Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj řeším stále ten samý problém. postupiji v něm hlouběji a ještě dál. Auto začalo blbnou zhruba před měsícem po výměně baterie tím stylem že zničeho nic začne cukat a chcípat. Mnoho rad směřovalo k FAPU nebo DRV ventilu ale je mi divné že když to začne blbnout tak se nejdříve rozsvítí kontrolka ESP v zápětí ASR a pak zhasnou obě najednou a už svítí jenom kontrolka dia a auto je v p**i.(začne cukat škubat a při větším plynu zdechat). Byl jsem s tím na dia a vyčetlo mi to nespočet různých chyb.bylo mi řečeno že prý ty všecky závady jsou ve skupině přechodných závad a za každou to píše napájení je ve skratu na + nebo na kostru. PROS9M O RADY. INVESTOVAL JSEM DO TOHO UŽ MNOHO PENĚZ A ANI V AUTORIZOVANYM SERVISU PEUGEOT NA NIC NEPŘIŠLY. JEN MI ŘEKLI ŽE TO TAM MÁM NECHAT NA 2 DNY AUTOELEKTRIKÁŘOJ (BOHUŽEL MIMO MOJE FINANČNÍ MOŽNOSTI) 700/HOD. Tak tedy prosím o rady tady jestli by mi mohl někdo poradit co bych měl zkontrolovat.prozatím diky

Odesláno

sakra, co chceš slyšet chlape?! To co jsi popsal může být tolik věcí, odvez to k někomu ze zdejších mistrů a bude se vědět

Sám to stejně neopravíš. A nebo jo nakup v autokelly všechny čidla a postupně vyměňuj

Rodičům blbla C4 1.6Hdi a řešilo se to v souhrném čase přes půl roku, než se na to přišlo, ale to je na hodně dlouhý povídání

Odesláno

chlapi sakra nedělejte ze mě debila.musíte pochopit že člověk má strach kde ho to auto zase nechá.a já potřebuju jezdit kvůli práce inak sem v p..... je mi jasné že mi nikdo neřekne přesně co to dělá . jedná se mi jen o to,aby mi někdo poradil co například jako amatér bych mohl okouknout.abych nemusel sypat ticíce na všecky strany jako doteď. chyb jdou v pořadí ESP -) ASR -) dia

[upravil dne 2/3/12 11:32 od nokiov]

Odesláno
Jak to myslíš?

baterku na peugeote treba odpajat presne urcenym postupom.

neni to len tak ze napriklad vypnes motor a hned baterku odpoijis. treba nechat uspat BSI atd.. je to aj v navode popisane. Ma sa pockat tusim 10alebo 15 minut atd... popis presne z hlavy neviem, ale odporuca sa to takto. V navode sa to pise tak kukni.

Potom to robi taketo haluze, rozhasi sa komunikacia ci co... neviem, niekto fudovanejsie popise presnejsie co sa vsetko rozhasit.

u 307my sa doslova pise takto:

Skôr, než batériu odpojíte, vypnite motor a počkajte 2 minúty.Neodpájajte svorky, pokiaľ je motor v chode.Nenabíjajte batériu bez odpojenia svoriek z pólov.Skôr, než batériu odpojíte, zavrite okná a strechu. Ak otváranie okien nefunguje po jej opätovnom pripojení, musíte ho uviesť do základného nastavenia (pozri kapitoly \"Reinicializácia otvárania okien\" a \"Otváracia strecha\").Po každom opätovnom pripojení batérie zapnite zapaľovanie a počkajte aspoň 1 minútu a až potom spúšťajte štartér. Tým sa elektronické funkcie uvedú do základného nastavenia. Avšak ak po takejto manipulácii ešte pretrvávajú ľahké poruchy, je potrebné sa obrátiť na servis PEUGEOT.Po odpojení batérie musíte reinicializovať kľúč s diaľkovým ovládaním a navigačný systém GPS (viď. príslušná kapitola)

ako si baterku odpojil ?

[upravil dne 2/3/12 13:05 od Marcel00]

Odesláno

áha.a pokud by to bylo tím tak jakým způsobem to vše uvedu do normálu?? a po diagnostice a odmazání chyby by se to už nemělo objevit nebo jo???já jen že jsem byl už na odmazání 2x a pořád se to vrací a teď mi to připadalo i silnější....

Odesláno

jen ti napíšu, co to dělalo rodičům. Taky se vždy rozsvítilo ESP a někdy chyba elektronické ruční brzdy (auto jí má) a pak začalo auto cukat, padat do nouzáku, atd.....

a víš co to bylo? ŘJ motoru měla něco odprásklýho v sobě. Koupila se nová a za dva měsíce zase. Šla na reklamaci. Pak se přišlo na to, že nějaká krabka, ze které vedou všechny dráty k čidlům a k jednotce, měla uštíplý růžek, zatýkalo tam a byla vyhnilá. Z tohoto důvodu odešla původní ŘJ. Předtím se šlo klasika po čidlech.....

Já osobně bych ti doporučil člena PP205 nebo Strakiho. S prvním jmenovaným mám jen a jen dobré zkušenosti. Straki tu taky už dost aut dal do kupy. :papa

Jinak PP205 je ve vesničce Kly u Mělníka, možná to tam máš blíže

Odesláno

Jooo to je francouzská elektronika;) jinak tu baterku si odpojil a zapojil přesně obráceně, nejdříve se odpojí - potom odpojíš +, při zapojení tento postup obrátíš, takže nejdříve + a poté - ;) když to někde cvakneš tak bys mohl něco pěkně oddělat, jinak pokud si s tím opravdu nevíš rady, tak než to dávat někam kde jen budou zkoušet a hádat co s tim je tak to radši zajeď k pp205 nebo strakimu jak píše punkac, protože tam věděj co dělaj;) a nebudeš platit jen za pokusy a výsledek žádný, kdyžtak to dovezeš na podvalu, ale to je už jen o domluvě s výše uvedenými, ale třeba ještě na něco přídeš.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...