Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím viete mi poradiť aké kolá môžem obuť na 307-mu

napr.

7,5 j x 17 4/108 ET25 65,1

to ET číslo na tp je iné to viem,len chcem vedieť v akom rozmedzí sa môžem pohybovať aby som nemusel upravovať blatníky

a 17-si dám tiež zapísať do tp

viem že čím nižšie ET tým viac trčia kola von.

poprípade poradte aj gumy na to aby to napr.215/40/17

tak Dakujem

Odesláno

já mám v techničáku 205/50/r17, ráfek 6,5x17 et31....kola mám teda nahozený šířku 7\" jinak to sedí....btw. bacha na hmotnostní a rychlostní indexy u gum, sou hrozně (naprosto zbytečně) vysoký, ale dost to kontrolujou...

Odesláno

já se snažím alespoň respektovat rozměry a parametry pneumatik, protože ty jsou jednoduše vidět zvenku a pokaždé v autorizáku i na stk hnedka zapisují co máš za gumy. Rozměr ráfku už nikdo zatím nezjišťoval, protože by musel pod auto a otřít disk od bordelu....ale jiný gumy bych si teda nelajznul vůbec.

Odesláno

Planuju ho trosku snizit, takze to tam bude akorat...az to bude pokupe tak vyfotim... je pravda, ze do autorizaku nejezdim a stk sem byl tedka se zimakama... s policii sem nemel nikdy problem a to uz sem mel na vic autech nezapsane rozmery... Myslim si, ze kdy to neni jako pest na oko, tak to takovy magnet neni... vy mate nekdo zkusenosti stim, ze by se po tom pidili policiste u bezne dopravni kontroly?

Odesláno

Ahoj, trochu mimo téma..... není už 17 palců na 307 hodně co se týče pohodlí jízdy? Mám zimní 15, na léto sedlám 16cky a už to jde poznat, že je to tvrdší ..... ještě k tomu s ohledem na stav našich silnic, nemáte to drncačku ? Ale 17 vypadají dobře

Odesláno
navíc ještě 17\" na 1.6 benzín? já bych do toho nešel...bude to línější...zkušenosti od kámoše...taky chtěl 17\" a jezdil na nich sezonu a pak šli pryč :papa:D

Ahoj, nemůžu komentovat 17, protože je nemám v TP, používám ale toto:

195/65 R15 91H na zimu a na léto 205/55 R16 91V ... to druhé číslo, myšleno 65 nebo 55 je poměr šířky/výšky pneumatiky v procentech, jeden palec je 25,4 mm .. tak mi vychází:

195/65 R15 ..průměr ráfku 381 mm, výška gumy 126,75 mm ... tzn celkem průměr kola 634,5 mm

205/55 R16 .. průměr ráfku 406,4 mm, výška gumy 112,75 mm .. tzn celkem průměr kola 631,9 mm

Sečteno, 16cky jsou na průměru o 2,6 mm menší (auto je o 1,3 mm podvozkem blíže k zemi, guma je na výšku o 14 mm nižší než u 15ctky)

Moje myšlenka je, a zdá se mi to i v praxi, že pokud jedu při stejných otáčkách a stejném převodovém stupni, tak by minimální rozdíl v průměru kol neměl mít vliv na rychlost ... nezohledňuju ale šířku gum, kde se zvyšuje valivý odpor, protože 16cky jsou o 10 mm širší než 15cky v mém případě

Tak se mi nechce věřit, že pokud Tvůj známý dodržel údaje TP, že by auto mělo být línější ... předpokládám, že je taky limitovaný podle TP šířkou gumy 205 a rozměrově se pak přepočtem dostane na stejný průměr kola +- milimetry jako 15a 16

Odesláno

Ohledně pohodlí: mám zimní plechy 16\" a letní 17\" liťáky a nepoznám rozdíl v pohodlí. Pořád je to tvrdý jak hovado :-D ... ten podvozek se frantíkům zrovna moc nepovedl. Zas na druhou stranu na to jak je to auto vysoký se moc nenaklání, ale to pohodlí je děs...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...