Marv Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 Máte někdo zkušenosti s disky 7x15\" pneu 195/50/15 na peugeot 306. Zkoušel jsem totiž zatim neobuté alu a na předku při plnym rejdu ?ukly o tyčku stabilizátoru. Napište mi prosím své zkušenosti. ET mam 21 a budu měnit podložky za menší ET. Díky za pomoc.... Citovat
Garfield Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 Napsán autorem Marv Máte někdo zkušenosti s disky 7x15\" pneu 195/50/15 na peugeot 306. Zkoušel jsem totiž zatim neobuté alu a na předku při plnym rejdu ?ukly o tyčku stabilizátoru. Napište mi prosím své zkušenosti. ET mam 21 a budu měnit podložky za menší ET. Díky za pomoc.... V ráfku 7x15 na 306-ku je ET 21 šíleně moc. Potřebuješ to vypodložkovat na ET 15 - 18, podle toho, co je to za kolo. Jaká je to značka a typ? Citovat
milda Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Já mám na 306sedanu 7,5\" a podložkama to mám doladěny na předku na ET 20 a v zadku na ET 5 a vypadá to super. Jen v zadu mám zahly lemy, aby to o ně nechytalo. Citovat
Garfield Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Tak ten zadek může bejt hezkej... Jak jsi ohýbal ty lemy, prosím tě? Citovat
milda Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 No můžeš to jen zaklepat kladívkem, což je trochu nešetrné k laku a nemusí to dobře dopadnout. A nebo jako já, udělat si takové \"udělátko\", kterým to nenásilně zahneš. A ještě je dobré ten lak trochu nahřívat horkovzdušnou pistolou, a? se neláme. To udělátko byla kulatina asi 10cm dlouhá s průměrem tak 10mm, a na jednom konci, řekněme tak 2mm od kraje jsem udělal do 3/4 průměru zářez pilkou na železo. Doufám že to jde pochopit, jak to asi vypadá. A ty rozměry nejsou nějak rozhodující, vem co najdeš. A teď už je snad jasné, že to dělátko nasadíš tím zářezem na ten lem a zahýbáš kousek po kousku, až celý vrch objedeš. A pak jedeš znova, protože najednou to nesmíš ohnout úplně, kvůli tomu popraskání laku. Tak si to rozvrhni asi tak na tři ohýbání. A nezapomeň lak občas nahřát, ale nespálit. Stejně ale ve finále bych to stříknul aspoň bezbarvým lakem, protože trochu se lak stejně poruší. Ale vidět to nebude, tak se neboj. Já to zvládnul celkem v pohodě. Tak a? se Ti daří. Citovat
Marv Odesláno 22. duben 2005 Autor Odesláno 22. duben 2005 mám Ronal 7 které mají od výrobce podložky ke snížení ET Citovat
Garfield Odesláno 25. duben 2005 Odesláno 25. duben 2005 Napsán autorem Marv mám Ronal 7 které mají od výrobce podložky ke snížení ET Ronal 7 mají bez podložek ET 38. A pro Peugeot 306 by se měly vypodložkovat na ET 15. To je rozdíl 2,3 cm - nedivím se, že ti škrtají i neobuté, to je fakt dost velký rozdíl. Tak dej pak vědět, jak jsi vypodložkoval a jak to sedí. Citovat
Marv Odesláno 25. duben 2005 Autor Odesláno 25. duben 2005 Garfield: špatně čteš. Ano mají ET 37 + dostal jsem od výrobce podložky pro snížení ET tl. 16 mm tzn. dostal jsem se na ET 21. Teď mi ty podložky vymění za tl. 22 mm, tak se dostanu na ET 15. Vim, že bych na 306ku ET 37 nedostal! Přesto se mi zdá, že bude (na zadku) všechno hodně těsné. Zkrátka potřebuju vědět jestli někdo narval na 306ku 7x15 ET 15 a bylo to ok..... díky Citovat
Garfield Odesláno 25. duben 2005 Odesláno 25. duben 2005 Napsán autorem Marv Garfield: špatně čteš. Ano mají ET 37 + dostal jsem od výrobce podložky pro snížení ET tl. 16 mm tzn. dostal jsem se na ET 21. Teď mi ty podložky vymění za tl. 22 mm, tak se dostanu na ET 15. Vim, že bych na 306ku ET 37 nedostal! Přesto se mi zdá, že bude (na zadku) všechno hodně těsné. Zkrátka potřebuju vědět jestli někdo narval na 306ku 7x15 ET 15 a bylo to ok..... díky Hele, nejsi nějakej drzej na Garfielda? Za to, že ti radím? Příště se na tebe vybodnu. Z jakého důvodu usuzuješ, že špatně čtu? Vím, žes psal, že sis to vypodložkoval na ET 21, ale to nic nemění na tom, že BEZ PODLOŽEK MAJÍ ET 38, jsou totiž dělané na Octavii. A dokud nebudeš mít vypodložkováno na ET alespoň blízké 15, je úplně buřt, že sis to geniálně vypodložkoval na 21 a teď se divíš jak tele a házíš dotaz na Peugeot fórum. K tomu, co píšeš, že se ti zdá atd. - zdá se ti to naprosto správně. Ty potřebuješ vědět, jestli někdo narval na 306ku ráfek 7x15 inchů? Samozřejmě, běžně. Ovšem to není tvůj problém. Tvůj problém je, že Ronaly obecně mají zális jako prase a mimo jednoho typu Ronalu (schválně ti teď neřeknu, který to je) se na Peugeoty a Citroeny nehodí. A pokud na tom trváš, tak jediným řešením je příšerná podložka 23 mm (ty píšeš 22 mm), se všemi důsledky, hlavně těsnosti k blatníku zejména na zadku, opět máš pravdu. Tak to zkus a modli se, a? se ti to vejde. Citovat
Marv Odesláno 25. duben 2005 Autor Odesláno 25. duben 2005 Garfielde, Garfielde Ty jsi příklad samonasíracího člověka. Bez urážky: 1. napíšu nějaký dotaz s informacema, které vím 2. ty po mě tyto skutečnosti zopakuješ a tím se pasuješ na rádce 3. já ti řeknu značku a typ kola 4. ty mi řekneš stávající ET disku a na jaké ET to mám vypodložkovat (což je opět napsáno v mém příspěvku) + nevím jak jsi přišel na to, že jsem zkoušel disk bez jakékoliv podložky 5. proto píšu \"špatně čteš\" --> což znamená: vím jaké ET mají mnou zakoupené disky, vím na jaké ET to mám vypodložkovat Ty jsi někde viděl, že bych tě urážel nebo nadával.....? tak se uklidni. Jestli chceš radit za každou cenu, tak prosim. Chtěl jsem především radu z praxe, tzn. ano, mám 7x15 ...... vejdou se nebo se nevejdou nebo jsem musel udělat to a to. Ještě k tomu tvému \"geniálně vypodložkoval\" musím říct, že mi byly omylem dodány slabé podložky, které budou dovozcem pochopitelně vyměněny. to Milda: díky, ukládam Citovat
Garfield Odesláno 26. duben 2005 Odesláno 26. duben 2005 Napsán autorem Marv Garfielde, Garfielde Ty jsi příklad samonasíracího člověka. Bez urážky: 1. napíšu nějaký dotaz s informacema, které vím 2. ty po mě tyto skutečnosti zopakuješ a tím se pasuješ na rádce 3. já ti řeknu značku a typ kola 4. ty mi řekneš stávající ET disku a na jaké ET to mám vypodložkovat (což je opět napsáno v mém příspěvku) + nevím jak jsi přišel na to, že jsem zkoušel disk bez jakékoliv podložky 5. proto píšu \"špatně čteš\" --> což znamená: vím jaké ET mají mnou zakoupené disky, vím na jaké ET to mám vypodložkovat Ty jsi někde viděl, že bych tě urážel nebo nadával.....? tak se uklidni. Jestli chceš radit za každou cenu, tak prosim. Chtěl jsem především radu z praxe, tzn. ano, mám 7x15 ...... vejdou se nebo se nevejdou nebo jsem musel udělat to a to. Ještě k tomu tvému \"geniálně vypodložkoval\" musím říct, že mi byly omylem dodány slabé podložky, které budou dovozcem pochopitelně vyměněny. to Milda: díky, ukládam No, asi není moc co dodat. Když tedy píšeš, že všechno víš, tak teď opravdu nechápu, na co ses ptal. ad 4 - NIKDE nepíšu, ani si nemyslím, že bys zkoušel ráfek bez jakékoli podložky Ale k tomu hlavnímu, tedy že ses ptal: \"Chtěl jsem především radu z praxe, tzn. ano, mám 7x15 ...... vejdou se nebo se nevejdou nebo jsem musel udělat to a to.\" Znovu opakuji, že na 7x15 jezdí kdejaký Peugeot. Problém není v rozměru 7x15, jestli pro Peugeoty vhodný. Je vhodný. Problém je v tom, v JAKÉM PROVEDENÍ TVŮJ KONKRÉTNÍ RÁFEK 7X15 JE. Některé 7x15 lehce vypodložkuješ a jezdíš, a jiné, např. Ronal 7, chtějí podložky zvící trubek a je to na hraně. Takže tvůj dotaz neměl znít \"mám 7x15\", ale \"mám 7x15, který je z výroby, tedy bez podložek, zalisovaný na hodnotu 38 mm. Půjde TOHLE pomocí podložek dohonit tak, abych to dal na 306-ku, lidi?\". Takhle měl dotaz znít, aby měl smysl. Už si konečně aspoň trochu rozumíme? [Editován dne 26/4/05 Garfield] Citovat
Marv Odesláno 26. duben 2005 Autor Odesláno 26. duben 2005 napsal jsi: NIKDE nepíšu, ani si nemyslím, že bys zkoušel ráfek bez jakékoli podložky? Jak mám tedy pochopit: Ronal 7 mají bez podložek ET 38. A pro Peugeot 306 by se měly vypodložkovat na ET 15. To je rozdíl 2,3 cm - nedivím se, že ti škrtají i neobuté, to je fakt dost velký rozdíl. Ale tak jsem to pochopil já. Přestal bych se chytat za slova. Ještě tedy k věci: vystvětli mi, proč je rozdíl mezi velkým zálisem s podložkami a malým zálisem. Podložky dodávané výrobcem jsou dle mého názoru pouze ulehčením výroby (dělají max ET + podložky, které přesně pasují na disk a požadovaný vůz). Podložky jsou po namáčknutí v podstatě součástí disku, nemluvě o tom že jsou velmi lehké. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.