Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Turbo

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte jak funguje regulace plnícího tlaku na turbu u p306 HDI?Je tam obtokovej ventil nebo jak?Děkuji

Odesláno
Napsán autorem ludva

Nevíte jak funguje regulace plnícího tlaku na turbu u p306 HDI?Je tam obtokovej ventil nebo jak?Děkuji

Tak sem otevřel skříň v chodbě a podíval sem aregulaci plnicího tlaku, obtok tam je a z něj jde hadice, co hlídá tlak v sání. Proč to potřebuješ vědět ? Ale tohle je turbína z 406 Hdi 110 PS a do 306 je pokud vím jen 90tka. Ale obě sou to Gčka.

Odesláno

protože mám na turbu páčku která jde do přepouštecího ventilu a ta se vůbec nehne tak nevím jestli se má silou hejbnout nebo ne,spíš jo.Jinak z ventilu mi žádná hadice nevede..

Odesláno

Jinak jsem našel na netu že když se právě sešteluje to táhýlko co vede z páčky na turbu do obtok ventilu tak to zvedne plnící tlak..

Odesláno
Napsán autorem ludva

Jinak jsem našel na netu že když se právě sešteluje to táhýlko co vede z páčky na turbu do obtok ventilu tak to zvedne plnící tlak..

Na tom táhle je matka, která je zabarvená, a neni zabarvená jen tak pro prdel.. jestli chceš ohňpstroj tak si to bez dalších znalostí trochu pošteluj bude sranda.

Odesláno

To regulační táhlo má celkem velkej odpor, alevětší silou se s nim hnout dá. Pokud je total zatuhlý, tak pujde na primární turbínu ve vyšších otáčkách příliš vysokej tlak, sekundární bude moc plnit a diagnostika di vyhodí fault a motor hupsene do nouzáku. A než se do toho š?ourat doma, tak to radši svěř odborný firmě, nabo to dopadne tak, jak prognostikuje Vector.

A ty si Voš?ajz už vyšpekuluj nějakej lidštější IC. Ten vodní hybrid je fakt věru Copperfiedovská práce...:D:D:D

Odesláno

Co se týče turba na HDi tak nemyslim že Garret v HDi je volně štelovatelnej jako třeba u T16. Cestu k výkonu bych spíš hledal přez úpravu ř.j. ta přece řídí u HDi i turbo. Jinak například u T16 lze nastavením Garretu (VAT25) dosáhnout místo sériového overboostu 1.5 bar až 1.8 bar. Víc bych to ale nezkoušel. Každej motor má dobře spočítanej plnící tlak a jeho rapidní zvýšení chce nejdřív veliké investice do motoru (teda alespoň u benzínu) Navíc nevim jak u 306 ale HDi maj proměnlivou geometrii lopatek a do toho bych se už vůůůbec nesral :D

Odesláno

To DjBoom:

Buď v klidu... Tuhle tu chtěl někdo doma na koleně měnit \"studenou\" turbínu.

Rozeberu, sundam, dam jinou, složim a jedu...:D

mmch, mam pocit, že pokud má turbo měnitelnou geometrii, tak nepotřebuje přepadovej ventil, ale nechci to tvrdit na stopro....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...