Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám několik dotazů ohledně mé 308 SW, za odpovědi a rady děkuji.

1) vozidlo jde klíčem (mechanicky) odemknout, nelze však zamknout -je to normální nebo je něco špatně a co

2) mám klíč s dálkou, kde je tlačítko odemčení-zamčení-odemčení kufru, když mám vozidlo uzamčeno a chci otevřít jenom kufr, zmáčknu tlačítko-kufr, ale otevře se mi stejně celé vozidlo -lze to nějak nastavit (sám doma) nebo musím do servisu?

3) dle VIN jsem zjistil, že vozidlo není vybaveno autoalarmem, ale na skle vozidla byl štítek alarm Bosch a v kufru v levé straně (za tou umělohmotnou mřížkou) je nějaká černá krabička(připojená) s názvem Bosch, tudíž bych se domníval, že tam alarm je, ale nevím jak funguje, zkoušel jsem vše možné, ale nic se nespustilo (nenašel jsem tedy ani nikde houkačku)-co si myslíte?

4) mám vyhřívání předních sedaček, soused má také 308 SW, ale vyhřívání nemá, když si sednu do mého, zdá se že jsou sedadla měkčí než u souseda, je to možné? není to třeba kvůli tomu, že mám vyhřívání nebo je to tím, že už mám sedadla proseděná :-(

Odesláno

pocitam zes nekoupil novy vuz ale ojetinu

1, neco je spatne mozna zkus vic pootocit klic v zamku

2,tohle je myslim podle nastaveni v bsi , ale jistej si nejsem .tusim nastaveni v palubaku urco nebude musis na nekoho s diagnostikou, v praze napr clen ferry nebo honzaz

3,podle vinu najdes vybavu ktera je z vyroby ten bosch tam nekdo domontovaval, mrkni do krabicky jestli to nema napr sim kartu. to by vysvetlovalo proc nemuzes najit sirenu ikdyz nekdy se to napojovalo na klakson.

4,spise je to tim prosedenim , s vyhrevem by ty sedacky meli byt tvrdsi ale to mluvim kdyz je vuz novej.

Odesláno

1) auto sa nedá zamknúť mechanicky a ani na diaľku, ak je povyskočené zadné otváracie okno!!! Ak je zadné okno normálne zatvorené, asi ide o nejakú anomáliu - treba servis...

2) odomknutie kufru je vlastne odomknutie zadného okna, ktoré povyskočí zo zámku po stlačení tlačítka... A áno, odomkne sa pri tom celé auto!

3) nálepku PEUGEOT ALARM alebo CONSTRUCT alebo čokoľvek iné si predsa môže doma vyrobiť hocikto. Ak je v aute alarm z výroby, musí mať dva senzory pri spätnom zrkadle, dva rovnaké kľúče s diaľkovým ovládaním a tlačítko vypnutia senzorov na stredovom paneli. Ak je alarm domontovaný dodatočne, ťažko takto od stola určiť, čo to je za alarm. Každopádne, alarm môže byť napr. \"obvodový\", kedy začne hulákať až po otvorení niektorých dverí bez predchádzajúcej deaktivácie alarmu na diaľku (cháp otvorenie vozidla s diaľkovým ovládačom)...

4) sedačky sú rovnaké, jedna z porovnávaných je asi vysedenejšia...

Odesláno

for. Pe.Tr.

Modzillo

1) klíč jsem zkoušel více pootočit, nic to nedělá, dálkovým ale lze celé auto zamknout,

2) máš pravdu, byl jsem to vyzkoušet a opravdu poodskočí zadní okno a celé auto je odemčené, nevidím však smysl v tom, že okno poodskočí, to si přeci můžu lehce otevřít, větší smysl a bezpečnost má, když se otevře pouze zadní část a ostatní dveře zůstanou zamčené, lze to takto zaktivovat?

3) podle VINka ve výbavě není, je to černá krabička a vedou k ní dva svazky kabelů-odpojit si to netroufnu, ale je to od Bosche, čísla 080802 6002JC0860 SW 1,45 HW 2.00, PSA, ?

4)nedalo mi to a šel jsem to znovu do svého zkusit, vzhledem k tomu, že v 99% nejsem nikdy spolujezdec, sedím pouze na sedadle řidiče, šel jsem zkusit i sedadlo spolujezdce (na kterém jsem vlastně asi ani ještě neseděl :D, zdá se mi úplně stejný jako sedadlo řidiče, takže asi subjektivní pocit :-)

Odesláno

Ad3) pokud by se do auta domontoval originál alarm, což lze, tak by klíče zůstaly původní. Krabička v levém zadním podběhu bude nejspíš připravená elektrika k tažnému zařízení. V některých autech to je, v jiných to není.

Odesláno

ad 3) asi máš pravdu, bude to zřejmě el. jednotka parkovacího systému, podle obrázku ze Serviceboxu, který jsem si teď našel

Odesláno

Ad 1)

Několikrát s tím zahýbej na obě strany, je to zatuhlé, potom pořádně zaber a uvidíš že to nakonec zamkne.

Ad 3)

V tomto foru jsem hledal někoho, kdo mi opíše číslo té parkovací jednotky (nebo foto), ale teď už je to pasé...

Odesláno

Ad 1) Na obě strany to má být, do leva myslim zamkneš, do prava odemkneš. Taky mi to nešlo, ale nakonec v té úplně krajní poloze to sepnulo a od té doby už to funguje spolehlivě, ale ztuha.

Ale můžeš mít skutečně ten mikrospínač špatný nebo možná i vypnuté v kodování...

Nejlepší bude sehnat náhradní vysílač DO a nechat vybrousit planžetu.

Jinak vystřelovací klíček na 308 je jediná věc, kterou nelze ani porovnávat s VW group, je asi tak o dvě třídy horší. V podstatě vypadá jak z pouti, nedrží otevřený (dokonce ani zavřený), měkký plast, necitlivá tlačítka, zastaralý design...Fabie z roku 2001 měla lepší...

Když držím klíček od 308SW a od mojí Octavie 2010, tak se mi z toho 308 chce zvracet...

Krom toho dostaneš právě jenom jeden a ne dva jako u VW group.

Odesláno

díky za info, ještě další dotaz:

5)když jsem prudce zabrzdil, aktivovala se sama výstražná světla, ale teď už ne, můžu brzdit jak chci rychle, náhle, ve větší či menší rychlosti,ale prostě nic, ještě uvedenu, zda to nemá souvislost s tím, že u kamaráda mechanika jsme měnili komplet brzdovou kapalinu a prošlapával se brzdový pedál až na zem, tak zda se to třeba nějak nedeaktivovalo?

Odesláno

musia byť splnené určité podmienky (neviem ich presne opísať):

- rýchlosť vozidla musí byť minimálne xx km/h

- stlačenie brzdového pedálu musí nastať razantne, aby bolo brzdenie vyhodnotené ako kritické

- stlačenie brzdového pedálu musí byť neprerušované

- razantnému brzdeniu nesmie predchádzať ani slabé brzdenie

- možno ešte niečo, na čo som zabudol...

Mechanickou výmenou brzdovej kvapaliny sa nemohlo deaktivovať niečo elektrické!

Odesláno

je nutne, aby tam byla rychla reakce preslapnuti z plynu na brzdu a to poradnou silou. Pokud budes mit pripravenou nohu na brzde a pak vsi silou seslapnes, tak se to neaktivuje

Odesláno
u kamaráda mechanika jsme měnili komplet brzdovou kapalinu a prošlapával se brzdový pedál až na zem

takto uz radsej brzdovku nemen a pouzite radsej kompresor, ktory vtlaca novu brzdovku do systemu. Ja si brzdovku vymenit viem, ale vzdy idem s tym do oil servisu kde mi to na pockanie za 20€ vymenia. Nehrozi zavzdusnenie a je to tip top.

Toto vsak nema nic spolocne s AFU systemom.

Vyskusaj si to tak ze pojdes aspon 60km/h chvilu a ked si si isty ze nikoho neohrozis a budes na ceste sam tak dupni na brzdu celou silou a nepusti pedal kym nezastavis...

Odesláno

Kamarád dělá auta už x let a několik let dělal v různých autor. servisech, má i svou dílničku, je dost šikovný, nechávám si tam dělat vše, je to levnější a kvalitnější.

Jezdím služebním, tak mi autí stojí v garáží a ještě jsem to znovu nezkoušel, tak snad do víkendu to zkusím a písnu, zda je to ok, či ne, díky za rady.

• O 2 týdny později...
Odesláno

další 6) jen info, je někdě nějaká měrka na kontrolu oleje v převodovce?, pokud by ji tam bylo málo, je na to nějaká kontrolka na přístrojovce?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...