Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mne to startuje bez problemou:), u nas bolo dnes rano iba -8 ale 406-ka chytila hned;). Bateriu pri nabijani som nikdy neodpajal a nikdy sa mi nic nestalo:cool:. a ani do nafty nic nelejem:D.

Odesláno

Heh, dnes rano -19, pridem ku autu, stlacim na dialkovom odomknutie a smerovky iba kratko blikli a auto sa neodomklo. Hovorim si, kurnik zeby bateria, otvoril som auto klucom, sadnem dnu otocim kluc a rozsvietila sa iba kontrolka airbagu a zhavenia, zhavenie zhaslo po cca. 5 sekundach, na displeji sa objavilo Oil OK, tak som skusil otocit starterom a cuduj sa svete auto po trocho-styroch otoceniach chytilo bez problemov. Hovoril som si parada, tak som skusil auto zamknut zvnutra, po stlaceni tlacidla zamknutia sa auto nezamklo a namiesto toho stierace urobili jeden kmit a restartol sa panel klimatizacie. Skusil som znovu a zase to iste. Tak som to vypol a znovu nastartoval a pomohlo, uz zase vsetko maka ako ma. V tychto mrazoch je to ako s Windowsom :D

[upravil dne 02.02.2012 10:51 od DanculD]

Odesláno

tak ja dnes startoval až jsem odpalil starter KO, u nas -22 nafta zamrzla bo čerpadlo se netočilo v nadrži

Odesláno

podle mě po zhasnuti kontrolky žhaveni by to mělo chytnout do max. tři otočeni motoru jak je vše v pohodě ,přece věděli v PEUGEOTU co konstruuji za motor,myslim si těm co to chyta v poho v mrazech budou i natom lepe s celoročni spotřebou nafty my co tomame opotřebenim více použivane tak mívame takoveto problemy což při normalnich podminkach to nijak ani nepocitime spíž něcomalinko na spotřebě (nemam na mysli filtry baterka a teke zakladni věci i jako žhaveni)

Odesláno

To Fejfarz: Kde jsi slišel že se Baterie musí odpojít při nabíjení?. Jak by jsi to udělala kdyby jsi měl na dílne auto které má kodované Rádio? Pokud v tom děláš tak možná víš že se dá zrdoj nahradit jiným akumulátorem kterej zapojíš přes zapalovač ale nato musíš mít udělanej připravek. Baterii při Dobijení odepínat nemusíš. A když už jí chceš odpojit stačí - svorka. + svorku můžeš nechat klidne nasazenou, a baterii moc nevadí když jí hned zasadíš do auto ... pokud ji niak íc netrapíš startováním.. ale je lepší když ji necháš \"vydechnout\"

Odesláno
To Fejfarz: Kde jsi slišel že se Baterie musí odpojít při nabíjení?. Jak by jsi to udělala kdyby jsi měl na dílne auto které má kodované Rádio? Pokud v tom děláš tak možná víš že se dá zrdoj nahradit jiným akumulátorem kterej zapojíš přes zapalovač ale nato musíš mít udělanej připravek. Baterii při Dobijení odepínat nemusíš. A když už jí chceš odpojit stačí - svorka. + svorku můžeš nechat klidne nasazenou, a baterii moc nevadí když jí hned zasadíš do auto ... pokud ji niak íc netrapíš startováním.. ale je lepší když ji necháš \"vydechnout\"

Dělej si to jak chceš je to na každém. Jinak ke každému kódovanému rádiu musíš mít kód ne ? Nebo snad někdo jezdí s kradeným ......

Odesláno

Jistě jsi četl co jsem psal. Mluvím otom když ti někdo auto s kodovaným rádiem přiveze na dílnu, a když koupíš auto i s rádie tak né každý ti k tomu ten kod dá. Jsem autoelektrikář tak vím co mě učily.. nechci tu vyvolávat něaké hádky jen kostatuju to co mě učily,co umím a jak co dělám.

Odesláno
Jistě jsi četl co jsem psal. Mluvím otom když ti někdo auto s kodovaným rádiem přiveze na dílnu, a když koupíš auto i s rádie tak né každý ti k tomu ten kod dá. Jsem autoelektrikář tak vím co mě učily.. nechci tu vyvolávat něaké hádky jen kostatuju to co mě učily,co umím a jak co dělám.

To je v pohodě neřeš to. Ať si každý vybere svůj způsob dobíjení když to neodpojí tak se nemusí nic stát, ale pokud se stane tak následky jsou na něm. Každopádně většina výrobců autobaterií doporučuje při dobíjení baterii kompletně odpojit. Co se týká kódu rádia tak když nemají kód tak je to blbý ale jednou se to stejně může stát že baterka prostě odejde a pak ten kód potřebuješ. V autorizovaném servisu ti ten kod za poplatek řeknou. Jinak jako hádku to neberu každý máme na to svůj názor to je vše :papa

Odesláno
:) Ano je to na výběru jedince :).. Ale k té baterii.. pokud má vyplivnout takovým zpusobem že nedokáže udělat ani palubní napětí..tak její vlastník byl totálni prase.. kterej v autě ani nevysaje.. správně udržovaná Baterie vydrží 5-6 let. Ale jen pokud oní správně pečuješ. a nejezdíš kratké trasy stím že tomu nahulíš hned po nastartováni ventilátor na plno,vyhřívání oken,klimu a podobný spotebiče.
Odesláno

Mne to tak od -10°C tiez startuje asi 6 sekund kym naskoci, ale naskoci na prvykrat, len dlhsie toci. Zeravenie mam v poriadku, tak isto vsetko v poriadku aj z pohladu diagnostiky. Starter aj altik mam repasnuty, v nafte aditivum :roll

Odesláno

Já jsem tyto dny raději nechal auto stát, když si představim v jaké podobě je asi olej... raději jezdím sockou. Zítra se ale chystám na výjezd, tak doufám, nebudu další kdo tu bude plakat :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...