P607Olda Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Je to opravdu ožehavé, \"umělecká práce\", dá se to i rozštelovat a pak tě jímá hrůza a zoufalství. Ještě se vrátím k tomu, co už jsem psal, i když teď v jiném pořadí (a česky). 1. přihnout dveře - zkus šikovně opatrně - otevřené dveře chytni za zadní okraj uprostřed výšky a nahoře a trochu ohni vrchem k autu. pokud nepomůže, tak: 2. štelovat horní pant dveří: nevím přesně, jak je to na 207, ale obecně: u pantu si orýsuj tužkou výchozí polohu, mírně povol šrouby a snaž se posunout pánt tak, aby dveře v tomto místě šly asi 0,5 mm k autu (to dá 2 mm nahoře). Šrouby povol co nejmíň, tak aby šel pant ztuha posunout. 3. seřízení západky: přidřepni si a zavírej dveře, dívej se kam směřují dokud jsou ve vzduchu (před dotykem na západku) a kam se potom výškově posunou, jakmile vcházejí do západky. Jestli uvidíš, že ve vzduchu míří na správné místo, ale západka je v poslední chvíli \"vynese\" nahoru, je potřeba seřídit západku. Zase si nejdříve orýsuj původní polohu a pak mírně povol šrouby atd. Je to otázka přesnosti a trpělivosti, protože se pravděpodobně \"podaří\" rozštelovat i vodorovný směr. [upravil dne 2.3.2012 16:00 od P607Olda] Citovat
putzig Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Dakujem Vam vsetkym za Vase doterajsie rady. Posluchol som radu zajst s tym rovno do servisu a tu je vysledok: celkom ochotny servisak spolu so svojim mladym ucnom povolili tu zapadku a jemne priklepli smerom dovnutra a vyzera, ze to pomohlo. Dvere odstavaju ovela menej (skoro vobec) a dokonca vo vertikalnej polohe su v jednej rovine zo zadnymi dverami. Okrem problemu z dverami mam este jeden mozno iba maly, ale predsa, problem,ktory som si vsimol uz prvych kilometroch jazdou na tomto aute. Pocas jazdy hlavne pri prejazde cez nerovnosti na ceste, brzdeni a zatacani je pocut take zvlastne \"vrzganie\" akokeby sa trel plast o plast, alebo guma o plech. Moc som tomu nevenoval pozornost, myslel som ze to bude vnutornymi plastami. Ale teraz je to intenzivnejsie (viac je to pocut) V servise ked stelovali tu zapadku som spomenul aj toto obcasne \"vrzganie\" a servisak povedal, ze to moze byt tym, ze jednak tie dvere uplne nepriliehali a ze teraz, ked to nastelovali by to uz nemalo pocut a jednak tym, ze je to nove a ze sa to musi cele \"usadit\".Cim by to mohlo byt? Zeby predsa len trebalo dostelovat tie dvere cez tie panty? [upravil dne 19/3/12 12:43 od putzig] Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Treba to za jazdy počúvnuť (pomocník sedí za vodičom a natrčí sa dopredu), alebo ešte lepšie vrzganie vyvolať na mieste - mykať, tlačiť na dvere, hojdať autom. Pomohlo by niečo dotiahnuť, podložiť alebo len natrieť mydlom (Indulonou) a nechať uschnúť. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 ty budeš asi véélký pedant,že?? oblíbený typ zákazníka v servisech:D P.S. koupil sis pežota, néé bentleje Citovat
putzig Odesláno 14. březen 2012 Autor Odesláno 14. březen 2012 Takze ako mi viaceri poradili riesil som moj problem s dverami ale aj s tym vrzagnim cez reklamaciu v servisu. A tu je vysledok: 1.) dvere stelovali len cez posunutie tej zapadky, cim ako-tak eliminovali to odstavanie, ale zistilo sa, ze v podstate tie predne dvere neodstavaju, ale naopak zadne dvere su osadene trochu hlbsie smerom dovnutra auta - a to sposobuje, ze sa zda, ze predne dvere odstavaju. Ked som a mechanika spytal, ci sa to da nejako napravit - teda nejako \"vysunut\" tie zadne dvere von (cca 3-5mm), tak povedal, ze to nie je mozne, ze sa to neda, ani cez panty, ani nijako inac... Je to pravda, alebo sa mu len nechcelo? 2.) problem s vrzganim dopadol tak, ze servisak dal dole tesnenia z prednych aj zadnych dveri, trochu odtiahol tapacir na strope a tie plasty na stlpiku a baterkou pozeral, kde by to mohlo vrzgat. Dotiahol nejake diely z airbagoveho systemu, ako aj rucky na strope. Ale nic, nepomohlo. Plus prislo sa na to, ze ten vrzgot je pocut aj ked auto stoji a otvoria sa zadne dvere a hybe sa s nimi v rozmedzi uhlu 10 az 60°, plus ked sa otvoria az na doraz, tak je asi v strede stlpiku pocut take zvlastne cukanie, akokeby sa tym potiahnutim dveri nieco vo vnutri pohlo. Moja domnienka je, ze by to mohlo suvisiet s uchytenim pantov zadnych dveri na stredovom stlpiku, proste ten zvuk sa zda akokeby pri pohybe zadnych dveri vychadzal prave niekde zvnutra stlpiku od pantov a odtial sa \"ozyval\" po celej karoserii resp. celom stlpiku az hore k stropu. A nazor Peugeotu? No povedali nam, ze by musel ist cely tapacir dole, ze to je praca na cely den atd... , ze by to mohlo byt aj plechmi karoserie, ale ze kedze ide o nove auto, ktore sa musi este \"usadnut\" tak je zbytocne to vobec riesit, ze mame na aute jazdit, a ze ked to neprejde ani po cca 5000km tak mame s tym prist a ze potom sa na to pozru lepsie, popripade niekde nieco dovaria atd... Takze ochota nadovsetko... Takze znovu sa obraciam na Vas a toto forum, ci nemate niekto s podobnym problemom skusenosti? Este poznamenam, ze to vrzganie je podstatne silnejsie, vrzga to uz aj na rovnej ceste, je to proste taky neprijemny otravny zvuk... Dik za kazdu radu. [upravil dne 19/3/12 12:48 od putzig] Citovat
P607Olda Odesláno 17. březen 2012 Odesláno 17. březen 2012 Už si začni hľadať šikovného mechanika. Keď to dokážete vyvolať aj na mieste, je napoly vyhraté. Teraz zistiť, či to robí kov, nejaká pružina, alebo čo. Gumy to asi nebudú. U koncesionára je tento prístup bohužiaľ obvyklý. Teraz je pekný deň, skús ešte sám bádať, alebo navštiv nejakého kamaráta. Donedávna tu vystupoval veľmi ochotný Modzillo, predajca Peugeotov z Trnavy. V sekcii 207 si nájdi vlákno o turbe, zisti u ktorého predajcu robí a tam sa obráť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.