Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

•WD-40 maže a jeho mazací složky se rozprostřou a tím se udrží na všech pohybujících se částech ošetřovaného mechanismu. Povoluje, uvolňuje zarezlé, ztuhlé či zapečené spoje.

• WD-40 VYTĚSŇUJE VODU vytváří voděvzdornou dielektrickou bariéru. WD-40 nevodí elektrický proud, a proto zabrání možným zkratům vyvolaných vlhkostí.

• WD-40 CHRÁNÍ PROTI KOROZI pokryje povrch, i jeho mikroskopické nerovnosti, antikorozním povlakem, který jej chrání před vlhkem a jinými korozními prvky. Antikorozní vrstva je tak tenká, ľe není zapotřebí dekonzervace.

• WD-40 ČISTÍ- dostane se pod špínu, saze, mastnotu a zapečená maziva. Vyčistí ošetřovaný materiál a perfektně odstraní také samolepky. WD-40 neobsahuje silikony, a tudíž neváže další nečistoty.

Odesláno

WD je slušný pro uvolňování zarezivělých šroubů...

na čištění kontaktů je na houby ( viz text ) na mazání je na superhouby ( viz text )... ještě se hodí k ochranné vrstvě na spoje (třeba aby nexidovaly kontakty baterky)...

... a za mazání zámků WDčkem by se mělo věřejně pranýřovat :D

[upravil dne 21/5/12 22:43 od koblih69]

Odesláno

Do zámků to necpu ale v el. věcech mi to několikrát dlouhodobě pomohlo tak jako kontaktol, ten samozřejmě vlastním taky! A už dost nechtěl jsem vyvolat žádnou při, jen aby tu byl popis k čemu to je! Nic víc nic míň. :papa:papa:roker

Odesláno
No nejde oto aby to vodilo ale aby to uvolnilo a dostalo se pod špínu, saze, mastnotu a zapečená maziva nebo nevodivý místo ne ?

Práve že ide o to aby to vodilo a sme vo vlákne kde práve kontakty robia problém a systém hlási poruchu žiarovky :myslim:papa.

Odesláno

no ale právě, že vodí kontak který je čistý a ne opálený, kontaktol ti zrovna tak očistí kontakty po vyprchání tam taky není a zbyde jen očištěný kontakt s ochranou.

Odesláno
• WD-40 VYTĚSŇUJE VODU vytváří voděvzdornou dielektrickou bariéru. WD-40 nevodí elektrický proud, a proto zabrání možným zkratům vyvolaných vlhkostí.

no ale právě, že vodí kontak který je čistý a ne opálený, kontaktol ti zrovna tak očistí kontakty po vyprchání tam taky není a zbyde jen očištěný kontakt s ochranou.

To si trochu protirečíš. Po WD-40 ti zostane čistý a nevodivý povlak na kontakte a po KONTOXE čistý a vodivý .

Odesláno

Judes budeš se muset přesvědčit sám až nebudeš mít po ruce kontaktol a v nouzi použiješ WD, fakt to většinou maká stejně jak po kontaktolu - moje zkušenost.

[upravil dne 21/5/12 23:11 od bart.lbc]

Odesláno

To je fakt že som ho ešte nikdy na kontakty a elektrické veci nepoužil, no potom nesedí ten popis z návodu a mali napísať že je vodivý.

[upravil dne 21/5/12 23:22 od Judes]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Koukám, že se tady rozjelo téma WD ;) Je pravda, že spousta lidí a to včetně mě to má jako univerzální nástroj :D Každopádně děkuji za info a rady, co můžu použít příště ;)

• O 1 rok později...
Odesláno

trosku to tady ozivim...snad mi nekdo odpovi:)

Zacalo mi to delat take po jednom prudsim brzdeni...

Takze jsem vymenil vsechny zarovky.Chvili to vypadalo OK ale je to zpet.Je fakt ze jeden kontakt vypadal zoxidovane takze je jasne ze to asi bude i tim....

ale jina otazka.Mam manual objednany tady na foru a protoze jsem si nebyl uplne jist zarovkami vzadu tak jsem kouk jeste do servisboxu...a ted jsem zmaten:)

Tam mi to pise 3xP21W + 1x21/5W ale v manualu je P21/4W tak jak to vlastne je?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...