Gabriel 307 Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 :potlesk:potlesk gratuluji, to se každému nepoštěstí a těším se na nějaké zajímavé foto:roker Citovat
Guest StibTo Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Já jsem pořádně mimo ČR nebyl snad 4 roky a letní dovolené to bylo pořád hudební festivaly v ČR / chalupa ... takže už to bylo potřeba jihnak jsem právě dnes dělal registraci v ESTA a teda děsnej voser .. člověk aby tam pomalu vypsal chorobopis celé famílie do 3 generací zpět Tak teď doufám, že to k něčemu bylo a vše se povede jak má (například že mě pustí přes US Border Control vůbec ...) Citovat
309GT Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Toho bych se nebál,je to horší než to vypadá.Jestli nemáš v papírech záznam o terrorizmu tak pohoda :D:D:D:D Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 kvuli posrany floride nejedes na grilmasters? Ani hokej tam hrat poradne neumej. Mustanga si nepujcuj, kdyz za to nemuzes poradne vzit a vubec, mel bys jim tam prave neco provest, at se o cechcach opet vi kecam, hezky si to uzij a kdyz ti tam zude nejaky drobak, prosim o vlajecku mistniho baseballoveho klubu, penizky ti pak dam (nebo origo baseballak ) Citovat
Pechy Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 ESTA je v pohodě teda pokud neletíš přes Amster :-) Citovat
Guest StibTo Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Letíme přes Londýn a budem mít na přestup dvě hoďky = LUXUS Vyšlo to nejlíp jak mohlo S nějakými suvenýry to moc nevidím,nechci si brát kufr,byl by to voser tahat to každej večer do motorestu a ráno zas ven Takže se pokusím uskrovnit a budu mít větší sportovní tašku a bágl na záda .... 309GT : doufám,že jsi chtěl napsat \"je to snazší, než to vypadá\" ;) Citovat
Pechy Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 Já jezdím jenom s příručákem a ten určitě doporučuji (prázdný), protože až navštívíš první outlet a nebudeš mít kufr, tak budeš litovat, hodně litovat Nehledě na to, že TSA na LHR se tě bude nepřijemně vyptávat proč máš na 12 dní pobytu jen tašku.. Citovat
f3Rd@ Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 ja mel prirucak skoro prazdny + jeden velky prazdny kufr a kdyz jsem se vracel, tak jsem mel oba tak narvane, ze uz se tam nevesel ani spendlik... na cestu jen dvoje trenky a kosili na prevleceni, zbytek koupis tam.... Citovat
Vvitty Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 ESTA je pohoda, oproti dobam kdy jsi musel mit viza nemusis zvednout pr*el od kompu a je to vyrizene za par minut... Citovat
pyrone Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 krasne spomienky na rady pred ambasadou... a potom trpnut ci da alebo neda nalepku do pasu... Citovat
Guest StibTo Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 No taky cekam ze se toho dost koupi tam ale tak vetsi sportovni taska snad nebude podezrela ne ? Navic si tam vezmu dvoje dosluhujici dziny,oboje tam asi pak zahodim a koupim patery jiny pyrone : Mozna se uz nestoji fronta pred embassy ale zase se stoji jinde .... nastesti se snad buzeracni administrativni kolecka zkratily ... a je v tom jakztakz poradek .. i kdyz jak kde Citovat
309GT Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 309GT : doufám,že jsi chtěl napsat \"je to snazší, než to vypadá\" ;) Přesně tak,jsem debil Citovat
Vvitty Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Nezapomen si vyridit ten spravny mezinarodni ridicak, jsou dva a jen jeden plati... no, plati... koukaji na tu knizecku obvykle dost nechapave. Pomaha mit k tomu i ceskou karticku, i kdyz tam oficialne neplati a neprectou ji, aspon to vypada jako ridicak. A v aute nepit... ani jako spolujezdec. V nekterych statech jdou tak daleko, ze nesmis mit ve voze ani otevrenou lahev... Citovat
Pechy Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Za dobu 5 let kdy jsem v USA minimálně 2x ročnně ještě nikdy nikdo nechtěl mezinárodní řidičák. Samozrejmě, že je lepší ho mít s sebou. Jen říkám fakta, vždy stačila pouze kreditka a náš řidičák :-) Asi si už zjišťoval ceny, ale pokud možno, tak si auto zabookuj přes nějakého evropského prostředníka, kde budeš mít komplet pojistku a lepší cenu. Citovat
Guest StibTo Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Nezapomen si vyridit ten spravny mezinarodni ridicak, jsou dva a jen jeden plati... no, plati... koukaji na tu knizecku obvykle dost nechapave. Pomaha mit k tomu i ceskou karticku, i kdyz tam oficialne neplati a neprectou ji, aspon to vypada jako ridicak. A v aute nepit... ani jako spolujezdec. V nekterych statech jdou tak daleko, ze nesmis mit ve voze ani otevrenou lahev... a kua... tak to doufam,ze mam ten spravny šel jsem na magistrát, řekl že letím do USA a budu tam potřebovat řídit ... tak snad mi dali dobrej pití ve voze není v plánu,budem se střídat dva řidiči,později nás bude celkem 5 tak Ti zbejvající 3 dostanou zákaz pití díky všem za rady ... [upravil dne 10/4/12 11:53 od Stibto] Citovat
Guest StibTo Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Za dobu 5 let kdy jsem v USA minimálně 2x ročnně ještě nikdy nikdo nechtěl mezinárodní řidičák. Samozrejmě, že je lepší ho mít s sebou. Jen říkám fakta, vždy stačila pouze kreditka a náš řidičák :-) Asi si už zjišťoval ceny, ale pokud možno, tak si auto zabookuj přes nějakého evropského prostředníka, kde budeš mít komplet pojistku a lepší cenu. Jak to myslíš ? Mohl bys mi to třeba napsat do SZ ? Normálně bych booknul přes net (společnosti Hertz nebo Dollar) ... Citovat
Pechy Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Já to popíšu sem, třeba se to hodí i někomu jinému. Pro nás evropany jsou v případě pujčení auta, obzvláště v USA, lepší podmínky a většinou i ceny, když si auto zabookuješ přes některou evropskou agenturu. Já osobně po mnoha zkušenostech používám pouze http://www.holidaysauto.de Když jsem bookoval auto přes Holidays auto, tak bylo vždy od AVISu (USA) s plnou pojistkou (produkt premium) a co byla velká výhoda bylo vždy to, že si AVIS nikdy nezablokoval udávaný depozit (dle kategorie auta) cca $1000 právě z důvodu toho, že ta pojistka, kterou kryjou němci přes společnost AXA má velké limity. Další výhodou, je to že máš v uvedené ceně již všechny letištní, místní a všechny dodatečné poplatky autopujčovny již v ceně. Pokud budeš bookovat přímo přes Hertz, Dollar, Avis, Europecar.com, etc, tak slušně vytečeš na dodatečných poplatkách a pojistce, abys dostal realnou cenu, tak se musíš proklikat až na konec. Navíc si účtují i poplatek za dalšího řidiče což u HA bylo také v ceně. A v neposlední řadě pozor na ten depozit. Pokud budeš trvat na Mustangu, tak připrav cca $1500, které budeš mít cca měsíc na kartě v blokaci. Pokud by ti šlo o cenu, tak vždy bookovat nejnižší kategorii auta (nejnižší cenu), protože vždy dostaneš něco lepšího neboli dostaneš vyšší kategorii vozu, ale za cenu nejnižší kategorie. Bohužel, pokud trváš na Mustangu, tak za něj ty peníze zaplatit holt musíš. [upravil dne 10/4/2012 12:14 od Pechy] Citovat
Vvitty Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 Pechy: po nas ho chteli napr. v pujcovne... a potom na dopravnim inspektoratu, kdyz jsme se rozhodli pro zjednoduseni zivota poridit tamni karticku. Mimochodem, v te dobe platilo i to ze dost autopujcoven (zejmena tech levnejsich) trvala na tamnim ridicaku. U znamych znacek (AIVS, HERTZ a spol) to podminkou nebylo, ale jejich ceny byly o dost jinde... nevim, nakolik se to mohlo zmenit za tech deset let... [upravil dne 10.4.12 13:38 od Vvitty] Citovat
Guest StibTo Odesláno 10. duben 2012 Odesláno 10. duben 2012 a propos - Mustang ... : http://www.holidayautos.cz/1005-cs-sr/Ofran.aspx?Language=CS&countryID=79&pickupIataId=176&pickupDate=18/04/2012&pickupHour=17:00&dropIataId=178&dropDate=22/04/2012&dropHour=09:00&driverAge=29&ofranCarGroupId=37&country=United%20States&pickupLocation=Miami%20Airport&dropoffLocation=Orlando%20Airport&carType=Cabriolet brat zde ci nebrat ?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.