Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau chlapi, byl jsem tu už před spoustou let, když jsem byl čerství řidič a měl ještě 309 GTI. Pak jsem na nějakou dobu od peugeotu odešel.

Teď jsem se znova vrátil s novou GTI zbraní :-D

Auto sice máme už nějaký pátek, ale koupilo se po nehodě se zvířetem a opravovalo se strašně dlouho. Jak dlouho radši nebudu psát, bo bych se musel stydět.

Každopádně auto ještě není přihlášený a bylo mi teď předáno, ať si ho nechám a dodělám. Už jezdí a chybí detaily.

Jedná se o kousek z roku 2000, dovezený z Itálie a najeto má krásných 60 tkm :-)

Ale k věci. Budu mít asi časem nějaký pro někoho možná blbější specifické dotazy. Specifické píši, protože se v autech vyznám, ale vyběhl jsem z peugeotovských specialit :-D

Co je třeba jiného na nápravách (přední i zadní) oproti obyčejné 206-ce? Na 309 byly kovaný ramena. A tady?

Vlezou se na to zimní plechy 14-ky? Případně jaký rozměr/ET?

Jsou na tom autě, potažmo motoru nějaký speciality, které jsou typickou vlastností / poruchou?

Předem díky a nechť nám to jezdí :-)

Odesláno

Přední ramena mají jinou shore (pevnost) gum v nápravách. Na zadní nápravě jsou tvrdší torzní tyče. Jestli se vejdou 14\", to nevím.. Ale v TP je nemám, takže na nich stejně jezdit nemůžeš. :) Řekl bych, že docela zabrat dostávají silentbloky motoru, osobně řeším něco, co by bylo tvrdší než co tam dávají. (trhají se, konkrétně zavěsení motoru a převodovky). Nic dalšího kromě nějákých drobností mne nenapadá. :)

Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl, čepy na zadní nápravě mají rozdílny průměr. Tuším že levý je vetší než pravý. (Nepamatuji si to už).. :)

[upravil dne 8/2/12 17:33 od Eon]

Odesláno

14-ky tam zídu :P GTi-čko má teké isté nápravy a brzdy ako 1,6-ka 16v alebo 1,4-ka 16v :D ale menšie už nie :D a keď 14-ky plechy tak klasika rozmery 5,5x14 ET 34 také mám aj ja na zimu...;)

Odesláno
Přední ramena mají jinou shore (pevnost) gum v nápravách. Na zadní nápravě jsou tvrdší torzní tyče. Jestli se vejdou 14\", to nevím.. Ale v TP je nemám, takže na nich stejně jezdit nemůžeš. :) Řekl bych, že docela zabrat dostávají silentbloky motoru, osobně řeším něco, co by bylo tvrdší než co tam dávají. (trhají se, konkrétně zavěsení motoru a převodovky). Nic dalšího kromě nějákých drobností mne nenapadá. :)

Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl, čepy na zadní nápravě mají rozdílny průměr. Tuším že levý je vetší než pravý. (Nepamatuji si to už).. :)

[upravil dne 8/2/12 17:33 od Eon]

se silentblokama ti pomuze 306GTI6 ze slovače:)

Odesláno

Když nahodíš VIN,tak ti emisní normu řeknu :)

Jinak diag v pugu cca 1200/hod. Nekde delaj po 30 min, nekde po hodine ;)

Ale spíš napiš Přemovi :) je z Krnova, což nemáš tak daleko a určo ti to udělá za solidní cenu :roker

Odesláno

Vinko moc nepomohlo, spíš by to chtělo co máš přesně v TP. Jinak v servis boxu máš: Nové předpisy EU e2*93/81*0172*00 za což by jsi asi neměl nic platit. :)

Odesláno

Co tam máš přesně? Jen Euro II? Není tam zatím ještě něco? :)

Edit: Stejně, když tám máš Euro II, tak asi budeš ty tři tisíce muset zaplatit..

[upravil dne 13/2/12 20:51 od Eon]

Odesláno

nejde mi primárně o ty 3 tKč, ale o to, co ti blbci s těma normama schválí. Schválí zákazy vjezdu pro určité emisní normy a konec. Kdyby to bylo alespoň jako v Německu, tak je to v pohodě.

Odesláno

řikám to dnes a denně... Německo je dobrá země krále Miroslava...zato u nás je jen Půlnoční království....

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak už 3 týdny jezdím, už jsem byl i za Přemou.

Závady co mám:

- KO spolujezdcův pás

- občas nepadají otáčky (klapka vyčištěna)

- protíká spoj topení v interiéru

Ale jinak jsem zatím spokojený :-)

Odesláno

S těmi otáčky, já mám problém s lankem na plyn, jak je to různě pozohýbané, trochu se mi to přidírá, pak mi padají otáčky pomaleji. Když ho vytáhnu a dám rovně je to ok. Chci to vyřešit, že ho zkrátím a dám napřímo :)

Odesláno
pro mě je teď nejdůležitější zjistit tu emisní normu a pak to někam hodit na diagnostiku. Kolik si účtují za diagnostiku v peugeotu?
s diagnostikou mohu pomoci...dělám v peugeotu v Ostravě tak kdyby něco obrat se na mě...SZ :papa
Odesláno
S těmi otáčky, já mám problém s lankem na plyn, jak je to různě pozohýbané, trochu se mi to přidírá, pak mi padají otáčky pomaleji. Když ho vytáhnu a dám rovně je to ok. Chci to vyřešit, že ho zkrátím a dám napřímo :)
Jsi si jistý že to je lankem???já měl taky takový problém a zjistil jsem že jsem měl miniaturně prasklou trubku odpařování par a to my dělala ona...ale už vyřešeno...ty tvrdý plastový trubky stojí za hovno...:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...