Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím nedávno jsem tady řešil problem s chípáním motoru. (peugeot 206)

Někdy se stane (docela často) jedu třeba 50 dám neutrál otačky letí rychle dolu až to uplně chcípne. Vše nasvědčovalo tomu,že to je krokový motůrek častý problém 206,tak jsme u Hlubiny koupil nový.

Asi 4 dny pohoda ,ale pak zase sešplápnu spojku a stává se že prostě chcípne. Mužete napsat jaký by to mohl být ještě problém? Nebo je i varianta že motorek je špatný ,ale spíš by mne zajímalo čím by toto mohlo být. Když auto stojí tak volnoběh nijak nekolísá. Stavá se to jen jak jsem napsal výš.

Prosím apson o jednu reakci díky:roll

[upravil dne 9/2/2012 16:58 od Béďa]

Odesláno

Čidlo teploty, lambda, čidlo tlaku v potrubí, MAP senzor popř potenciometr škrtící klapky ;) nejlépe píchnout na diag a zjistit co se tam děje

• O 2 týdny později...
Odesláno

Měl bych dotaz ohledně té diagnostiky, mně se to občas taky stane, jezdím denně, a dejme tomu jednou až dvakrát do 14 dní to neudrží volnoběh a chcípne na neutrál, když třeba stojím na křižovatce a nepřidávám plyn. Někdy to dělá při přeřazování rychlostních stupňů, než stihnu zařadit, rozsvítěj se kontrolky, včetně STOPky a jakmile zařadím, auto škubne ale nakonec nechcípne. Můj dotaz: když to tedy dělá třeba jednou za 14 dní a jinak se to chová normálně, ukáže diagnostika chybu? Jsem spíš názoru, že ta chyba se musí projevovat přímo v moment, kdy to je napíchnutý na diag, ale nikdy jsem to nezkoušel hodit na diagnostiku, tak se ptám :mad:

Odesláno

problem bude v tom,ze nestaci vymenit iba krokac,vycistit klapku,ale potenciometert naucil RJ zlym hodnotam,adaptivnym. Musia sa vymazat na origo diagnostike,a potom sa bude RJ ucit nove hodnoty z noveho krokaca,potenc.skrtiacej klapky. Len v skratke,teraz nedavno pekny prispevok na autobazar.eu,tak treba pozriet.

Odesláno

Majkls: mel jsem podobny problem.. po pul roce jsem uz neudrzel volnobeh vubec = krokac

bezdo: staci na 10 min odpojit baterku na vymazani ;)

Odesláno

A jak ze se uci ty adaptivni hodnoty??

Jednotka neni tak chtytra aby se to naucila sama.

A pokud vim tak u starsich aut s krokacem adaptivni hodnoty mazat nejdou.

Krokac se musi naucit.....

Odesláno

nejdem sa hadat, odpojenie baterky na 100% nepostacuje,aspon nie u mna. Ci sa uci,alebo nie, viem co citam...asi do skoly nechodi..., ale mate pravdu...:super

[upravil dne 19/2/12 07:34 od bezdo]

Odesláno

pred 3 tyzdnami ked prisli velke mrazy odisla mi 8 rocna batreka, auto som mal asi 3 hod. bez baterky a pri prvom nastartovani vyleteli volnobezne otacky nad 2000 ( pravda bolo -15 st. ). Nepomohlo ani pojazrenie a ohriatie moc nepomohlo. Asi po 3 - 4 startoch sa to postupne unormalnilo na predpisaných 850. Tak predpokladam ze sa v riadiacej jednotke nieco predsalen deje.....

Odesláno

A jak ze se uci ty adaptivni hodnoty?? Jednotka neni tak chtytra aby se to naucila sama. A pokud vim tak u starsich aut s krokacem adaptivni hodnoty mazat nejdou. Krokac se musi naucit.....

Omlouvám se, ale teď nerozumím, ŘJ není tak chytrá, aby se to naučila sama - což naznačuje, že se ty chybné hodnoty musí vymazat.

Adaptivní hodnoty mazat nejdou, Krokáč se musí naučit.

Prosím o odpověď, zda se ty adaptivní hodnoty teda musej smazat přes diagnostiku nebo ne. A nevím, co znamená \"u starších aut\" Já mám 206ku z roku 2000, tedy neMUX. Díky

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak minulý týden šla z auta ven ta škrtící klapka, špinavá byla celkem dost, ale extrém to nebyl. Vyčistilo se to a s napětím jsem čekal, zda chcípání bude přetrvávat, či ne. Bohužel, závada zde nebyla. Je to pořád beze změny.

Zajímavé je ale tohle. Ty problémy se chcípáním a s kolísáním otáček na 500 (při podřazování) nebo občasné chcípnutí, když to jde pod 500, nastanou jen tehdy, když se předchozí den vícekrát startuje a jede jen kousek, kde auto sám chcípnu, něco zařídím a jedu dál. (Např. při jízdě ve městě - obchoďák, pošta, úřad, ...) Jakmile předchozí den vícekrát nastartuji, tak to další den na každý 3. křižovatce chcípne. Občas se při nastartování zase vymrští otáčky pomalu k 2 000 ot. Škrtící klapka je tedy nejspíš OK, chodí dobře a je i čistá. Hodně toho tu je o krokovém motorku a také o MAP senzoru. Mohl by mi sem někdo hodit fotku, kde se to nachází u 206ky 1.4i (r. v. 2000). Díky:myslim

Odesláno

vidim to na krokac :) me to chcipalo taky.. vypl jsem klicek, zapl a v poho jsem zase tejden jezdil :) ale casem se to zhorsovalo az nakonec jsem musel jezdit s nohou na plynu :) krokac najdes na skrtici klapce ze zadu.., jakoby od celniho skla :)

Nahod VIN, poslu ti schema ;)

Odesláno

Niečo o resete riadiacej jednotky, o postupe \"formatovania\" po resete som našiel tu http://www.tuned-pugs.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=87

Riadiaca jednotka sa \"učí\" sama tým že adaptívne hodnoty ( čiže hodnoty ktoré sa prispôsobujú stavu motora - opotrebeniu ) sa získavajú z čidiel teploty, samozápalov, polohy kluky, lambda sondy atd.

Napriklad - natankujes benzin s nižším oktanovým číslom, RJ zistí pomocou čidla detonácií že vznikajú samozápaly, tak upraví hodnotu predzápalu a tým si upraví \"adaptívnu hodnotu\". Predpokladam že so zmenou predstihu sa posunú aj volnobežné otáčky tak upravi aj polohu krokového motoru atd. pekne dookola. Problém može nastat ak niektorá hodnota sa upraví tak že sa posunie až na hranicu určenú pri programovaní a neide už viac hodnotu posunúť a vtedy motor začína blbnúť.... a vtedy treba identifikovať príčinu a odstrániť ju, resetnuť hodnoty a všetko može začať znova.

[upravil dne 4.3.2012 14:06 od ivanh]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...