Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dnes jsem se podíval pod kapotu a zjistil, že pění servo posilovače řízení. Pěny bylo tak moc, že utíkala dírkou ve víčku.

Nevíte o co jde? Je v oběhu moc kapaliny, mám ji odsát?

Odesláno

Tenhle problémek jsem měl a stalo se mi to hlavně minulý rok v zimě, když byly ty mrazy. Ovzdušnoval jsem pořád dokola a nic, pořád to pěnilo tolik, že to přepaden vylejzalo ven. Nakonec mi bylo sděleno, od rádce na tomto fóru, že se mi v tom \"srazila\" voda a musel jsem co nejvíce vyndat té kapaliny a dolít jí novou. Tohle jsem udělal cca 3x a od té doby je ok.

Odesláno

nalej cca 2cm nad rysku a pak otoč volantem 10x doleva, 10x doprava, celej proces pak jěště jednou zopakuj.

Mě to taky pořád pěnělo, přes noc jsem nechal otevřenou nádobku a ráno skvrna pod autem, zřejmě nějaká vzduchová bublina pak jsem to dolil a byl klid.

Odesláno

Olej je žluté barvy,dnes mi nabízeli olej Castrol Transmax DEXIII červené barvy.Může se to smíchat?Cituji:

Náhrada za olej Castrol TQ DEXTRON III. 1L

Olej pro automatické převodovky na minerální bázi, který může být podle předpisu výrobce použit ve všech automatických převodovkách osobních a nákladních automobilů a v servořízeních. K přednostem patří vysoká odolnost vůči oxidaci, nízká pěnivost, stabilní hodnota třecího odporu a dobrá tekutost za nízkých teplot.

Splňuje specifikace: GM Dexron III

Allison C4

Allison TES 389

Ford Mercon

GM Dexron IIIH

MAN 339 Z1, V1

MB-Approval 236.9

Voith H55.6335.xx

Volvo 97340

Volvo 97341

ZF TE-ML 04D, 14A, 17C

Odesláno

Raději koupím žlutou.Ptám se proto,že jsem si to tu napřed pročetl a nikde se o barvě nemluví,snad jen v jednom příspěvku se uživatel ptal,ale ten měl myslím jiné auto.

Odesláno

Výměna hadice je 100% řešení. Je trochu delší , je v ní víc oleje a problem přestane.

PS. nedá se najít v serviceboxu, 4014FN tuším

[upravil dne 5/2/12 20:45 od Milhaus65]

Odesláno
Výměna hadice je 100% řešení. Je trochu delší , je v ní víc oleje a problem přestane.

je hlavne ponorena hlbsie do serva cize mensia sanca nasat vzduch, a ma mat tlmic spätnych razov.

Odesláno
Mně to pořád taky pěnilo a měl jsem v jednom místě netěsnost, čili mi to nabíralo pořád vzduch a z oleje se stávala pěna.

Můžeš nahodit, kde si měl netěsnost? Já to řeším už druhým rokem a v zimě vždy problémy. Tlakovou hadici mám vyměněnou a stále mi to pění. Jak jsou teď extrémní mrazy tak se s tím nedá skoro jezdit.

Odpozorované chování je, že stačí ostře volantem na jednu stranu a při ostrém zatočení na druhou to už nezabírá. Po chvilce zabere. Dost nepříjemný pocit z jízdy.Typicky nájezd na kruháč a pak jízda po kruháči.

Nepatrně mi to dělá celoročně, ale servo nevytuhne úplně ale jen jako by mělo slabší účinek a pak zabere. Takže pocit je jako by auto při zatáčení plavalo.

Máte někdo nějakou ideu kam směřovat kontrolu. Odvzdušňování jsem zkoušel několikrát. kapalinu používám doporučovaný Castrol DIII

Odesláno

@havelka: caste boli mam pocit netesnosti v spojoch (ked sa pozres spredu na auto) na pravej strane pred \"S-kom\". najdi si tu ine vlakna ohladne posilovaca a su tam obrazky ako idu tie hadice atd.. a podla toho mozes ist a kontrolovat.

P.S: precitaj si pozorne pravidla fora;-) a daj si do podpisu aku motorizaciu to mas, nech neplacame o niecom co nemas:)

[upravil dne 7/2/12 08:42 od merlin99]

Odesláno

dnes som to riesil, tuhe riadenie...nastartoval som, otvoril veko a dolieval a otacal volantom na mieste do prava a dolava asi 30x a vzdy dolieval, teraz to ide jak hodinky. Hodne tam toho chybalo a vzdy to penilo, hlavne dobre odvzdusnit tym otacanim..

[upravil dne 7/2/12 20:56 od pietroKK]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...