Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Viem, že som otravný, ale stretli ste sa s tým? Pri rozbehoch, keď mu pridám, tak od motora sa ozve zvuk ako keby klepali ventily:o

Robí to keď je studený aj keď je zohriaty, vždy keď chcem trochu prudšie akcelerovať a to nerobím nejaké prudké stlačenia plynu:nevim

Riešiť?:myslim

[Edited on 2/2/12 07:21 by Leftfield]

Odesláno

táta má tento motor v C-maxu a taky mu to dělalo, pak jsem si všiml, že měl olej pod rysku. Po dolití litru oleje bylo okamžité zlepšení, ale trochu jsou ventily slyšet stále. Má najeto 50000km a od začátku to žere tak litr na 15000km.

[upravil dne 2/2/12 14:54 od martinecondrej]

Odesláno

Safra, nějaká epidemie závad na HDI :D:D:D Vím, že mám benzín, tak se mezi Vás nebudu moc montovat, ale v pracovním autě mám TDi, tak nějakou zkušenost budu mít... Napadlo mě, jestli by se nevyplatilo zkusit změnit benzinku a natankovat jinde (teda, jestli to neděláš). Je docela zima a jestli mají ke všemu ještě bordel v nádržích /jakože mají/ mohl sis natankovat nějaký srágory, ne?:mad:

Odesláno

S tou naftou ma to tiež napadlo, zmenil som z Lukoilu na Shell ale robí to stále. Asi pozriem ten olej.:cool:

Dúfam, že sú to iba také srandy, lebo budeme mať služobnú 3008čku s tým istým motorom a to by som potom behať po servisoch už nestíhal!:D

Odesláno

Takové jakoby cvrlikání při přišlápnutí plynu? Tak mi to máme od začátku. Byla jsem s tím ve dvou servisech, nezávisle na sobě, pozvala jsem si i soudního znalce a prý se to u těchto motorů může stát. Na výkon to nemá vliv, auto v pořádku. Dokonce mi v dubnu přehráli software, ten nový měl tlumit nechtěné zvuky motoru, ale stejně se to nevyřešilo. Na nic nepřišli. Už jsem byla i na výměně oleje ve 20.000 km a stále stejný. Nezbývá, než se s tím smířit.

Odesláno

No jo, žiju. Nového nic, autíčko jezdí, tak jsem spokojená. Naučila jsem se deaktivovat ruční brzdu - brnkačka, to se mi teď hodí. Akorát jednou mi přimrzly dveře, ale to jsme museli parkovat venku a hodně sněžilo. Tak jsem si hned vzpomněla na to, jak to tu chlapi rozebírali a je fakt, že když dost prší, tak mám mokrý těsnění u dveří. Takže to těsnění nějak u 5008 nemají vychytaný, pak se nedivím, že to přimrzá. No ale jinak velká spokojenost.

Odesláno
Takové jakoby cvrlikání při přišlápnutí plynu? Tak mi to máme od začátku. Byla jsem s tím ve dvou servisech, nezávisle na sobě, pozvala jsem si i soudního znalce a prý se to u těchto motorů může stát. Na výkon to nemá vliv, auto v pořádku. Dokonce mi v dubnu přehráli software, ten nový měl tlumit nechtěné zvuky motoru, ale stejně se to nevyřešilo. Na nic nepřišli. Už jsem byla i na výměně oleje ve 20.000 km a stále stejný. Nezbývá, než se s tím smířit.

To je presne ono, takže zajtra pozriem olej, prípadne dolejem a neriešim. :D

Odesláno

Dokonce jsem to zjišťovala i loni touhle dobou snad tady, myslím, že jsem na toto téma založila i vlákno. Pak mi tu jeden dlouholetý člen poradil toho soudního znalce. Nakonec i ten znalec nalezl stejný dotaz tady na foru asi v roce 2009, tomu člověku to dělalo taky. Je pravda, že to je slyšet, ale já jezdím s rádiem docela nahlas, a pak to slyšet není :D. To je snad fakt jediná moucha, jinak jsem 100% spokojená, protože to je auto vlastně pro mě, jen někdy ho teda manželovi pujčím:super.

Odesláno

Chci se zeptat jak mohu deaktivovat tu automatickou ruční brzdu, jde to vůbec nebo musím do servisu na počítač....díky

Odesláno
S tou naftou ma to tiež napadlo, zmenil som z Lukoilu na Shell ale robí to stále. Asi pozriem ten olej.:cool:

Dúfam, že sú to iba také srandy, lebo budeme mať služobnú 3008čku s tým istým motorom a to by som potom behať po servisoch už nestíhal!:D

Zkus Verva Diesel od benziny, ten mi ucpal vstrik a auto zahlasilo diskoteku na pristrojovce. To je dobry palivo. :roker

Odesláno

Zkus Verva Diesel od benziny, ten mi ucpal vstrik a auto zahlasilo diskoteku na pristrojovce. To je dobry palivo. :roker

:D:D:D:D:D:D:D
Odesláno

Tu deaktivaci automatické ruční brzdy v menu počítače nemám, takže mi asi nezbývá nic jiného než servis, momentálně to řeším odblokováním po zastavení......fakt je zima a nechci aby mi to přimrzlo......:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...