Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak polknul jsem mlsnou slinu a dneska se vrhnu na nakládání. Sice jsme jednočlená rodina :) + pes ale asi si taky naložim těch 15 hermelínků, třeba ty spodní budou uzrálý dostatečně s těma prvníma nevim, tak silnou vůli asi mít nebudu.

Když jsme u toho jídla neděláte někdo domácí pizzu, zkoušel jsem těsto podle nějakýho receptu a výsledek nic moc valnýho. Vypadalo to jak sražená bublanina:(

Odesláno

2Deeper:

Pizza :

300g hladke mouky

16g drozdi

pul lzicky soli

ctvrt lzicky cukru

hrnek vlazne vody,

udelat kvasek z drozdi, vody a cukru(smichat a nechat vykynout), nalit do mouky se soli a zadelat testo. Nechat vykynout, znovu zadelat a nechat vykynout, Roztahnout na velky vymazany plech.

Nahoru : 20dkg. sunky(salamu), 1cibule, 2rajcata, 2papriky, 20dkgstrouhany syr, cesnek na platky a cokoliv co ti chutna, chilli, tabasco, olivy atd.

pect v predehrate troube na 200st. asi 20minut.

Vcera jsme ji zblajli:D

[Editován dne 3/5/05 lamancha]

Odesláno

Radbenova vychytávka

Hermelín se podélně rozkrojí, obě půlky se vydlabou a vydlabaná hmota se smíchá s rozmačkaným česnekem, pálivou paprikou, bílým a zeleným pepřem (vše podle chuti), a utře se to do jemného těstíčka. To se pak nacpe zpátky do hermelínu. Obě půlky se přiloží opět k sobě a mezi ně se dá silnější kolečko cibule. Vše se nechá uležet klasickým způsobem ve slunečnicovém oleji 3 - 4 dny a pak se to sežere. :)

Odesláno

.........stařeček vždycky nalil do 5-ti litrové sklinky pivo, pak do toho vrazil tvaružky a nechal to uležet....to byl smrad, ale ta chu?....s čerstvým chlebíkem, posypané paprikou a šnitlichem....jéje.. a když se k tomu semtam šikly kvašáky.......

Odesláno
:) No mohla bych se někdy utrhnout, ale na Džbáně tak po čertech dobře vaří, že by to byla skoro škoda....spíš na Šebetov, to by šlo udělat nějakou baterii hermoušků ;) .....já momentláně marodím, jsem u našich, a tatínek si naložil tlačenku s cibulí.... jestli to jako obvykle všechno sežeru, obávám se, že mi ten 100%ní ocet zabije poslední zbytky bílých krvinek, co mi ještě bojují v těle s bacily....ale....je těžké odolat...:D
Odesláno

Já jsem max. spokojená....nemusím se vůbec stresovat, full service, prostě paráda...:)

Včera už se mi vrátila i chu? k jídlu, snědla jsem asi 10 sušenek a dneska maxi balení lentilek, tlačenku bohužel zdlábl tatík, uvědomil si, že jsem doma, a že by jeho práce mohla přijít na zmar, tak mě předběhl :) :)

Odesláno

No jinak včera o tom byla řeč na chatu, nebylo by od věci na Šebetově vyhlásit soutěž o nejlepšího hermouše...

...já bych to ani neomezovala jestli hermouše, nebo utopence, nebo co všechno... a? se zapojí i polovičky, co si tam pánové vezmou s sebou :)

...já si vezmu pořádnej kotouč WC papíru a klidně ochutnám všechno :) :) :)

:P

Co vy na to? Uspořádáme soutěž??? To se přeci nezkazí....

Odesláno

No tak tos mě dostal.....ne že by mě nenapadlo prohledávat webové receptáře, takový blázen zas nejsem, abych si tak rozeštvala chu?ové buňky, ale tohle mě dostalo:

http://www.zena-in.cz/recepty/recept.asp?id=633

Zejména komentář dole, kdy slečna píše:

Když jsem dala tuhle dobrotu ochutnat svému, myslela jsem, že sní i mě. Začal mě opravdu milovat.

Jestli ono to není spíš smutný....ale rozesmálo mě to a už konečně vím, jak vypadá recept na spokojený vztah :D :D :D

Odesláno

Pořád se tady rozplýváte nad hermelínem, ale ochutnali jste TO, vyrobené stejným postupem, ale místo hermelínu s romadurem či jiným podobným smraďochem? Já jsem taky míval rád hermoš, ale poté, co jsem zkusil (nebo spíš okusil) tohle, tak vám řikám - není nic, co by se tomu vyrovnalo.

Božská mana je proti tomu blivajs :D.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

;) Tak co, lidičky, Šebetov se blíží a taky ti kulatí hermouši musí chvilku zrát, tak kolik vás doveze domácí proviantík???? :mrk :mrk :mrk

...vyhlašuji tímto první ročník soutěže Šebetovský hermouš:

podmínky:

:roker přivézt libovolný počet kusů nakládaného hermelínu DOMÁCÍ VÝROBY, u hermouška bude jeho NÁZEV, den naložení, jméno nakladače (a? to má trochu úroveň) - kdo chce, může i dodat receptík, pokud to není rodinné tajemství přenášené z otce na syna už od 13. století :P

hodnocení:

:aut jednoduše - dobrovolníci z řad odvážlivců (určíme na místě, ale zapomeňte na rodinné příslušníky apod., aby to bylo objektivní ;) )ochutnají od každého kousek a pak přidělí bodíky.

Já zařídím chleby, tácky, nožejky a podobné blbiny. :D

Takže kdo se hlásí? :mrk

Prosím aspoň předběžně nahlásit, a? vím, kolik toho mám dotáhnout...a jestli budu sama, tak si ty svoje hermoušky taky sama sním :D:D:D

Odesláno

Vy ste blazni :D Ja uz na forum \"pokec\" nebudu chodit pac tu vidim porad nakladanej hermelin a pak mam uslintanou klabosnici :roll Ale dobrovone se tedy hlasim jako prvni uchazec o ..... o ..... OCHUTNAVACE :mrk

PS: Predem prohlasuji ze nejsem s nikym pribuznej (tedy z rad Peugeotaku.. aspon doufam ze me nikdo nic nezatajil)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...