Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hm, otazka trochu mimo. U vas neplati to, ze auto neodhlasis skor kym ho nedas na recyklaciu?

Ak ano, neviem ako potom robite to, ze ho rozpredate na diely. Ved ho potom nie je mozne odhlasit, ci nie?

Odesláno

DanculD u nas už není zapotřebí eko likvidace . I v dřívější době se dalo do zápisu že máš vrak nebo auto pro svoji potřebu a že ho využiješ na díly a budeš ho mt na svém pozemku apod. A když to někde neuznaly tak se dalo poradit s právníkem který to zdůvodnil i §, ale teď už to jde v klidu.

:roker

Odesláno

@pyrone: co viem tak to stale plati - jedine ze sa dohodnes s vrakacom ze vypisu papiere , nic ti nedaju a vsetci ste happy:) pripadne este ty im nieco das:-P

normalne dostanes neakych tych smiesnych 33€ ci kolko za ten \"vrak\"

Odesláno
Moc diky za rady! Nemyslim si, ze by se mi vyplatilo to opravit, celou palubku plus pasy. Mno a v predu xenony, sani vzduchu, klima, chladic... pravda motor bezi, sice urvany svody a sani, ale jo.Otazka jak dlouho, ale bezi. K tomu ci to byla vina. Za horizontem tekla voda, neco prasklo mno a ja dostal smyk (bylo -17°C a jeste na kostkach, takze pecka) mno a jak jsme se chtel dostat z ledu, tak jsem instiktivne, avsak uplne debilne :bojim strhl volant, prede mnou uz taky brzdili, a bohuzel uz jsem nestihl zpet. Policie vinika neurcila, do protokolu jsem nahlasil ze podle me je na vine nepredvidatelna zmena sjizdnosti vozovky (vsude jinak bylo sucho, mraz, ale led nikde), takze jak rozhodne spravni rizeni. Bud pripad odlozi, nebo budu na vine ja, cili jsem to na havarijko hlasil hned, protoze ho budu vyuzivat 100% Vic fotek ma svagr, tak mu reknu, at to mi to da, ma i videa, tak to nekam uploaduju.

Nevim co budu delat...uvidim kolik mi nabidnout, bydlim na sidlisti a chatu nemam, takze vrak nemam kam slozit, cili to budu muset prodat v kuse i za cenu nizsi ceny.

Jinak manzelku mam v poradku doma:aut

edit: abych nezapomel ve vyctu...tak ten ram je hnutej, coz nevim jestli by nekdo natahl zpet.

[upravil dne 4/2/12 16:34 od Ringit]

No, jelikož jsi říkal že ta bouračka byla ve 40 km/h tak se mi nechce veřit že by to byla taková hrůza.... ty totálky co brácha dělal byli z dálnic, kde se půlka auta rovnala nebo měnila... a lidi ty opravy dělali, takže to nemohlo být prodělečné... přikládám odkaz na fotky mojí staré 306 kterou mi brácha dal dokupy.. a jak říkám, dělal mnohem horší auta...

https://picasaweb.google.com/107972481376167284639/306?authkey=Gv1sRgCMuJjcOsqpHZTQ

Odesláno

musi sehnat starsi dily.... mam kontakt na jednoho manika co prodava dily na 407 sedan/SW od interieru po plecharinu....

[upravil dne 5/2/12 09:51 od ace11]

Odesláno

Tak trochu tu poupravím co bylo řečeno. Pouze uvedu že pracuju v ČP jako likvidátor, takže tam může být trochu odchylka, ale postup bude snad cca stejný.

Teď by si měl kontaktovat pojišťovnu, která zaregistruje škodu. Pošlou k tobě Mobilního technika, který poškození nafotí a udělá zápis o prohlídce, kde zapíše co je poškozeno. Potom to předá likvidátorovi, který udělá kalkulaci opravy s maximální sazbou autorizovaného servisu v tvém regionu a bude kalkulovat pouze s cenou originálních ND. Pokud to přesáhne 80% obecné ceny vozidla (ta se určuje porovnáním trhu a expertním systémem) tak to bude řešeno jako finančně totální škoda. Pokud to bude tedy řešeno TŠ tak dojde ke stanovení obecné ceny, a poté se určí cena zbytků. Jsou dvě možnosti jak se určují zbytky. První je kalkulace v expertním systému kde se uvede míra poškození různých prvků auta (motor, převodovka, přední a zadní náprava, karoserie, nosný rám atd) a nebo se auto dá do aukce, kde kupci podobně jako na aukru přihazují na vrak. Ten kdo přihodí nejvíc, tak do měsíce od koupi má povinnost vrak odkoupit, pokud majitel dá svolení. Pokud by si dlouho váhal, tak po měsíci už mu tato povinnost zaniká. Jinak pokud vrak kupec koupí, tak ho na vlastní náklady odtáhne a odhlásí. Takže ke stanovení pojistného plnění dochází takto: Obecná cena - zbytky (tady bych to viděl že to dají do aukce) - spoluúčast = výše pojistného plnění.

Pokud by si nečemu nerozuměl, nebo by tě nevo zajímalo, tak se ptej :papa

[upravil dne 5/2/12 10:13 od gronholmm]

Odesláno

Jo a v tvém případě máš nejhorší možnou škodu kterou můžeš mít. Pokud to bude totální škoda, tak pochybuju že úvěrová společnost uvolní devinkulaci, takže plnění jde na ně a tobě zbyde jen vrak a doplatek úvěru :(

Odesláno

cize tomu spravne rozumiem ze TS sa nevyplati??? naco potom clovek plati tolke peniaze za poistku a potom ked pride ku takejto udalosti tak nedostane skoro nic???

samozrejme podstatne je ze sa nikomu nic nestalo a ze poistku platime pre istotu hociaku...ale aj tak...

alebo som to zle pochopil???

v mojom pripade auto ohodnotene na 35000...spoluucast je 5%....viem ze nedostanem celu sumu, to mi bolo jasne hned, ale aspon nejaku alikvotnu ciastku...takze ani tak to asi tiez nebude...pravda...:bojim:bojim:bojim

Odesláno

godzila - nevím jak u vás. Ale TŠ se ti vyplatí, pokud prodáš i vrak. Dostaneš obecnou cenu poníženou o spoluúčast. Nevím jestli si se přepsal, a mělo tam být 350000 nebo platí 35000 U 350000 je ta spoluúčast 17500. Zbytky jsou pokud počítá likvidátor mezi 20 - 30 % obecné ceny.Takže u tebe by se ti třeba cca vyplácelo 350000 - 87500 zbytky - 17500 spoluúčast.

Odesláno

Teda nevím jaký máte zákon o pojistné smlouvě, ale u nás pojišťovna vyplácí do obvyklé ceny vozu. Potom existuje pojištění GAP, ale to je tak drahé pojištění že si ho skoro nikdo nepojištuje a je to pouze pojištění nového vozu a platí do 3 let stáři vozu. Být tebou, tak si dojdu do pojišťovny, protože platíš zbytečně moc. Reálná cena jestli se jedná o tu 407mu je cca kolem 200 až 250 tisíc (10000) euro

Odesláno

ja jazdim v nemecku dost, tak preto taka poistka....800evri rocne....

ale ked pridem domov tak pojdem-aj tak so to mal v plane ist tam-do poistovne a poziadam ich o prehodnotenie alebo nieco take podobne....len problem je ze vyrocie zmluvy je az v septembri, tak neviem ci budu ochotny nejake zeny robit

Odesláno

Určitě platíš moc. A to že jezdíš do DE nemá vůbec vliv na cenu pojistky - jediné co se dá dopojistit je plná akceptace opravy v zahraničí (to znamená že pokud budeš mít pojistnou událost mimo ČR - v tvém případě SK - tak nebude faktura přepočítávána na sazby platné ve Slovensku ;) Ale tu pojistku pokud máš na 35000 tak platíš za něco co ti nikdo nikdy nedá

A co se týče změny tak tu by ti měli udělat hned - zase nevím jaký na to máte zákon :papa

[upravil dne 5/2/12 12:28 od gronholmm]

Odesláno

[upravil dne 4/2/12 16:34 od Ringit][/rquote]

No, jelikož jsi říkal že ta bouračka byla ve 40 km/h tak se mi nechce veřit že by to byla taková hrůza.... ty totálky co brácha dělal byli z dálnic, kde se půlka auta rovnala nebo měnila... a lidi ty opravy dělali, takže to nemohlo být prodělečné... přikládám odkaz na fotky mojí staré 306 kterou mi brácha dal dokupy.. a jak říkám, dělal mnohem horší auta...

https://picasaweb.google.com/107972481376167284639/306?authkey=Gv1sRgCMuJjcOsqpHZTQ[/rquote]

Ta 306 je vesmes jen plecharina, ja to dostal primo na motor, ja jel 40km/h ta zenska proti vubec nerbzdila, aspon si to myslim... Opravit by to nejspis slo, nicmene by oprava stala vic, nez je cena auta, takze se to nevyplati

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...