Vlado_sk Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Zdravim, Dnes keď som vytiahol rohožku zo šoferovej strany a nastal nečakaný pohľad. Voda pod kobercom, vravím si ok však to bude len z topánok asi to niekde spod gumy pretieklo. Ale ani nie voda červená pekne sa penila takže otvoril som kapotu a aha chladiaca voda v nádobke na minimum. Pekne takže som usudil že voda pretielka z radiatóra cez trubky ktoré asi netesnia. Mám otazku čo sa týka ako ten koberec vytiahnem a ako sa dostanem k trúbkam k radiatóru. Ďalej čo bude potrebne vymeniť. Ďakujem všetkym za radu Citovat
dilynapeugeoty Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 V první rade bych si overil zda je to opravdu voda z chladice,kdyz zatopis,tak je to takovy nasladly vzduch,uplne neco jineho nez para z normalni vody.Pokud ano,tak ti to nezavidim,protoze musis se hodne ohnout pod palubku a hodne veci rozdelat. Citovat
Vlado_sk Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 ano, môžem potvrdiť je to voda z chladiča a má sladkú chuť...no to teda bude zábava.. Citovat
Vlado_sk Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 mam otázku teda, ako sa vlastne dostanem k tým trubkam, ktoré vedu priamo k radiátoru..čo vlastne musím vybrať von aby som sa tam dostal. Dík Citovat
ivanh Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 V original manuali pre vymenu radiatorau kurena je popisany postup kde je treba vybrat celu prisrojovu dosku. Ja som toto leto riesil ten isty problem ale tiekol mi aj radiator. Ja som odcerpal chladiacu kvapalinu z vyrovnavacej nadrzky starym motorcekom na ostrekovac, odpojil hadice v motorovom priestore, odasl zvysok kvapaliny v radiatore kurenia, (aby mi nevytiekol do kabiny po odpojeni trubky ) a demontoval plech co tesni prechod trubiek kurenia do kabiny.Pod volantom demotoval kryt kurenia a po odskutkovani odpojil trubky, kedze je demontovana prechodka k motoru ide ich potlacit smerom dopredu. Potom uz len vymenit O kruzky ( priemer asi 25 na 2,5mm ) ja som pridal este trocha silikonu a pri montazi trubky k radiatoru pritiahol 3 skrukami ( v plaste je na to miesto iba potrebujes speci stvorcove matice, ja som si ich vyrobil doma ). Bez demontaze pristrojovej dosky ide vybrat aj radiator kurenia iba musis zhodit kryt poistiek a kablov pod volantom a povolit skrutky co drzia palubovku v spodnej casti a potom potiahnut plast k sebe ( dobrých 10-15 cm) a vysunut radiator. ja som to robil v lete plast sa pekne prehol ale teraz v zime si musis dat pozor aby si ho nezlomil, asi mierne nahriat fenom. Poskladat opacnym postupom. Citovat
Vlado_sk Odesláno 19. únor 2012 Autor Odesláno 19. únor 2012 ivanh ja ti ďakujem mooooc pekne za návod. som rád že nie som jediný komu sa to stalo, veď raz sa to stať tak či tak muselo. Super ďalší týždeň keď sa oteplí tak sa do toho pustím, zatial budem dolievať vodu. Ale prva reakcia keď som vytlačil z koberca vodu tak som si hneď povedal no pekne levíča malé ušaté...teraz si sa nemuselo počurať a ešte v zime :D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.