Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U motoru 1,4i mám sportovní sací potrubí. Chci se zeptat když místo hadičky, která vede od víka motoru do potrubí ji zruším ( zaslepím ) a připojím oddychový filtr k víku. Co se stane? můžou vzniknout nějaké problémy?

Odesláno

NIE !!! Mám to tak isto spravené na 1,6-ke...nebudú sa vracať olejové výpary späť do hlavy a tím pádom sa nebude špiňiť klapka od tých výparov...je to lepšie riešenie !

Odesláno

jasne je to lepšie, lebo nie len že sa nebude špiniť klapaka ale tým apdom ani vstreky tolko a ventyli taky a cele sacie potrubie a ešte sa nebude ani tolko ohrievať nasavaný vzduch aj ked to je možna minimum ale i to je niečo :)

Odesláno
a to se jako ptáš? a jaké opodstatnění?

no ja se taky \"ptam\"? Absolutne nechapem co to je za stupid question? Mna by to tiez zaujimalo,preco je to takto lepsie a kde teda kapitalisti urobili chybu, a preco sa toto konstrukcne rierenie nepouziva?

• O 2 týdny později...
Odesláno

a čo sa týka tejto debaty :D sanie ktore sa dava seriovo do auta je navrhnute tak aby auto malo čo najširšiu kryvku krutiaceho momentu v celom rozsahu otačok a tým padom auto bolo pružne a svižne jak v meste tak na okrskach či na dialnici....kedže daš športove sanie tak to pasmo zužiš len na určite otačky ktore vyhovuju konkretne tebe :D

a to odvetravanie dekla motora je tam delane schvalne prtože aby sa poddtlakom v sani odstraňoval pretlak v olejovom okruhu...kežde ho zaspeliš tak ziskaš to, že auto nebude nasavať ohriaty vzduch plny olejovych par ktore ti špinia jak klapku tak všetky čidla v sani, vstreky a cele potrubie......akurat že am to nevyhodu že dany priestro nebude odvetravanný riadne tak ako má ale to neni vobec žiadna vada :) motor to vydrží aj pri extremnejších zaťaženiach a ničomu to nevadi ale msui tam byť minimálen ten filtrik a pravidelne čisteny :D

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Este by ma zaujimalo co s tou tenkou hadickou ktora je pripojena na hadicu ktora vychadza z krytu ventillov?

a ci treba ten filter. Co sa stane ked ten kryt pripojim hadicu a odvediem ju niekde pod auto?

motor 1,1l

Odesláno

dovod preco tam nieje nadobka od vyroby je jednoduchy, vysvetlili nam to v praci :)

je to koli ekologii, je lepsie ked motor vypary spali ... co spravis s tym olejom v nadobke? vylejes ho a znecistis prostredie (aspon vacsina to tak spravi aj ked vravia ze nie) tych paru kvapiek nic neznamena ale ked to spravi bilion ludi, znecisti to ohromne mnozstvo pody/vody :) ano taketo maju vysvetlenie vo fabrikach ked sa nato spyta zamestnanec

a len ta pre zaujimavost, motory napr CAT pre USA a daleky vychod maju filter a zneho ide hadica desi pod motor a vypary idu do ovzdusia (dalsie znecistovanie tentoraz vzdychu), taky isty motor pre europu ma tiez filter ale vypary idu hadicou spet :)

Odesláno

Já to mám svedené hadicí pod auto bez jakéhokoliv filtříku. Ta tenká hadička je asi na odsávání par z pal. nádrže, tu jsem tam nechal napojenou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...