Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám kuriozní dotaz

známá koupila auto P206 1.4 Má malý TP a kupní smlouvu, majitel auto neodhlásil a nyní údajně zemřel (takto jsem historku slyšel, auto prodávali snad jeho vnuci, možná je to jinak, ale není kradené). Je nějaká možnost auto přihlásit, případně koupit jiné doklady a nebo vrak a přehodit VIN? Nejlépe nějak lěgálně? Děkuji za všechny rady

Odesláno

Mám zkušenost, jednou jsem takto koupil.

1. zkusit dokončit započaté: podmínkou je, že auto bylo předmětem dědického řízení. Pokud ano, dokončit přepis na dědice (zdarma), případně pokud je ztracený TP, dědic požádá o vystavení kopie (možná se TP nachází v papírech o dědictví, proto ho nemůžete najít).

anebo

2. postavit auto na jiné papíry: koupit vrak PŘESNĚ stejného auta i s řádnými papíry a provést \"přestavbu\". K tomu si předem zjisti, zda to lze (já jsem to dělal v r. 95, od té dob se zpřísnilo). Na úřadě si předem zjisti, zda nynější kupní smlouva jim bude stačit k akceptování \"dárcovského\" auta k přestavbě (při přestavbě musíš prokázat nabytí karoserie).

Samozřejmě se nepřevařuje VIN, ale do TP vraku se zapíše přestavba a nový VIN dárcovského (nynějšího) auta.

Možná by stačilo koupit TP a malý TP a obě SPZ, ale co když by úředník chtěl vidět ten vrak - raději postupovat čistě a s úředníkem předem dohodnout všechny kroky.

V případě 2 jdi na registr a domluv přesné kroky - bude to dost komplikované.

anebo

3. ať známá vrátí auto, protože nebylo prodáno v \"právně čistém - bezvadném\" stavu a prodej je neplatný

[upravil dne 29.2.2012 16:31 od P607Olda]

[upravil dne 29.2.2012 16:32 od P607Olda]

[upravil dne 29.2.2012 16:36 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...