Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ahojte. vie mi niekto poradit ohladom vaciek. rozobral som motor na 1,6hdi a sacia vacka je poskodena na 4 miestach (zbehana). ide o to ze neviem najst pricinu. vsetko vyzera byt na pohlad v poriadku (hydrozdvihatka,vahadla). a este ci niekto nevie podla coho sa davali hydrozdvihatka. na tento typ motora su dva druhy a problem je ten ze v peugeote mi podla vin dali cislo na jeden druh a ja som z motora vymontoval druh druhy. rozdiel medzi nimi je vo vyske: podla vin 33,4mm a v aute bol 34,7mm . A teraz to idem skladat a neviem co tam dat. Auto bolo dovezene a ci bolo nieco robene z motorom nevie nik. Tak poradte.

[upravil dne 11/4/12 21:49 od corteco]

Odesláno

Zadej si vin, a kluci tě tu řeknou skutečnost :), Neni olej jako olej, záleží na specifikacích. Po opravě dávej Total a motor tě přežije :)

Odesláno

Tak dnes to idem skladat. Zdvihatka davam take ake tam boli cize 34,7mm tak dufam ze to bude v poriadku. popri tom nove vahadla,vacky,retaz,rozvody. Stary olej vypusteny a dufam ze som na nic nezabudol.

Odesláno
@adisek: hehe, ak sa nekusne turbo kvoli sitku v hadicke alebo podobnej prkotine ;-) z toho co tu citam, asi 1.6HDi vela majitelov neprezije;-)

tak len tak trosku na obranu, ak nemas co robit, tak si prezri vsetky prispevky v sekcii aspon 407 a urob si prehlad, kolko z nich sa tyka opravi, resp. rady a pomoci koli nejakej chybe pre motorizaciu 2,0HDi a 1,6HDi , ja to typujem tak (70% ku 30%) :papa

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravím Vás.Aj keď trochu stará téma ale skúsim.Mám 2.0HDI 100kw a pred nedávnom som bol v autorizovanom servise na výmenu EGR a vzhľadom na to že mám cca 300000 km by bolo vhodné vymeniť vačky,mohli by ste mi to trochu priblížiť,čo majú za následok,aká je cena,čo sa môže stať keď sa nevymenia,má to vplyv na hlučnosť alebo spotrebu?Ja vôbec o motore nič neviem a chcem sa dostať trochu do obrazu,ďakujem :papa

Odesláno

Motor je hlučnejší ale nie nejak moc,ale keď ideš a otáčky sú nad 18tisíc tak motor má taký chrachtavý zvuk akoby niekde ložiská vŕzgaly.A vačky mi povedal servisák lebo že je hlučnejší a nemá taký výkon :myslim

Odesláno

tak sa necuduj, ze to chrasti, ked mas otacky na 18 tisic ;)

Nie zas doslova ;),sekol som sa,moja chyba.Je to počuť od cca 2000 + a aj keď brzdíš motorom,proste divný zvuk :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...