Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výmena stabilizátora

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte.Včera ked som si vymienal olej , tak som si všimol vôlu na takej zvislej tyčke voči takej vodorovnej (myslim si že je to stabilizátor) čo je spojená s druhou stranou.Tá vôla je akoby vnutri v tej gume,na druhej strane to vyzerá ok.Čo s tým?Vymienaju sa len tie čapy , alebo celá tá zvyslá tyčka alebo aj tá vodorovná?Inak pri prechode menšími nerovnostami je počuť take tupe buchanie , alebo skor akoby klopkanie,mohlo by to byt sposobene týmto?Ako sa volaju tieto diely?Prikladám aj foto.Ďakujem za vaše prípadné odpovede:papa

post-31190-14109622972636_thumb.jpg

Odesláno

super dakujem :) a treba vymeniť obidve ? aj lavu aj pravu ? mysliš že by to mohlo spôsobovať to buchanie ? lebo mam pocit že to ide niekde z predu

Odesláno

to buchanie sposobuje ta tycka... to je choroba modernych aut... vymen obidve lebo ak vymenis jednu po mesiaci zacne buchat aj ta druha... je tu toho dost o tych tyckach staci hladat.. daj tam meyle HD alebo TRV tie mam vyskusane a nemozem na ne povedat nic zle.. trochu priplatis ale vydrzia dlho..

Odesláno

a ešte reku s čím je spojený vrch tej tyčky ? :mad: s tlmičom ? :mad: stabilizátoer je vlastne tá vodorovná tyč čo spája lavu aj pravu stranu ?aby som mal trochu predstavu , lebo som da sa povedat zaciatocnik co sa tohto tyka , inak vyzera to jednoducho , planujem si to vymenit sam , nebude mat vymena vplyv aj na geometriu ?

Odesláno

tak ako hovoris.. je to spojenie stabilizatora o tlmic.. vymena je lahka.. ak nepojde povolit pomoze flexka:D.. ja to tak robim vzdy ked sa jej nechce.. tato vymena nema vplyv na geometriu.. drzim palce..

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ahojte.. vymenil som obe tyčky stabilizátora,tá pravá bola uplne KO a problem bol vyriešený...no bohužial asi iba na 3 týždne... :fnuk zase počujem od prednej nápravy také klepanie , alebo skôr hrkanie ? počuť to iba pri prejazde menších nerovnosti a pri menšej rychlosti , pri vyššej rychlosti som to nespozoroval..pozeral som zase tie tyčky ale žiadna vola,drzia jak hovado,šak su nové....inak ked sa rukami snažim akoby rozkyvat prave koleso tak počuť akoby take vrzganie...teraz cez vikend to idem dat nad jamu a poriadne to pozreť , len neviem načo sa mam zamerať...može to byť čap v ramene ? ako to zistim ? alebo ložisko ? ale to by asi hucalo , či ? :myslim ako sú uchytené tie zvisle capy v ramene ? či je to nejak nalisované alebo nasrobovane :myslim vopred dakujem za radu :papa

Odesláno

uf tolko otazok :myslim Mne odisla LACNA tycka stabilizatoru po pol roku, ak je to rovnaky zvuk a kupil si lacnu tak to moze byt ona. Volu na nich nevyskusas, lebo su skoro stale zatazene :grr

Kolesa rozkyv tak ze ho chytis \"hore a dole\", tak snad zistis ci su zle capy - ak ano bude to buchat, pripadne uvidis kde je vola.

Lozisko by hucalo ako si aj napisal, ked ho budes mat na zdvihaku tak snim potoc, nemoze hucat ani ist \"trhano\"

capy su uchytene skrutkami......

a tu mas tiez nieco :

[upravil dne 24/5/12 19:34 od JanoRS]

Odesláno

heh to bola rýchlosť :) no tie tyčky su delphi , to asi nieje bohviečo , ale oplatí sa kupovať tie najdrahsie ? u nas v PD to je sama jama :grr inak tu tyčku som skusal tak že som jednu stranu vysroboval aby nebola pod zaťažov...nepostrehol som ziadnu volu...ved to musi vydrzať viac ako tri tyzdne :D , či ? :blicismajlik dobre teda mrknem sa na tie čapy...a ešte niečo :) ked prejdem cez take vačšie nerovnosti tak mi zas riadne bucha nieco vzadu , až to tak rezonuje,,,akoby tie tretie dvere mali volu..ale nemaju :o potom ma napadlo že rezerva by mohla tak buchať...aj tu dosku s reprakmi som dal preč...tlmiče sa tvaria že su ok , je aj vzadu nieco ako stabilizator ?

Odesláno

stabilizator tam nie je (cela zadna naprava je riesena ako stabilizator) ....vzadu mas torznu tyc ak sa nemylim, buchat som ju zatial nepocul len prasknut :myslim Neviem presne ale ak to niesu dvere tak by to mozno mohol byt vyfuk - podla tvojho popisu....

Odesláno

okej tak ja to poriadne pokukam a popočuvam , a kdyby neco tak sa ozvem , zatial dakujem :papa

Odesláno

já jsem třeba koupil Starline. Když jsem je koupil, rozendal jsem prachovku, pořádně namazal a rozhejbal. Ted je tam 1,5 roku a začíná se teprv občas připomínat.

Byla to ta nejlevnější (nebyly prachy tadle vyšla 400) stim že vydrží půl roku ..... překvapila :)

Odesláno

Hele, co je v dilech dostupne od Meyle, nejlepe primo Meyle HD (verze pro velke zatizeni), sel bych do toho, cena je velmi nizka a vydrzi vetsinou mnohonasobne dele, nez ostatni...

i kdyz ja ted daval cep rizeni taky Starline, ale vyhledove, do par mesicu budu delat komplet cely napravy, takze tam dlouho nebude - proto jsem ho taky bral....

Odesláno

no tak som bol cez vikend pod autom a na par veci som veru prisiel...to buchanie zo zadu spôsoboval pravdepodobne nárazník :o jeden s tých dvoch úchytov bol zlomený , takže paráda :potlesk kontroloval som vôlu tých čapov ale vsetky držia jak špina...no ale na lavej strane čo je ten čap na ramene , tak tá guma to už má zasebou a taký pliešok čo je tam tak si tam volne lieta :grr ale vôlu to nemá..prikladám aj foto..je to nutné vymeniť ? dá sa vymeniť len ten čap ? alebo celé rameno ? to dufam že nie...inak ja som sa sťažoval na klepot , respektíve hrkot niekde ako je pravé koleso no a tam som zistil že blatník tam drží len tak aby sa nepovedalo takže je možné že to hrká ten blatník :mad:

post-31190-14109624615018_thumb.jpg

[upravil dne 27/5/12 20:22 od jimmy.pd]

[upravil dne 27/5/12 20:23 od jimmy.pd]

Odesláno

ten spodní čep se nedá vyměnit zvlášt, jen celé rameno...,jinak ta guma je prachovka, takže jestli je čep bez vůle, nemusíš rameno měnit--ale připrav se na brzkou výměnu, protože přes tu prachovku se tam bude dostávat bordel a čep brzy odejde

Odesláno

no a šlo by vymeniť nejak len tu prachovku ? alebo to spraviť aspoň nejak provizorne a tym oddialiť výmenu ramena ? inak neni mi jasne naco je tam ten pliešok...aj to by som rad poriešil lebo počujem obcas také cinknutie ked prejdem cez jamu , to bude určite hento

Odesláno

predpokladám že len samotná prachovka ako samostatný nahradny diel neexistuje , takže mi ostáva len popozerat sa po nejakej podobnej z ineho čapu ? no a ten pliešok to fakt neviem...to asi len starý dať preč nech to necinká a kašlať na to ? neviem kde by som to zohnal :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...