Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

potřebuji poradit s excelem.

Mám dvě tabulky s ceníky Starý 2011 a Nový 2012.U všech položek jsou uvedeny čísla zboží.Potřebuji ty ceny dát k sobě a porovnat nárůst cen.Nemohu to pouze kopírovat,je to 24 tis řádků a navíc v novém ceníku je více položek.

Má představa je aby to vzalo číslo výrobku z původního ceníku a k němu vložilo řádek z nového ceníku se stejným číslem.

Děkuji za rady

Odesláno

Používá se funkce svyhledat bohužel jedu pryč, jinak bych ti řekl ať to pošleš. Průvodce tou funkcí je poměrně jasný jen tě může zmást \"nepravda/pravda\" v poslední podmínce. Musíš tam mít \"nepravda\" pak to vyhledá je naprosto stejný kód :papa

[upravil dne 4/5/12 09:04 od koblih69]

Odesláno

Ja pouzivam anglicky Office nicmene to co je u vas SVYHLEDAT je u myho VLOOKUP ... asi to bude tak jak pise Koblih ... takze porovnavas jak se zmenila cena mezi dvema lety ? Hod mi sem ten soubor a napis do nej jak to potrebujes mrknu na to ;)

Odesláno

...a nebo pokud to chces graficky da se to pres kontigencni tabulku alias Pivot Table ..

Odesláno

no vidis ja bych bejval mel tri prdele casu dneska behem smeny ale zjevne to az tolik nespecha ..... :)

Odesláno

Čus,podařilo se mi sehnat ještě bývalého kolegu a dnes jsem to zdárně dokončil.Použil jsem funkci SHledat.

Ale i tak děkuji za ochotu - v budoucnu se jistě ještě něco objeví (Ted bojuji s makry)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...