usin Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Mám kuriozní dotaz známá koupila auto P206 1.4 Má malý TP a kupní smlouvu, majitel auto neodhlásil a nyní údajně zemřel (takto jsem historku slyšel, auto prodávali snad jeho vnuci, možná je to jinak, ale není kradené). Je nějaká možnost auto přihlásit, případně koupit jiné doklady a nebo vrak a přehodit VIN? Nejlépe nějak lěgálně? Děkuji za všechny rady Citovat
P607Olda Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 Mám zkušenost, jednou jsem takto koupil. 1. zkusit dokončit započaté: podmínkou je, že auto bylo předmětem dědického řízení. Pokud ano, dokončit přepis na dědice (zdarma), případně pokud je ztracený TP, dědic požádá o vystavení kopie (možná se TP nachází v papírech o dědictví, proto ho nemůžete najít). anebo 2. postavit auto na jiné papíry: koupit vrak PŘESNĚ stejného auta i s řádnými papíry a provést \"přestavbu\". K tomu si předem zjisti, zda to lze (já jsem to dělal v r. 95, od té dob se zpřísnilo). Na úřadě si předem zjisti, zda nynější kupní smlouva jim bude stačit k akceptování \"dárcovského\" auta k přestavbě (při přestavbě musíš prokázat nabytí karoserie). Samozřejmě se nepřevařuje VIN, ale do TP vraku se zapíše přestavba a nový VIN dárcovského (nynějšího) auta. Možná by stačilo koupit TP a malý TP a obě SPZ, ale co když by úředník chtěl vidět ten vrak - raději postupovat čistě a s úředníkem předem dohodnout všechny kroky. V případě 2 jdi na registr a domluv přesné kroky - bude to dost komplikované. anebo 3. ať známá vrátí auto, protože nebylo prodáno v \"právně čistém - bezvadném\" stavu a prodej je neplatný [upravil dne 29.2.2012 16:31 od P607Olda] [upravil dne 29.2.2012 16:32 od P607Olda] [upravil dne 29.2.2012 16:36 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.