Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co se mě týče, samozřejmě vůbec žádné auto nemám a nikdy jsem neměl, jezdím pouze vlakem, a vše co jsem tu kdy naspal o autech jsem si vymyslel nebo někde přečetl. Nemám dokonce ani řidičák protože je mi teprve 15, a to ještě řidičík mít nemůžu. Ale až budu velkej kluk taky si koupím GTI :papa

:D:D:D:D

Odesláno

Dik za pochvalu oddie.

Stim bastlem a tim všim co jsi tu popsal plně souhlasim.Ono v dnešni době neni až tak velkej problem na takovi auto udělat tecnickou atd... .

Ale velkej problem nastane když to s tim -bastlem- do někoho nabořite a nebo někdo do vas.

Dodam ještě jednu věc i original brzdy co jsou na 1,9gti jsou sakra slabe pro mi16!!!

Ten motor stim neskutečně cviči!

:papa

Odesláno

a co v tom máš za brzdy teda ???

jinak jsem rád, že jste mě tak rozebrali ...částečně naštvali ale z druhé strany to vypadá tak, že si asik koupím ještě GTI a vymyslím něco sním ...i když mi to dělá trochu čáru přes rozpočet

Odesláno

Má, stejné jako na běžné 405. Rozměry najdeš v katalogu, třeba na www.autobenex.cz. Jsou tam dva druhy nábojů, a tomu odpovídají také dva druhy vysazení kotouče...

To jsem zvědavej, na ty OMP, a hlavně na jejich dodací lhůtu ;)

Odesláno

AAA koukam, ze Jehlix uz ma fotku se zkracenym sanim.

Zajimavy tema tady probiha... No je tu toho napsanyho dost a jestli muzu tak se taky podelim o nejaky blabolky.

Vix a oddie to napsali dost dobre ohledne toho, co se potrebuje. Jediny co neni zas az tak uplne treba je totalni prekopani elektriky. To je vec, ktery se kazdej boji, ale fakt nevim proc. Chce to jen poradne nastudovat schemata 405ky a 205ky.. kdyz to mas v hlave (aspon trochu) tak to jede jak po masle. Trosku problem by mohl nastat s kabelazi od ECU a to ten, ze je moc dlouha. Staci zkratit, nejlepe rovnou u stekru ECU - drbacka, ale vyplati se. Nejslozitejsi bude asi propojeni palubovky s ECU - kvuli kontrolkam ,ale i to uz nekdo delal a dokonce to zdokumentoval a dokonce to vyplesknul na webu, takze kdo hleda najde

Na netu se pise o tehle prestavbe strasna spousta - staci spravne zagooglit a mas to.

To ze to nema cenu stavet z 1.4ky je jasna vec a to muzu rict z vlastni zkusenosti - delal jsem to z 1.6ky, lec nedodelal. Opravdu se vyplati dat 20-25 za nejake GTI v relativne slusnym stavu a zacit na to řádit.

Asi jsem na neco urcite zapomnel.....

No treba brzdy: davaji tam kotouce a trmeny z GTi-6ky, pochopitelne i brzdovej valec

Odesláno

taky bych měl pár dotazů:

Proč se musí měnit válec, když se vzadu dávají kotouče místo bubnů?

půjde dát do 205 gti válec ze 306-ky td, případně i s posilovačem?

budou poloosy na 205 gti pasovat do převodovky z 306 td?

Odesláno

rekl bych, ze nekomu stoji na dvore sesrocena 306TD :D

No na tohle si budes muset asi odpovedet sam... proste to vyzkouset...

S tim brzdovym valcem: jde to to, ze na kotoucovych brzdach jsou vetsi prumery pistku, tzn. ze k tomu, abys ten pistek vytlacil o stejnou delku, jako u bubnovejch, ktery maj prum asi 10mm, potrebujes vic kapaliny..

Odesláno

Poloosy z 205GTI do převodovky z 306TD pasovat NEBUDOU, resp. pravá ano, ale levá ne - má kratší ten drážkový hřídel od tripoidního kloubu, co se strčí do převodovky. Musel bys tu poloosu seskládat ze dvou...

Jinak upozorňuju, že orig. 405/306TD má takovou tu tažnou spojku.

A poslední věc - pro použití na GTI motor to má moc dlouhé kvalty...

Odesláno
Napsán autorem voštík

rekl bych, ze nekomu stoji na dvore sesrocena 306TD :D

No na tohle si budes muset asi odpovedet sam... proste to vyzkouset...

S tim brzdovym valcem: jde to to, ze na kotoucovych brzdach jsou vetsi prumery pistku, tzn. ze k tomu, abys ten pistek vytlacil o stejnou delku, jako u bubnovejch, ktery maj prum asi 10mm, potrebujes vic kapaliny..

nestojí, ale nějaké díly budou

to znamená že při brždění s původním válcem akorát sešlápnu pedál více?

to by snad nemusel být až tak velký problém?

myslím dočasně až bude čas a peníze na výměnu válce, trubek, hadic....

2 oddie:

nechci dávat td převodovku na gti motor

ale td motor do bývalého gti (viz podpis)

takže pokud pravá poloosa pasuje a levou rozlisuju a slisuju ze 2 tak by to mělo být ok?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...