Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak asi měla jinak zapojené piny...

Měl jsem doma TŘI 1.4 Automat 2x rv1997 a jednou 2000

Každá uplně jiné zapojení zapalovacího relé (a jinak zapojený konektor z uhli. filtru), a jinak piny na konektoru do hlavního svazku, klidně se hádej, ale vím, co jsem viděl

Odesláno
mame i cely svazek kabelu

Jestli máš i hlavní svazek, tzn, ten co vede blatníkem, do auta do palubky a po celem vnitrku auta, tak není co řešit, pokud to v tom předchozím fungovalo, tak to předělej, kod motoru uz nejak osefujes, nebo jestli mas znameho na STK...

Odesláno
Tak asi měla jinak zapojené piny...

Měl jsem doma TŘI 1.4 Automat 2x rv1997 a jednou 2000

Každá uplně jiné zapojení zapalovacího relé (a jinak zapojený konektor z uhli. filtru), a jinak piny na konektoru do hlavního svazku, klidně se hádej, ale vím, co jsem viděl

Hádat se rozhodně nechci. Mám jen trochu jiné zkušenosti, ale rozhodně nemohu tvrdit, že ty zkušenosti jsou přenosné na všechny derivace modelů....

• O 4 týdny později...
Odesláno

Když to tady čtu, tak mi z toho běhá mráz po zádech. Mám jen motorový svazek. Dají se někde sehnat schémata? Třeba podle čísel rj? Mám_1.4 sport a dávám do toho s16

Odesláno

Sákra. Dělat ze Sporta S16ku, to už je slušnej projekt :) Hlavně nevyměňovat jen motor, ale i brzdy. Nevím nevím, jak by si ty pidi brzdy ze sporta poradily s těma koněma :D

[upravil dne 6/3/12 13:28 od FiFa_cze]

Odesláno

já teda nevím, ale pokud to nechce na nějaký extrémy tak mu brzdy ze sporta v klidu ubrzdí i gti motor.plno toho ubrzdí motorem, váha je stejná, jen bude potřeba dovést k brzdám víc vzduchu a dát kvalitní, tím ale neberu ten fakt že já bych vyměnil i brzdy, u sebe jsem t odělal taky a to že seriový 247mm sem vyměňoval za 266mm.

Odesláno

díky za kladné ohlasy ;-) mám ještě jedno 205 cabro na zahradě a tam jsou větraný gti brzdy. škoda že jsem prodal zadní kotoučovku :-D§ no nic budu muset ladit jináč... Motor mám rozebraný najeto 115 tis opodle tachometru... záždná citelná hrana na válcích vačky jako nový ...jenže při sborce se mi povedl zlomit jeden stíratk... tak jsem se rozhodl a koupil jsem všchny kroužky... a motor jde nějako ztuha ale jen v určitém místě... přisuzuji to jim...v horní nebo spodní uvrati se klika přetočí lehounce... ale jak mile jdou do pohybu i písty tak to jde hůř v plce se to zlomí a zase to jde do stracena... nevím jestli to má být tak správně tak bych potřeboval krapet poradit než tam prdnu hlavu

PS: rozebral jsem ho proto, že jsem myslel že je potkanej. ale za ty roky co auto nejelo u povodního majitele tak byl zteklí olejoví film na válcích a nepořídilo udělat tlak....takže jsem nasranej že jsem si přidělal práci :-D

[upravil dne 6/3/12 14:14 od booriiss]

Odesláno

Hmm k tem brzdam i 1.6 65 kw ma plne 247 kotouce, takze sport asi taky. Ani nechci vedet jak to brzdi, na svoji jsem dal 247 z gti od Kuby a to jsou Ate power discy a taky podle me nic moc, mozna az si sednou desticky, ale proti 306 cabriu to skoro nebrzdi, sice mam Brembo max, ale taky 1400 kg vs cca 950.

Takze prvni upgrade by meli byt brzdy i na gti o to vic na sportu

Odesláno

nevím no, podle mě když to chce mít člověk na normální ježdění po městě nebo mimo město prostě klasiku 90-130km/hod tak je úplně jedno jestli má 44kw nebo 87kw. a bude to brzdit vždycky stejně. jo jasný větraný kotouče budou brzdit líp to je jasný ale když bude měnit jen někdo motor a jezdit jen lážo plážo tak nevidím problém jezdit na plných 247čkách.

Odesláno

Však o ten motor ani nejde, vaha vicemene stejna. Jde o to, že to brzdí nic moc s plnými 247 o něco lépe s větranými, ty bubny vzadu asi taky udělají svoje.

Přestavba na 266 předek a 247 zadek asi bude idealní.

Ten motor ho akorat bude nutit na to šlapat vic, proč jinak by ho tam dával :-D

Taky by nebylo od věci vyměnit přední nápravu za GTi, Pokud už ji teda sport nemá.

Odesláno

nápravy by měli být stejný rozdíl bude maximálně v průměru stabilizátoru. jo jasny ze na to bude chtít slapnout ale tak furt sme u toho samyho 1,1 udela 160 taky sice o 20 vterin ji to trva dyl ale udela a v bezným provozu pokud to opravdu nechce vylozene na zavodení brzdy pořádně ani neohřeje.

Odesláno

Souhlasim s váma oběma :) Výměna motoru bude asi kvůli výkonu. Samozřejmě, že při běžnym ježdění mu ty plny kotouče budou stačit :) ale pro lepší pocit bych tam alespoň ty větrany kotouče dal. Už jen proto, že mám za barákem trať závodů dovrchu (ECCE HOMO) a občas se tam jedu provětrat, jak na motorce, tak v autě a když se to jede i s tou 1.1 pod parou, tak se to pak všechno pěkně zahřívá :)

Odesláno

no tak to jo to je jiná proto jsem i já měnil loni kotouče z 247 větranejch na 266 větraný, a myslím že letos bude muset asi proběhnout další upgrade ;)

Odesláno

Taky si řikám v létě do 306ky půjdou 283 (tuším) a 266 buď prodám nebo se budou stěhovat do 106ky, takže kdyby někdo měl zájem, budu mít naprodej 266 nebo 247 (kotouče desky, brzdiče, skoro nové (až na 247 disky)) záleží kolik bude peněz.

Podle mě je prioritou podvozek + brzdy, pak nějaké zvyšování výkonu. S dobrým podvozkem, pneu, brzdami v zatáčkách ujedeš autu s vyšším výkonem.

A samozřejmě větší brzdy vypadají na autu skvěle.

Mám tady u nás takovou pěknou sérii asi 8 zatáček a mezi němi delší či kratší rovinky, takže tady se brzdy dost poznají. Už jsem tu projižděl s několika auty a neni problém nějaké brzdy utahat.

Při běžné rychlost se to samozřejmě nestane. Na konci jedné rovinky není problém 160km/h zatáčka se dá projet max kolem 80-85km/h s mým autem, a jak jsem mělnil brzdy, tak je vidět, že mužu brzdit docela o dost později, hlavně když za mnou někdo jede, tak je vidět, jak brzdí o 15-20m dříve.

Na podzim jsem brzdil, na přechodu mi tam vběhla nějaká duchodkyně s nákupem a ten za mnou musel stočit auto do protisměru, jinak by mě nabral, něco samozřejmě udělá reakční doba, ale brzdy a pneu taky dost, a to jsem jel cca 40km/h a dojel čumákem až k předním dvěřím.

Odesláno

tak to měl ale hodně blbou reakční dobu a ještě horší brzdy. jako já automaticky když mám prudčejš brzdit tak vybočuju ale ne do protisměru raději doprava už jen proto aby i ten za mnou měl větší možnot na brždění.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...