Swallow Odesláno 30. duben 2005 Odesláno 30. duben 2005 Tak mi přestalo auto nějak jezdit, asi je to tím, že se otepluje Tedy je to tak, pokud je motor studený, jede auto relativně normálně, lehce přišlápnu plynový penál a úměrně tomu narostou otáčky, i když se mi zdá, že to zrovna moc nejede proti 405 SRI, co jsem měl předtím.Ale rozdíl skoro tří metráků váhy musí být někde poznat,že. Jen co motor dosáhne pracovní teploty, tedy 80-90 stupňů, je nutno sešlápnout plyn mnohem více, než zareaguje zvýšením otáček, nicméně to stále jede.Jen když musím zpomalit, odřadit třeba na dvojku ( = otáčky spadnou ) a přidám plyn začne se motor dusit. Neví někdo co by to mohlo být??? Citovat
dj_rizek Odesláno 1. květen 2005 Odesláno 1. květen 2005 Aby ti nekdo poradil,tak by bylo taky celkem dobry vedet presny oznaceni motoru a vstrikovani,pak taky jestli to dela v celym rozsahu otacek,nebo jen pri urcitych:D Citovat
Swallow Odesláno 1. květen 2005 Autor Odesláno 1. květen 2005 Motor je 2.0 16 V označení RFV, vstřikování Bosch 5.1.Dělá to pouze, pokud není zahřátý na pracovní teplotu a přidusí se to pouze při přidání plynu z nízkých otáček a v tahu ( např. přibrzdím, uberu plyn, klesnou otáčky tak na +/-1400, dám 2 a přidám plyn a chvíli trvá, než to něco udělá.Jak kdyby tam bylo turbo s ohromnou prodlevou.Ale nedělá to vždy.A turbo není .)Na volnoběh není prodleva taková, nicméně na zvýšení otáček je třeba mnohem více sešlápnout plynový pedál.Jako by si to špatně měřilo teplotu a dodávalo si to příliš bohatou směs, zdá se mi, že čím je víc teplo, tím je to horší Dík za rady Citovat
dj_rizek Odesláno 1. květen 2005 Odesláno 1. květen 2005 S schema zapojeni elektroniky motoru predpokladam mas.Kontrolka poruchy elektroniky ti sviti?Kdyz to zacne delat a chcipnes motor,tak ho znova normalne natocis?Nevim,to je treba zmerit cidla teploty.Znamymu to delala 405 SRI ale ten mel zavadu v tom tlakovym ventilu na konci palivovy pricky,ale kdyz to zacalo delat,tak se to pak dusledkem vysokeho tlaku ulejvalo a neslo to teply natocit:( Citovat
Swallow Odesláno 1. květen 2005 Autor Odesláno 1. květen 2005 Diagnostika mi nesvítí, změřil jsem a vyčistil, co se dalo a všechno vypadá OK. Asi my nezbude, než vyrazit na diagnostiku Ještě snad nepravděpodobná věc, že bych měl špatně nasazený rozvoďák, neb mi nedávno dělali rozvody.Ale to by to snad dělalo kdykoli, nejen za provozní teploty Citovat
Swallow Odesláno 1. květen 2005 Autor Odesláno 1. květen 2005 Jo, ještě jsem zapoměl.Motor jde nastartovat, jak zatepla, tak zastudena Citovat
dj_rizek Odesláno 1. květen 2005 Odesláno 1. květen 2005 rozvodak s tim nema absolutne nic spolecnyho.A zkousel jsi jak se to chova po vymazani registru chyb po odpojeni baterky?Diagnostiku zkus ale moc ji never,hodne casto najdou kulovy:( No a vymenil si svycky,ty nebo neco se zapalovanim by to mohlo delat,pak jestli mas ok vsechny hadicky podtlaku a jestli to nekde nema diru v sani a jestli mas ok filtr:papa Citovat
Swallow Odesláno 2. květen 2005 Autor Odesláno 2. květen 2005 Samozřejmě, svíčky, filtry vyměněny.ŘJ mnohokrát odpojena a stav stále stejný.Že diagnostika nic neukáže ( většinou ) žádný div, když u motoru končí na výstupu na zapalovací cívky či cívku. Mám s tím nějaké zkušenosti ze 405, která přestala jet úplně a pežo?ácký servis to nebyl během 14 dnů schopen opravit, jelikož diagnostika nic neukázala.Byla to nakonec cívka s hallovou sondou, což ovšem v Peugeotu nebyli schopni zjistit. Ale stav ŘJ by měli být schopni zjistit ( snad ).No, objednám se a uvidíme Citovat
Swallow Odesláno 3. květen 2005 Autor Odesláno 3. květen 2005 Vzhledem k tomu, že v Peugeotu prý mají moc práce ( na diagnostiku nejdřív za 14 dní ) mi ještě napadla jedna věc.Když mi dělali rozvody, měli vyměnit i palivový filtr.Alespoň jsem ho zaplatil.Otázka je, je-li skutečně vyměněný.Problém je, že nevím, kde se u tohoto auta nachází Poradí někdo? Citovat
Swallow Odesláno 3. květen 2005 Autor Odesláno 3. květen 2005 Tak, už vím kde je palivový filtr.Doufám,že je to ta věc u nádrže vpravo Citovat
Swallow Odesláno 3. květen 2005 Autor Odesláno 3. květen 2005 To komisar : Díky za radu, já mám ještě plastový filtr a nevypadá, že by ho měnili ( i když v servisu měli ).Nicméně mám ještě jeden, tentokrát asi opravdu hloupý, dotaz - Jak se odpojují koncovky, kterými je to připojeno na filtr? Předpokládám, že se zamačkne čtvereček odlišné barvy, než je zbytek koncovky a koncovka se z filtru stáhne ( stejné koncovky jsou i u hadiček vedoucích do nádrže ).Nechci to zítra zničit, až to budu měnit.jelikož auto potřebuji denně. Citovat
Dave_k Odesláno 3. květen 2005 Odesláno 3. květen 2005 Tak tak. Zmáčkneš a stáhneš. Nezapomeň na nějakou nádobu pod to. Poteče z toho (kupodivu) benzin. Já ho měl přichycenej ještě elektrikářskou páskou. Citovat
Swallow Odesláno 3. květen 2005 Autor Odesláno 3. květen 2005 To Dave_k a komisar : Díky.Kupodivu vím, že z toho poteče benzín, šlo mi pouze o ty svorky.U 405 ( stará r.v. 1991 ) to bylo ještě na hadicové spony a muselo se hluboko pod auto. Filtr byl cca. 2 x dvojnásobně velký a bylo tedy víc benzínu na podlaze, na mě atd. Tady to bude brnkačka, tedy pokud něco neutrhnu jak se mi občas stane.A vzhledem k tomu, že je to asi původní filtr, třeba pak začne auto jezdit alespoň zhruba, jak má.Teď mi drze předjede kdejaký hošan v tuningované šáde 120 což mi trochu vadí. Na 405, potažmo na Primeru se nějak nechytali, ani když měli jiná auta Citovat
Guest MilaS Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 2 Swallow: Jak ti to dopadlo s výměnou palivového filtru? Zlepšilo se to? Já mám asi podobný problém - při nízkých otáčkách (= cca do 3,500) mi to jede normálně, ale jak víc přidám, tak to začne cukat. Nebo když přidám při malých otáčkách plný plyn. Myslím, že by to taky mohl být kapánek ucpaný palivový filtr. Autí má momentálně najeto 172 tis.km a mám takovej silnej pocit, že je tam filtr původní. Hoď sem please ňákou info, jestli ta výměna pomohla. Ještě asi taky vyměním svíčky a vypucnu el. kabely. Autí totiž rok stálo na větru, dešti, než jsem ho koupil. Citovat
Swallow Odesláno 29. červen 2005 Autor Odesláno 29. červen 2005 Původně zaslal: MilaS 2 Swallow: Jak ti to dopadlo s výměnou palivového filtru? Zlepšilo se to? Já mám asi podobný problém - při nízkých otáčkách (= cca do 3,500) mi to jede normálně, ale jak víc přidám, tak to začne cukat. Nebo když přidám při malých otáčkách plný plyn. Myslím, že by to taky mohl být kapánek ucpaný palivový filtr. Autí má momentálně najeto 172 tis.km a mám takovej silnej pocit, že je tam filtr původní. Hoď sem please ňákou info, jestli ta výměna pomohla. Ještě asi taky vyměním svíčky a vypucnu el. kabely. Autí totiž rok stálo na větru, dešti, než jsem ho koupil. Já už to auto nemám, jelikož se mne snažili ošálit s rokem výroby, tak jsme ho vrátil.Nicméně výměna filtru nepomohla, nepomohla ani výměna krokového motoru ( volnoběh vesele kolísal ) a jezdilo to čím dál hůř, až se mi to zadusilo uprostřed křižovatky Takže nevím, jak to teď vypadá.Třeba se tu v clubu někdo s tím autem objeví, protože ho opět prodali a opět jako ´98. Třeba Ti výměna filtru pomůže, držím palec Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.