Marcel00 Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 len dufat ze v tom stojane pre nakladaky bude nafta rovnakych kvalit a zlozenia ako pre osobne auta... osobne by som z takeho stojanu nikdy nebral uz len z psychologickeho hladiska... Možná nevíš, že aditivum tam je proto, aby se FAP vypaloval a nezacpal. Pokud ho nahradíš naftou, nedojde k regeneraci (vypálení sazí) a FAP se zacpe. iba troska doplnim, ze Eolys/Infineum vstreknute pri tankovani do nafty v nadrzi sluzi hlavne na znizenie bodu vzplanutia, z 550 °C na 450 °C. ak sa mylim ma opravte... Citovat
Petr V. Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Ano, s tím souhlasím,ale je to tady u nás na ČSAD a tankují tam i autobusáci a známá co tam prodává mi říkala,že na zimu mají tu naftu kvalitnější,dávají tam víc aditiv,než pro osobáky,tak pokud to jde,tak přes zimu beru u toho stojanu:-) BIO je vedle. Citovat
dyno Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Ano, s tím souhlasím,ale je to tady u nás na ČSAD a tankují tam i autobusáci a známá co tam prodává mi říkala,že na zimu mají tu naftu kvalitnější,dávají tam víc aditiv,než pro osobáky,tak pokud to jde,tak přes zimu beru u toho stojanu:-) BIO je vedle. jsem divak takze to maj jako dve nadrze na obycejnou naftu v zemi a nekolik na benzin Citovat
SteveTurb Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Tak to mne taky zajímá,ale musí to jít do nádrže,už proto,že když je na benzince kolona aut,tak já jedu ke stojanu pro náklaďáky (široká-vícelitrážní hadice) a natankuji tam,s tím,že se ta pistole nevleze do nádrže,ale je na tom vnitřním hrdle,tak nafta určitě teče i těma dírkama,ještě nikdy mi nafta netekla ven,tak myslím,že končí v nádrži??? Myslím,že je to na odvod plynů při tankování.Podle mne,je hrdlo nádrže široké a jen je touhle \"vsuvkou\" zůženo. Doplnění dotazu SteveTurb,ovečka byla rychlejší:-),tak to nemám pod tím,na co jsem reagoval. [upravil dne 11/12/12 22:37 od Petr V.] Myslím si to stejné, je to tam zřejmě na odvod par a logicky by to mělo někde dál ústit do toho hrdla...jinak by se nafta mohla odpařovat ven.... Hledal jsem někde schéma hrdla nádrže, ale nenašel jsem nic... Citovat
Petr V. Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 Ano, s tím souhlasím,ale je to tady u nás na ČSAD a tankují tam i autobusáci a známá co tam prodává mi říkala,že na zimu mají tu naftu kvalitnější,dávají tam víc aditiv,než pro osobáky,tak pokud to jde,tak přes zimu beru u toho stojanu:-) BIO je vedle. jsem divak takze to maj jako dve nadrze na obycejnou naftu v zemi a nekolik na benzin Dopředu říkám,že můžou nechávat zbytek pro autobusáky,to je jasné,ale po mém zjištění tomu tak nebude, už se mi stalo,že jsem přijel nafta nebyla,cisterna doplňovala a autobus tankoval,když jsem obsluhu požádal,jestli můžu natankovat na tom stojanu,tak mi řekla,že se mi tam pistole nevleze,ale zkušenost je jiná:-),jelikož jsem zvědavý tak jsem se na to zeptal,jak může on tankovat,odpověděla,že oni mají svou nádrž,která se doplňuje v jiných intervalech-jak jsem psal,je to ČSAD,která má čtyři stojany-benzin,nafta-osobní,nafta-autobus,bionafta a v zemi mají čtyři víka od nádrží,tak tomu asi tak bude,ale to opravdu netuším,jen jsem to tak zhodnotil a věřím tomu i kdyby ta jedna byla \"jímka\",tak se mi stejně jezdí líp,když tam natankuji.Netankuji tam pořád,jen když jsou plné stojany-což není na tak malé benzince problém,navíc tam mají jasně napsáno-JEN PRO BUS (tankují tam všechny náklaďáky-jelikož je to ten vícelitrážní stojan) Citovat
dyno Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 Hmmm asi to vyzkousim jestli mi to tam vleze tankuju od plna do plna nedostrikuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.