punkac Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 trávím volno na chalupě a odešla mi lednice calex new line (prý to samé co ardo) má řízení triakama, celý jsem to provizorně odpojil. Do ovládání je přivedeno 230V, které se potom vrací po bílém drátu zpět do kompresoru, po proklemování hnědého a bílého se kompresor normálně rozeběhne a teď otázky kde je čidlo teploty a jaký je jeho typ, klasický kapilárový termostat to nemá.... za jak dlouho lednice nachladí na cca 7°C? Už běží cca 9 hodin a z 24°C je teprve na 10°C (pivo je teplý ) přitom šuplíky mrazáku jsou ledový. Jo kompresor se nehřeje, normálně běží.... Klemu jsem vyhodil a připojil programovatelný termostat používaný ve chladírenství Eliwell EWPC 971T, který jsem nastavil na 7°C s hysterzí 1°C, takže vidím, kolik je v chladničce stupňů. Kde má správně být umístěna sonda, já jí mám pod vrškem lednice, jak je žárovka, asi by měla být jinde..... poraďte prosím..... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. duben 2012 Odesláno 29. duben 2012 Tak ty z toho postavíš normalně uplně jinou lednici a ted schaníš opraváře, no to je teda fór :D:D Citovat
punkac Odesláno 29. duben 2012 Autor Odesláno 29. duben 2012 Radku, jde mi hlavně o to, kde je umístěný to origo čidlo, abych mohl to svoje umístit zhruba na stejný místo Citovat
Marcel00 Odesláno 30. duben 2012 Odesláno 30. duben 2012 ak tam nemas kolecko \"termostat\" tak tam cidlo nemas a teplotu riadi elektronika. ak si elektroniku vyradil, cidlo umiestni do vrchnej casti kde je najteplejsie. v chladnicke by mala byt priemerna teplota okolo 3 stupnov v spodnej casti a v hornej maximalne tych 7. inak na tej elektronike zvyknu odchadzat kondenzatory... tak pripadne mrkni tie. [upravil dne 30/4/12 09:26 od Marcel00] Citovat
punkac Odesláno 2. květen 2012 Autor Odesláno 2. květen 2012 Marceli díky, píšu až teď (tam kde se vyskytuju, jde poslední dobou net jen chvilku ) kondy jsou vyměněný, už zbývají jen dva triaky, který snad zítra přijdou poštou jeden ovládá přes dveřní magnetický spínač žárovku a druhý silnější na 8 amper kompresor jinak tu teplotu to s tím mím udělátkem drží přesně jak jsi napsal, dole 3 u čidla nahoře 5 až 7 (nastaveno je 5 a dva stupně jsem dal hysterzi) a v mražáku dole je -25°C čidlo tam být musí, DPS má dva konektory. První o třech pinech (fáze, pracovní nula a fáze zpět do kompresoru) a druhý o 4 pinech, kde dva silnější jdou napřímo do žárovky a dva slabší (asi to čidlo) neznámo kam do útrob lednice - někde v obalu to čidlo musí být Kdybych věděl alespoň typ čidla, jestli se do těch lednic dávaly PT100, PT1000 nebo nějaké jiné holt forum o autech :D:D Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 pridelej tomu kola a muzes mit pojizdnej mrazak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.