Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Uz len zlozit a potom nahodit :) Akurat ze farba nie je pekna syta cervena, ale je to take oranzovo- cervene :roll Znova sa mi to striekat nechce, je to babracka, tak co uz, budu take :)

krasne :) ja som chcel tiez vacsie kotuce ale po diskusiach so zasvetenym od toho upustam a dam iba znova nejake dobre kotuce a dosticky. Konstrukterikovia niesu hlupaci a dimenzuju podvozok atd na istu odpruzenu a neodpruzenu hmotu, aj zaberanie ESP a ABS... Takym masivnym pridanim neodpruzenej hmoty asi skor uskodis ako pomozes, ale tak ked to nahodis a zabehnes hod sem svoje dojmy.

Odesláno

Kotuce este neviem ci dam vacsie ci nie ... Pravdepodobne ano, dam tam 305 ako ma 406 ... Pripadne necham orig 283 , este uvidim ...

Co sa tyka hmotnosti , tak ziadne masivne pridanie sa nekona ... Pretoze brzdice su 2x lahsie ako seriove :D , takze pokial by som nechal orig. 283 kotuce, tak to este odlahcim ;) a pokial aj dam 305 kotuce , tak vysledna vaha brzdice + kotuc bude hadam rovnaka ako pri seri :)

Ked to budem nahadzovat a na to nezabudnem, tak to odvazim ...

Odesláno
Kotuce este neviem ci dam vacsie ci nie ... Pravdepodobne ano, dam tam 305 ako ma 406 ... Pripadne necham orig 283 , este uvidim ...

Co sa tyka hmotnosti , tak ziadne masivne pridanie sa nekona ... Pretoze brzdice su 2x lahsie ako seriove :D , takze pokial by som nechal orig. 283 kotuce, tak to este odlahcim ;) a pokial aj dam 305 kotuce , tak vysledna vaha brzdice + kotuc bude hadam rovnaka ako pri seri :)

Ked to budem nahadzovat a na to nezabudnem, tak to odvazim ...

no tak potom to ma logiku :) vahu nepriberat na neodpruzenej. sice ako sa bude spravat abs a esp? nerozhadzes tomu totalne kalibraciu? Predsa bolo to nastavovane a kalibrovane na 283 a nejaky brzdny ucinok.

Inas skade si zohnal take brzdice a co taka sranda stoji?

Odesláno

Netusim, nemam s tym skusenosti, ale chalani maju tieto brzdice na autach a brzdi to lepsie ako seria, tak hadam nebude ziadny problem :) Aj ked je pravda ze oni maju 283 kotuce a nie vacsie , 283 ale maju kvoli tomu ze jazdia na 15 diskoch a nie vacsich, tam uz vacsi kotuc nevojde... Ale myslim si ze to bude fungovat ako ma :) Zase medzi 283 a 305 nie je velky rozdiel ... A bohvie, mozno nakoniec ostanem pri 283 , sam este neviem ... Nahadzovat to budem az na jar ...

Brzdice sa sem tam najdu na inzerate, treba hladat ... Cena je rozna , zalezi od stavu ... Tak od 180 az po 280€ uz zrepasovane ...

Odesláno
Netusim, nemam s tym skusenosti, ale chalani maju tieto brzdice na autach a brzdi to lepsie ako seria, tak hadam nebude ziadny problem :) Aj ked je pravda ze oni maju 283 kotuce a nie vacsie , 283 ale maju kvoli tomu ze jazdia na 15 diskoch a nie vacsich, tam uz vacsi kotuc nevojde... Ale myslim si ze to bude fungovat ako ma :) Zase medzi 283 a 305 nie je velky rozdiel ... A bohvie, mozno nakoniec ostanem pri 283 , sam este neviem ... Nahadzovat to budem az na jar ...

Brzdice sa sem tam najdu na inzerate, treba hladat ... Cena je rozna , zalezi od stavu ... Tak od 180 az po 280€ uz zrepasovane ...

ja som skor myslel, pri vacsich kotucoch samozrejme ked su dobre a mas dobre dosky OK ziskas na brzdnej sile ale zas ak stupne neodpruzena vaha mas horsie spravanie kolies pri prejazde nerovnosti. Priklad, rezes zakrutu, je v nej mali odskok alebo dierka, cim tazsie koleso tym horsie znesie prejazd a viac ti rozhadze auto... Alebo aspon takato by mohla byt teoria ako je to v skutocnosti neviem. Kazdopadne odvaz a na poriadne zakruty vyskusat

Odesláno

Riesis somariny :) Ako keby mal 305 kotuc oproti 283 o 5kg viac :D Neverim tomu ze clovek pociti rozdiel ci tam ma 283 alebo 305 kotuc ... Ved o kolko moze byt 305 kotuc tazsi oproti 283 ? o 0,5kg - 1kg ? To je badatel ...

Sak tu kolega Kolmi daval 302 kotuc + vacsie brzdice, nech povie ci tam je rozdiel, verim tomu ze nepocitil nic :D

[upravil dne 7/9/14 20:31 od ericc64]

[upravil dne 7/9/14 20:32 od ericc64]

Odesláno

Kolmi má velký pazoury, takže on s tou svojí YETI tlapou pozna uplný nic :D já bych to moc neřešil, duležuity je pak srovnat brzdovej válec... ja pocítil změnu v chování projevu brždění z 266 mm na 283 mm. GTI dostalo brzdy z XSARY VTS... nejsou tak jedovaté, pocitově jakoby mene brzdí, ale je to tím že válec zustal stejný, ale když brzdy zašlápnu, tak oproti puvodnim je to rozdil velikánsky:P

Odesláno
Riesis somariny :) Ako keby mal 305 kotuc oproti 283 o 5kg viac :D Neverim tomu ze clovek pociti rozdiel ci tam ma 283 alebo 305 kotuc ... Ved o kolko moze byt 305 kotuc tazsi oproti 283 ? o 0,5kg - 1kg ? To je badatel ...

Sak tu kolega Kolmi daval 302 kotuc + vacsie brzdice, nech povie ci tam je rozdiel, verim tomu ze nepocitil nic :D

[upravil dne 7/9/14 20:31 od ericc64]

[upravil dne 7/9/14 20:32 od ericc64]

ono nieje kilo ako kilo. kilo odpruzenej je vyrazne menej ako kilo neodpruzenej hmoty :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

celkove ve 206 sekci je mrtvo... ale ono t zas začne.. joo PECKA, tohle mne presvedčilo že s barevnyma listama je to o generaci mladší auto :)

Odesláno

Rejty :  Cierne listy sa mi pacia napr na 106 .. 106 S16 / Rally  v nejakej peknej zltej, cervenej farbe + k tomu cierne listy , tak tam to vyzera dobre :)   Na 206 sa mi cierne listy nepacia ...

Diky hosi ... Auto potrebuje este par uprav, oprav a potom to bude fajn :)

• O 5 týdnů později...
Odesláno (upraveno)

Nooooooo, takze RC sa odstavilo na zimu, cez zimu je na plane nejaky ten servis a nejaky ten tjuning smile_bigsmile.gif

Budem postupne pridavat nejake tie fotecky , co sa asi robi ...

Zacalo sa  ...

post-36413-0-09286500-1417167911_thumb.j

Skuska Brembo brzdicov , pasuju bez problemov smile_clapping.gif , podlozky 1,5cm ...

post-36413-0-47235900-1417167945_thumb.j

Uz sa zacina rozoberat ...

post-36413-0-41885600-1417167982_thumb.j

Cistenie podblatnikov, kolies , naraznika , atd ...

post-36413-0-69237200-1417167999_thumb.j

Kotuce uz boli v prdeli , hrzdave ako liska , ved uz to poriadne ani nebrzdilo smile_happy.gif

post-36413-0-44177000-1417168044_thumb.j

Kvoli tomuto si uz nikdy v zivote nekupim stelovak smile_no.gif a ak to tu niekto cita a rozmysla o stelovaku, tak ho zasadne neodporucam smile_shake.gif realita je taka, ze sa to casom tak zadrbe od blata, atd... ze zavit uplne pripecie a neda sa s tym uz hybat ... Takze keby to chcem teraz na zimu zdvihnut tak nehrozi , takze take stelovanie moze ist do riti ... A to som to uz mal minulu jar rozobrate a cistil to , teraz ma to caka znova ...

post-36413-0-04931400-1417168066_thumb.j

Rozobera sa ...

post-36413-0-86435600-1417168138_thumb.j

post-36413-0-55834700-1417168151_thumb.j

*** Plan opravy a upravy ***

- vyfukove zvodvy , niekde to tam fuci , takze nove tesnenie , pripadne keby boli prasknute, tak zavarit ... + obalit termopaskou ( asi )
- pretesnenie motora ... tecie to hlavne ako su vacky , ako je hlava a potom hore vacky , medzi tym, neviem to presne popisat smile_happy.gif takze rozvody dole, vacky von , atd ...
- vyhodenie komplet sania a nahradit inym ... je este otazne ake , bud naporove sania v prednom narazniku typ - rally 206 RC Groupe A .... alebo pojde K/N Typhon Kit
- nove brzdy , v predu komplet - brdzice Bremba + kotuce EMTEC + dosticky asi obycajne Brembo ..... vzadu kotuce EMTEC a dosticky MINTEX
- male odlahcenie motorovej casti ----  vsetky zbytocne kryty , vyhodenie komplet klimatizacie cize chladic + kompresor , tym padom nahodenie kratsieho remena
- nastriekat na cervene vyko ventilov
- novy motorovy, prevodovy, servo olej , nova brzdova a chladiaca kvapalina
- decat trubka Toysport ... ta ak bude, tak az neskor 
- vyhadzat interier ... to je otazne smile_bigsmile.gif momentalne je interier spat , neviem ci ho budem zase vyhadzovat ci nie 
- mala tjunig nalepka na naraznik smile_bandit.gif 
- nove predne svetla ... svetla zatmavene su fajn , ale mam problem a to taky ze sa rosia ,,, uz som ich 2x pretesnoval a stale sa rosia smile_angry.gif mam na to uz nervy , takze kupim asi casom nove , to ma ale cas , takze niekedy neskor ... 

To je asi vsetko smile_happy.gif

Upraveno uživatelem ericc64
Odesláno (upraveno)

Napravnica pojde tiez von , takze budem mat vonku aj riadenie .. potom sa na to pozriem , ci sa da s tym nieco spravit :)

Upraveno uživatelem ericc64

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...