Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V Praze na spotřebu jezdit nejde. Prostě rozjet se musíš a hned brzdit taky musíš. No a když už zastavíš, tak na věky tam stát nebudeš, tak se zase vesele rozjedeš, aby jsi mohl za 100 metrů zase brzdit a u toho vymlet dva kanály. :-D

No tak nevím no ale jezdit po Praze na spotřebu se dá podle mě úplně v pohodě. I s takhle velkým autem jako je 807. Je pravdou že když jsem jezdíval s Felicí nebo Berlingem tak to bylo snadnější ale i s 807 se dá chce to jen trochu cviku a přemýšlení

Já jezdím se svojí 2 Hdi 100kw  za 7,32 a mám to tak  55% dálnice 40% město 5% příměsto.

Odesláno

V Praze na spotřebu jezdit nejde. Prostě rozjet se musíš a hned brzdit taky musíš. No a když už zastavíš, tak na věky tam stát nebudeš, tak se zase vesele rozjedeš, aby jsi mohl za 100 metrů zase brzdit a u toho vymlet dva kanály. :-D

No tak nevím no ale jezdit po Praze na spotřebu se dá podle mě úplně v pohodě. I s takhle velkým autem jako je 807. Je pravdou že když jsem jezdíval s Felicí nebo Berlingem tak to bylo snadnější ale i s 807 se dá chce to jen trochu cviku a přemýšlení

Já jezdím se svojí 2 Hdi 100kw  za 7,32 a mám to tak  55% dálnice 40% město 5% příměsto.

Tak zkus ve špičce přes centrum. Ale spotřebu měřit ve městě, nezapočítávat do toho cestu z Horoušan - bavíme se přeci jen o spotřebě po Praze. To bych chtěl vidět těch 7,32!!! V Praze prostě na spotřebu jezdit nejde, tam se buď rozjíždíš a nebo brzdíš.

Můžeš se pokusit to zajet z 13 za 9, ale za 7 určitě ne. Kočičím hlavám, kanálům, kolejím, výmolům se ale ve většině případů stejně vyhnout neumíš, takže to auto v Praze stejně dostává kapky jako prase.

To mě po Praze trápí spíš, než spotřeba.

Pražáci jsou tak zvědaví na nějaké experimentování, přemýšlení někoho mimo pražskýho nad spotřebou.

Ale pokud jseš si svým tvrzením jistý, neberu ti ho, jsi borec, ale já tomu stejně nevěřím.  (Nic ve zlém - jen přátelská výměna)  :)

Odesláno (upraveno)

Tak zkus ve špičce přes centrum. Ale spotřebu měřit ve městě, nezapočítávat do toho cestu z Horoušan - bavíme se přeci jen o spotřebě po Praze. To bych chtěl vidět těch 7,32!!! V Praze prostě na spotřebu jezdit nejde, tam se buď rozjíždíš a nebo brzdíš.

Můžeš se pokusit to zajet z 13 za 9, ale za 7 určitě ne. Kočičím hlavám, kanálům, kolejím, výmolům se ale ve většině případů stejně vyhnout neumíš, takže to auto v Praze stejně dostává kapky jako prase.

To mě po Praze trápí spíš, než spotřeba.

Pražáci jsou tak zvědaví na nějaké experimentování, přemýšlení někoho mimo pražskýho nad spotřebou.

Ale pokud jseš si svým tvrzením jistý, neberu ti ho, jsi borec, ale já tomu stejně nevěřím. (Nic ve zlém - jen přátelská výměna) :)

Plnej souhlas se spotrebou. Ono je jina praha Horni pocernice a skutecna Praha. I kdyz pocernice bejvaj taky zasekany.

Praha po okruhu jde i za 5, ale to se nebavime o praze...

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odesláno

Co to tady melete že Praha je samej výmol, díra, kanál a tak dále? Koukám, že jste asi v Praze dlooooouuuuuuho nebyli co? :myslim  Taky mimo Prahu, stačí sejít na okresku a je to o hubu. To že Vám v obci opraví silnici, neznamená že je taky opravená všude kolem vás. A když jedu po Praze, tak proč mám být první na červený, prostě jedu, dojedu na světla , zastavím a na  zelenou jedu  dál. Semafory nejsou jenom v Praze. Nebo v např. v Kutné Hoře se na světlech nezastavuje :roker . Prostě jenom keci a keci. Potřebuji jet vozem, tak jedu vozem a neřeším kde je díra, nebo semafor, nedej bože "kočičí hlavy" :bojim

Odesláno

Co to tady melete že Praha je samej výmol, díra, kanál a tak dále? Koukám, že jste asi v Praze dlooooouuuuuuho nebyli co? :myslim  Taky mimo Prahu, stačí sejít na okresku a je to o hubu. To že Vám v obci opraví silnici, neznamená že je taky opravená všude kolem vás. A když jedu po Praze, tak proč mám být první na červený, prostě jedu, dojedu na světla , zastavím a na  zelenou jedu  dál. Semafory nejsou jenom v Praze. Nebo v např. v Kutné Hoře se na světlech nezastavuje :roker . Prostě jenom keci a keci. Potřebuji jet vozem, tak jedu vozem a neřeším kde je díra, nebo semafor, nedej bože "kočičí hlavy" :bojim

Máš pravdu, všude po celé republice jsou silnice s výmoly. Ale asi nikde v jiném městě neprojedeš tolik semaforů, jako když přejedeš Prahu. Asi nikde není více kolejí, jak v Praze. A asi nikde v jiném městě není tolik dlažby z kočičích hlav jako v Praze. A asi je i logické, že vzhledem ke své rozloze a infrastruktuře je údržba komunikací v Praze náročnější než jinde - což potvrzují i zastupitelé městských částí. Dělají co mohou, ale opravit to všechno je nad lidské síly.

Praha je na to prostě trochu náročnější...jak terén, tak spotřeba. To k Praze patří a tak to je. Komu se to nelíbí, ať tam nejezdí. Komu je to jedno, ať si tam auto třeba rozbije. Čerpacích stanic je v Praze taky hodně, takže paliva je dost.

Není třeba se dohadovat, každý nechť si se svým autem naloží tak, jak sám uzná za vhodné. Já osobně jsem si jen řekl, že Prahou už s Ulysse nejedu. To auto mám rád a podle mě trpí.

"Prostě jenom keci a keci. Potřebuji jet vozem, tak jedu vozem a neřeším kde je díra, nebo semafor, nedej bože "kočičí hlavy"

Vím, že pražáci toto neřeší, proto  bych auto z Prahy nikdy nechtěl - už jen kvůli tomuto přístupu - auto z Prahy prostě nebrat.

To je čistě můj osobní názor. Nepožaduji, aby se s ním kdokoliv ztotožnil, nikomu ho nevnucuji. Máš-li jiný názor, rozhodně ti nenapíšu, že tvůj názor jsou kecy, kecy. O nic tu nejde, jen pokec ne?  :)

Odesláno

Nejít do nějakého města, jenom proto že jsou tam koleje, nebo kočičí hlavy, nebo semafory - promiň, je to ujetý  :myslim  Kdyby že napíšeš, nejezdím do lesa s Ulysse, protože tam nevyjedu, to chápu, ale do Prahy, protože se vymlátíš tlumiče  :mrk

No, ale někdo má vozidlo na parádu a někdo na přesun z bodu A do B. :papa

Odesláno (upraveno)

Co to tady melete že Praha je samej výmol, díra, kanál a tak dále? Koukám, že jste asi v Praze dlooooouuuuuuho nebyli co? :myslim Taky mimo Prahu, stačí sejít na okresku a je to o hubu. To že Vám v obci opraví silnici, neznamená že je taky opravená všude kolem vás. A když jedu po Praze, tak proč mám být první na červený, prostě jedu, dojedu na světla , zastavím a na zelenou jedu dál. Semafory nejsou jenom v Praze. Nebo v např. v Kutné Hoře se na světlech nezastavuje :roker . Prostě jenom keci a keci. Potřebuji jet vozem, tak jedu vozem a neřeším kde je díra, nebo semafor, nedej bože "kočičí hlavy" :bojim

Uklidni se. ja tady nepisu nic o vymolech ani o cervenejch... Psal jsem to ze neverim ze po praze jezdi za 7 litru... Ty opravena okrsko... Ja jezdim vsude kde potrebuju, kdybych premyslel o dirach, tak auto ani nenastartuju, ale mestem jako praha ne za 7L. Mame u nas semafory, zastavujem na nich, ale nemame je po 150 metrech. A co se fyka tech der a vymolu, nerekl bych ze praha je nejak odlisna od jinych mist v CR, ani v lepsim, ani v horsim, proste normal... Tankodromy mame vsude

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odesláno (upraveno)

Lukas.407: Já reagoval na vaši absurdní debatu  :papa Hm, a povezte mi co to znamená absurdní  :P

Ale jak chcete, jestli jezdíte za 7, nebo 7,45 l/100km, je mi u .... :roker A jestli po Praze nebo po jinde, je mi taky u  ..... :roker  Já jezdím po Praze za 13l/100km, komfortně, pohodlně i po kočkách a dírách. Jestli si vozidlo řekně že chce vyměnit tlumič, tak mu ho dopřeji a neřeším jestli se to stalo v Praze  :P

Upraveno uživatelem Tango C8
Odesláno

Lukas.407: Já reagoval na vaši absurdní debatu  :papa Hm, a povezte mi co to znamená absurdní  :P

Ale jak chcete, jestli jezdíte za 7, nebo 7,45 l/100km, je mi u .... :roker A jestli po Praze nebo po jinde, je mi taky u  ..... :roker  Já jezdím po Praze za 13l/100km, komfortně, pohodlně i po kočkách a dírách. Jestli si vozidlo řekně že chce vyměnit tlumič, tak mu ho dopřeji a neřeším jestli se to stalo v Praze  :P

Jasně... všechno je to o penězích..a když na to kačky jsou, nabízí se i způsob užívání auta, který uvádíš. Já jsem radši, když do auta investovat nemusím. A podle toho i jezdím. A když na jedné nádrži oproti spotřebě 13l ušetřím přes tisíc korun, tak mě to mile potěší. A když třeba ramena vydrží o rok déle díky způsobu jízdy, jsem také radši. :-) 

Odesláno

Nejak se do toho zamotavas, ne? Psalo se tu o spotrebe, nacoz jsem napsal ze neverim ze nekdo jezdi prahou(nepocitam okruhy) za 7 litru, ty zacnes ze se nekde nezastavuje na cerveny, ze ma nekdo pred barakem opravenou silnici a zakoncis to tim, ze ti je spotreba uplne u prdele, treba jsem to jenom blbe pochopil, protoze se mi to zda nejaky zmateny... Neber to jako nejaky pokus o urazku, nebo tak
Odesláno

Ja mam podle palubaku 7,3. Ale nikdy jsem to nemeril dolevanim nadrze, takze skutecnou asi ani nevim a lehkou nohu taky nemam...

Pokud jedu dalku tak je to jinde. Vetsinou jezdim do prace to mam 12km 25% mesto 75% okresky(rovne). Ale jednou jssm se tyden hlidal a jezdil jsem 50/90 km/h. Klidne rozjezdy atd... A ten tyden jsem daval za 6,1 to jsem jezdil jen prace-domu. Ale na to kaslu

Odesláno

no ja jezdim za 7,3 praha okrsky vseho chut dalky cca 6,5 a neresim proste jezdim a to mam nalozeny auto cca dvakrat tydne deseti radiatorama nebo bojlerem a kotlem plus trubky na strese packo :papa

Odesláno

Nejak se do toho zamotavas, ne? Psalo se tu o spotrebe, nacoz jsem napsal ze neverim ze nekdo jezdi prahou(nepocitam okruhy) za 7 litru, ty zacnes ze se nekde nezastavuje na cerveny, ze ma nekdo pred barakem opravenou silnici a zakoncis to tim, ze ti je spotreba uplne u prdele, treba jsem to jenom blbe pochopil, protoze se mi to zda nejaky zmateny... Neber to jako nejaky pokus o urazku, nebo tak

Já se do ničeho nezamotal - reagoval jsem na vaše absurdní poznámky o Praze.  :P

Jináč  :blablabla

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Ahojte. Dufam, ze som v dobrej sekcii a neukamenujete ma. Kupil som Peugeot 807 2,2hdi, 125kW a mam problem. Postrehol som, že mi blbne palubny PC, alebo nieco v aute. Napríklad dnes som isiel po rovnej ceste so zaradenou sestkou, rychlostou 90km/h a zapnutym tempomatom. Palubny PC ukazoval aktualnu spotrebu okolo 4,5-5l/100km a zrazu z nicoho nic zacala spotreba rast (cesta sa nijako nezmenila, dokonca nebola ani zakruta, stale ta ista rovina) az sa zastavila na 10-11 l/100km a to ukazovalo az do krizovatky a po prejdeni krizovatky a vojdeni do obce ukazoval palubny PC pri hychlosti 55 km/h a zapnutom tempomate zase tych 10,5-11 l/100km. Potom som zastavil pri obchode, nakupil a po opatovnom nastartovani mi to az domov ukazovalo zase dobre, cca 5l/100km pri rychlosti cca 55km/h. Toto sa mi nestalo prvy krat, ale badam to od kedy mam auto, co je sice len 3 dni, ale jazdil som kazdy den. Neviete niekto v com moze byt problem? Celemu tomu akosi nechapem, chvilu ukazuje dobre potom zase neumerne vysoku spotrebu.

Odesláno

Nooo tak to ma nenapadlo. A to by az tak rapidne mohlo zvysit spotrebu? A ako dlho sa FAP regeneruje? Co sa stane ked sa nestihne zregenerovat, napr ked medzitym zastavim, tak sa pokusa znovu? To by vysvetlovalo ze mi to robilo viac krat, lebo nikdy som nesiel konstantne dlhsiu dobu. Budem rad keby mi to niekto objasnil, lebo uz som zacal stresovat co je s tym autom a ci tam neni nejaka skryta vada.

Odesláno

Co jsem tak o regeneraci pochytil, tak pokud ji přerušíš, tak se ji to pokouší udělat znovu, ale nevím kolikrát za sebou. Jestli třeba při čtvrtém pokusu toho na nějakou dobu nechá či nikoliv. Ani přesně nevím o kolik stoupne spotřeba. Jak jsem psal, jistě nějaká moudřejší a zkušenější hlava poradí víc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...