Dave_GTI Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Čau chlapi, byl jsem tu už před spoustou let, když jsem byl čerství řidič a měl ještě 309 GTI. Pak jsem na nějakou dobu od peugeotu odešel. Teď jsem se znova vrátil s novou GTI zbraní :-D Auto sice máme už nějaký pátek, ale koupilo se po nehodě se zvířetem a opravovalo se strašně dlouho. Jak dlouho radši nebudu psát, bo bych se musel stydět. Každopádně auto ještě není přihlášený a bylo mi teď předáno, ať si ho nechám a dodělám. Už jezdí a chybí detaily. Jedná se o kousek z roku 2000, dovezený z Itálie a najeto má krásných 60 tkm :-) Ale k věci. Budu mít asi časem nějaký pro někoho možná blbější specifické dotazy. Specifické píši, protože se v autech vyznám, ale vyběhl jsem z peugeotovských specialit :-D Co je třeba jiného na nápravách (přední i zadní) oproti obyčejné 206-ce? Na 309 byly kovaný ramena. A tady? Vlezou se na to zimní plechy 14-ky? Případně jaký rozměr/ET? Jsou na tom autě, potažmo motoru nějaký speciality, které jsou typickou vlastností / poruchou? Předem díky a nechť nám to jezdí :-) Citovat
Eon Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Přední ramena mají jinou shore (pevnost) gum v nápravách. Na zadní nápravě jsou tvrdší torzní tyče. Jestli se vejdou 14\", to nevím.. Ale v TP je nemám, takže na nich stejně jezdit nemůžeš. Řekl bych, že docela zabrat dostávají silentbloky motoru, osobně řeším něco, co by bylo tvrdší než co tam dávají. (trhají se, konkrétně zavěsení motoru a převodovky). Nic dalšího kromě nějákých drobností mne nenapadá. Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl, čepy na zadní nápravě mají rozdílny průměr. Tuším že levý je vetší než pravý. (Nepamatuji si to už).. [upravil dne 8/2/12 17:33 od Eon] Citovat
lacek206 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 14-ky tam zídu GTi-čko má teké isté nápravy a brzdy ako 1,6-ka 16v alebo 1,4-ka 16v ale menšie už nie a keď 14-ky plechy tak klasika rozmery 5,5x14 ET 34 také mám aj ja na zimu... Citovat
Rejty Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Přední ramena mají jinou shore (pevnost) gum v nápravách. Na zadní nápravě jsou tvrdší torzní tyče. Jestli se vejdou 14\", to nevím.. Ale v TP je nemám, takže na nich stejně jezdit nemůžeš. Řekl bych, že docela zabrat dostávají silentbloky motoru, osobně řeším něco, co by bylo tvrdší než co tam dávají. (trhají se, konkrétně zavěsení motoru a převodovky). Nic dalšího kromě nějákých drobností mne nenapadá. Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl, čepy na zadní nápravě mají rozdílny průměr. Tuším že levý je vetší než pravý. (Nepamatuji si to už).. [upravil dne 8/2/12 17:33 od Eon] se silentblokama ti pomuze 306GTI6 ze slovače:) Citovat
Dave_GTI Odesláno 9. únor 2012 Autor Odesláno 9. únor 2012 pro mě je teď nejdůležitější zjistit tu emisní normu a pak to někam hodit na diagnostiku. Kolik si účtují za diagnostiku v peugeotu? Citovat
ChouLu Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Když nahodíš VIN,tak ti emisní normu řeknu Jinak diag v pugu cca 1200/hod. Nekde delaj po 30 min, nekde po hodine Ale spíš napiš Přemovi je z Krnova, což nemáš tak daleko a určo ti to udělá za solidní cenu Citovat
Dave_GTI Odesláno 10. únor 2012 Autor Odesláno 10. únor 2012 auto zatim stoji v Prostejove vin: VF32CRFRE40818364 diky Citovat
Eon Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Vinko moc nepomohlo, spíš by to chtělo co máš přesně v TP. Jinak v servis boxu máš: Nové předpisy EU e2*93/81*0172*00 za což by jsi asi neměl nic platit. Citovat
Dave_GTI Odesláno 13. únor 2012 Autor Odesláno 13. únor 2012 právě že v TP mám napsané EURO II, což mi moc nesedí... Citovat
Eon Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 Co tam máš přesně? Jen Euro II? Není tam zatím ještě něco? Edit: Stejně, když tám máš Euro II, tak asi budeš ty tři tisíce muset zaplatit.. [upravil dne 13/2/12 20:51 od Eon] Citovat
Dave_GTI Odesláno 14. únor 2012 Autor Odesláno 14. únor 2012 nejde mi primárně o ty 3 tKč, ale o to, co ti blbci s těma normama schválí. Schválí zákazy vjezdu pro určité emisní normy a konec. Kdyby to bylo alespoň jako v Německu, tak je to v pohodě. Citovat
Rejty Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 řikám to dnes a denně... Německo je dobrá země krále Miroslava...zato u nás je jen Půlnoční království.... Citovat
Dave_GTI Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 tak už to bylo ve zprávách. Klimkovice jsou první, kdo využije zákazy vjezdů :-D Citovat
Dave_GTI Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 Tak už 3 týdny jezdím, už jsem byl i za Přemou. Závady co mám: - KO spolujezdcův pás - občas nepadají otáčky (klapka vyčištěna) - protíká spoj topení v interiéru Ale jinak jsem zatím spokojený :-) Citovat
Eon Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 S těmi otáčky, já mám problém s lankem na plyn, jak je to různě pozohýbané, trochu se mi to přidírá, pak mi padají otáčky pomaleji. Když ho vytáhnu a dám rovně je to ok. Chci to vyřešit, že ho zkrátím a dám napřímo Citovat
Hhans Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 pro mě je teď nejdůležitější zjistit tu emisní normu a pak to někam hodit na diagnostiku. Kolik si účtují za diagnostiku v peugeotu?s diagnostikou mohu pomoci...dělám v peugeotu v Ostravě tak kdyby něco obrat se na mě...SZ Citovat
Hhans Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 S těmi otáčky, já mám problém s lankem na plyn, jak je to různě pozohýbané, trochu se mi to přidírá, pak mi padají otáčky pomaleji. Když ho vytáhnu a dám rovně je to ok. Chci to vyřešit, že ho zkrátím a dám napřímo Jsi si jistý že to je lankem???já měl taky takový problém a zjistil jsem že jsem měl miniaturně prasklou trubku odpařování par a to my dělala ona...ale už vyřešeno...ty tvrdý plastový trubky stojí za hovno... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.