Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar. Mám problém s tachometrem. Za jízdy ručička padne na nulu,průměrná spotřeba jde nahoru a výkon motoru jde o cca 25procent do pryč. Někdy se chytne hned a někdy jí to trvá třeba 10km než se probudí.Kilometry to nepočítá. Čím to asi bude? Dík za odpověď.

Odesláno

Tak sem vykuchal čidlo,vypada dobře. Vyčistil jsem ho a kontakty prostříknul kontaktolem. Přístup teda jak do pr....:grr Po prvním projetí se chytlo až po cca 2km:( Pak cesta domu ,po dalších 5km opět výpadek na cca 1km. Pak zasejc gut....:myslim tak teda nevim. Ten snímač nejni rozebratelnej (asi) nejsou tam šroubky abych to mohl rozkuchat. Třeba je to jen zacvaknutý a já se bojim zabrat abych to nepotento. Uvidíme ráno při cestě do rachoty

post-41675-14109623353985_thumb.jpg

Odesláno

Ja som po čerstvej výmene toho snímača, na slovensku to vyšlo origo v Peugeote za materiál 75€, okrem snímača sa menilo aj nejake koliečko a skrutka, ale cena vrátane práce bola 61€, lebo príjemná zľava 30% na materiál a 10% na robotu :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

cidlo jako takove muze byt elektricky ok, muze byt nepatrne obrousene ozubene kolecko nahonu a pak to takhle vypadava, tu osicku s ozubenym pastorkem na konci, co tvori nahon cidla chce vytahnout, dosucha otrit od oleje a podrobne prohlednout, je-li naznak opotrebovani, vymenit (nova stoji asi 170Kc v peugeotu) pak jeste muze byt ocesane kolecko v domecku na diferencialu - protikus toho pastorku na osicce, ale to uz se musi vypustit olej, vyndat prava poloosa a domecek sundat a kolecko vyndat.

Ja mel odrbane jen to na osicce, takze pomohla jednoducha vymena a uz pres 100tis pokoj.

Kdyby to byly jen budiky, tak nepoklesne vykon motoru a budou se nacitat dal vzdalenosti na pocitadle km, pak staci budiky rozebrat, jednoduse propajet kontakty civky a je opraveno

mysli, ze uz jen to, ze staci zvysit otacky motoru ukazuje na to, ze to bude spis mechanicka zalezitost

[upravil dne 21/4/12 21:44 od Ferry]

Odesláno

To čidlo jsem měl venku a to ozubený kolečko vypadá netknutě..:myslim. Ale připadá mi že uvnitř toho čidla cosi prapodivně rachotí:mrk Rozebrat to nejde ,je to asi svařený dohromady. Někde jsem tu viděl fotky rozebraného čidla a tam to bylo sešroubovaný dohromady (nebo snýtovaný) Já to nechci při rozebírání zničit. Zkusím sehnat jiný a prohodit to. Zatím zdar a díky

post-41675-14109623613755_thumb.jpg

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...