem absolvoval cestu do Liberce a zpět a několikrát se mi stalo že třeba při stání na semaforech se auto najednou začalo od motoru úplně klepat a motor chcípnul. Hned jsem motor \"zhasnul\" a pak znovu nastartoval a zase to samé. No tak jsem to udělal ještě jednou s plynovým pedálem na podlaze a najednou zase bylo několik desítek kilometrů vše v pohodě! Jsem z toho jelen a nevím co si o tom mám myslet! Přečetl jsem několik diskuzí a prý \"MAP senzor\"?!! Nemá někdo prosímvás nějaký nápad? Jinak \"ventil volnoběhu\" a \"lamda sonda u katalyzátoru\" byly vyměněny preventivně ihned po koupi vozidla včetně svíček i všech filtrů i kapalin. Oboje orignální Bosch!

[upravil dne 25/5/12 00:27 od Altman]

Odesláno

Nevím jak u 206tek ale 106tek problémy s otáčkama dělá krokový motorek :) Stačí vyčistit a je po problému, ale to je takovej klasickej zádrhel u 106 a saxa, fakt nevím jestli s tím mají problémy i 206ky.

Odesláno

Je možný, že to bude třeba i MAP senzor, mně hodil chybu a zachovalo se mi auto stejně, jak píšeš ty. Nech to hodit na diag a sleduj hodnoty, jak se pohybují a jestli jsou v optimálním rozmezí jak se studeným, tak se zahřátým motorem... :)

Odesláno

MAP sensor no....pročetl jsem forum a mohlo by to být i mnoho jiných věcí jako je např: čerpadlo, čidlo chladící kapaliny, zapalovací rampa. No a teď si má člověk mezi tím vybrat! :o

Jinak tedy začnu asi tím vyčištěním krokového motorku, pak se pokusím vyčistit i MAP sensor (až zjistím kde se fyzicky nachází :D:mad: ) no a poté tedy bych to viděl na diagnostiku. Zatím vám všem zde zůčastněným musím poděkovat za rady já bych se jinak neměl vůbec ponětí čím začít! :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...