Romanitos Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 Dobrý večer,před páru měsíci jsem si koupil 406 break 2.0i 16v r.v.1998,VIN VF38ERFVE80459013 a mám problémy s volnoběhem.Pročetl jsem pár témat o tomto problému tak jsem vyčistil skrtící klapku,krokovy motorek,filtry jsou nové,rozvody taky.Někdy mi to otáčky drží a někdy ne.Dneska jsem vyměnil svíčky(BOSCH FR7DC+),je to možná o něco lepší ale problém přetrvává.Když stojím na místě tak mi to otáčky většinou drží,ale jakmile na místě začnu točit volantem už to zase líta nahoru dolů- má to nějakou spojitost? Ještě ke vstřikům-mám v autě ,,oranžové vstřiky\" a známý mi na zkoušku půjčil ,,fialové\" , půjde to přehodit nebo je to výrazně odlišné ? Citovat
Dančák Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 Když na místě na volnoběh otáčíš volantem tak ti otáčky zakolísají, protože servo vyvine větší odpor vůči motoru a dojde ti k poklesu otáčkám....když lehce přidáš plyn tak už by ti to dělat nemělo Citovat
JanoRS Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 Dobrý večer,před páru měsíci jsem si koupil 406 break 2.0i 16v r.v.1998,VIN VF38ERFVE80459013 a mám problémy s volnoběhem.Pročetl jsem pár témat o tomto problému tak jsem vyčistil skrtící klapku,krokovy motorek,filtry jsou nové,rozvody taky.Někdy mi to otáčky drží a někdy ne.Dneska jsem vyměnil svíčky(BOSCH FR7DC+),je to možná o něco lepší ale problém přetrvává.Když stojím na místě tak mi to otáčky většinou drží,ale jakmile na místě začnu točit volantem už to zase líta nahoru dolů- má to nějakou spojitost? Ještě ke vstřikům-mám v autě ,,oranžové vstřiky\" a známý mi na zkoušku půjčil ,,fialové\" , půjde to přehodit nebo je to výrazně odlišné ? A za jazdy sa to nejako prejavuje? Ak nie tak mas vysvetlenie hore Citovat
Romanitos Odesláno 11. duben 2012 Autor Odesláno 11. duben 2012 Při jizdě se to projevuje že mi chcípne motor když vyřadím. Mám doma ještě jeden krokový motorek, vypadá sice v horším stavu,ale podle známého auto z kterého ta klapka je nemělo s volnoběhem problém, tak to skusím zítra přehodit a uvidím. Taky sem chtěl přehodit rampu z pežota se stejným typem motoru ale bohužel nepasoval výkrojek pro olej Citovat
Dančák Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 Aha....a to že nějaký díl vypadá hůř neznamená, že nefunguje líp, mám s tím osobní zkušenost několikrát! Citovat
OK406 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Je dost kapaliny v posilovači? Zkusit se podívat na snímač otáčet ( zhasínání motoru). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.