Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte všetci, potreboval by som pomôcť, mám taký zaujímavý problém. Mám P 307, 1.6 16V Benzín 2002, ráno keď sú mrazy a chcem naštartovať, štartér mi ani len necukne, správa sa ako keby som mal zamknutý zedder lock, ale zamknutý určite nieje. Ale poobede alebo večer mi bez problémov štartuje... Neviete kde by mohol byť problém? Ďakujem vopred za odpovede. Ešte čo si všímam ráno na displeji, kde ukazuje celkový počet KM, keď otočím kľúčom a začne sa načítavať airbagy a ESP, tak predtým tam ukáže dáky nezmysel nejaké slovo veľkými písmenami ale nedá sa to prečítať... Potom mi ukáže kľúč servisný a že ešte mám 4700 KM do servisu... Samozrejme problém s baterkou si myslím že to nebude, pretože bez problémov môžem zapnúť rádio svetlá a podobne bez zapnutého motora a baterka drží... Takže vybitá nebude...

Ak niekto vie poradiť, čo mám robiť (bez toho aby som musel navštíviť servis), budem veľmi vďačný...

S pozdravom Michal Šurina (23 r.)

Odesláno

palivove cerpadlo pocujes ako tahabenzin ked otocis klucom je to pocut ale asi to bude nieco s starterom este moze byt cidlo teploty vela veci urob diag.

Odesláno

tiež by som to videl na problém so štartérom.

mal som to isté, po otočení kľúča do štartu ani ťuk. keď som ho tam podržal, tak sa rozbehol.

rozobral som štartér, prečistil uhlíky v púzdrach - ostával niektorý vysieť a od vtedy je pokoj :)

Odesláno

Aha, ďakujem zatiaľ za rady, to palivové čerpadlo je počuť... Zajtra sa do toho pustím a pozrem ten štartér, Len mi nesedí že proste to robí iba ráno, podľa mňa to bude niečo s tou teplotou, lebo dnes som zase okolo 6 večer išiel naštartovať a na prvý ťuk. Proste poobede štartuje ako nové, ale ráno ani necukne... Ako keby olej zamrzol v motore a nedovolí pohyb valcom.. :D Ale to je úplná blbosť.. :D... keď na nič nedôjdem dám to na diagnostiku, a ešte otázka, tá diagnostika čo stojí?

Odesláno

snímač teploty nemá nič spoločného s chodom štartéra

mne to tiež robilo ráno pri prvom štarte

ešte môžeš mať problém v spínačke - kontakt pre štart, alebo v cievke štartéra - silové kontaky

dia to asi nevyrieši, stojí okolo 15-20€, v origo peugeot neviem

[upravil dne 31/1/12 22:56 od limar]

[upravil dne 31/1/12 23:00 od limar]

Odesláno

Tak dnes ráno som si trošku privstal a skúšal som všeličo... Tak už viem kde bude problém, keď otočím kľúč do polohy iba aby šli prístroje, šiel som pri motor a z tade ide taký piskot, ako keby niečo chcelo spustiť, ale nespustí to, ide to z časti za motorom, na fotke je to zvýraznené červeným...

?di=8132810647712

Čo to tam vlastne je?

[upravil dne 1/2/12 14:30 od SuriK]

post-40311-14109622071044_thumb.jpg

Odesláno
Aha, ďakujem zatiaľ za rady, to palivové čerpadlo je počuť... Zajtra sa do toho pustím a pozrem ten štartér, Len mi nesedí že proste to robí iba ráno, podľa mňa to bude niečo s tou teplotou, lebo dnes som zase okolo 6 večer išiel naštartovať a na prvý ťuk. Proste poobede štartuje ako nové, ale ráno ani necukne... Ako keby olej zamrzol v motore a nedovolí pohyb valcom.. :D Ale to je úplná blbosť.. :D... keď na nič nedôjdem dám to na diagnostiku, a ešte otázka, tá diagnostika čo stojí?

-6 je velky mraz? :D :D :D U nas na vychode dnes rano bolo -30 a v pohode som startol aj favorit, co mam na dvore.....

Odesláno

-6 je velky mraz? :D :D :D U nas na vychode dnes rano bolo -30 a v pohode som startol aj favorit, co mam na dvore.....

Odesláno

Jo joooj, očakával som, že sa musí nejaký mudrlant prejaviť, čo iba komentuje a nič nepomôže... A keď si tak informovaný, neviem s kade máš teplotu -6... Pri tej teplote naštartujem bez problémov.. Nenaštartujem až od - 10... Dnes ráno mi palubný počítač ukazoval teplotu -16, tak si svoj východ schovaj, pretože najväčšia teplota bola na celom SR nameraná -26 °C... Tak nepreháňaj....

Odesláno
škrtící klapka a map senzor, ale nejdřív bych zkusil jinou baterku, když to po obědě kdy se oteplý nastartuje bez problémů mohl by být problém v ní

Baterka je v poriadku... Takže to na obrázku je škrtiaca klapka a map senzor?

Dnes keď si tak pozerám príručku od peugeotu, tak keď otvorím kufor, tak v lavom hornom rohu je nádobka na nemrznúcu kvapalinu a destilovanú vodu? Pretože dnes som do nej kukal a skôr mi to farbou pripomínalo olej a nie vodu, mám taký pocit že v AAA auto si trošku pomýlili kde čo majú naliať, dnes to skontrolujem... Ale tak je to zas málo pravdepodobne, pretože som šiel na tom z nitry a motor nevykazoval žiadne prehriatie..

Odesláno

Jo joooj, očakával som, že sa musí nejaký mudrlant prejaviť, čo iba komentuje a nič nepomôže... A keď si tak informovaný, neviem s kade máš teplotu -6... Pri tej teplote naštartujem bez problémov.. Nenaštartujem až od - 10... Dnes ráno mi palubný počítač ukazoval teplotu -16, tak si svoj východ schovaj, pretože najväčšia teplota bola na celom SR nameraná -26 °C... Tak nepreháňaj....

trosku ta poopravim.. dnes bolo na strednom slovensku v obci Osrblie nameranych na ME v biatlone -30.. pravdaze to v telke nedaju lebo nevedia ani kde to je :D

ale ku tvojmu problemu... to piskanie to je normalne.. to s tym nema nic spolocne.. skus inu baterku.. ak nie hladaj chybu v starteri alebo v kostre motora.. ale priklanal by som sa k tej baterii...

Odesláno

Ahoj,

nechci zakládat nové téma tak to dám sem...

Chtěl bych se zeptat jak startujete?

2,0 Hdi 79Kw najeto 140 000,- R.v. 2002

Předem díky za každé info.

Zatím startuju bez plynu,ale dočetl jsem se v jedné prodejně na spreji Quck start, startuj s plným plynem, jaký na to máte názor??

Díky Radim

Odesláno

a nevyda ti syrenu pocas startovania? dnes uz som ani ja nestartol...jeden odbornik, uz mi chcel volat odtahovku, ze mi zamrzla nafta.....no chvala panu bola len baterka, takze teraz nabijam.... :D v prvom rade nabi baterku a uvidis....ked toí svieti zhavenie dlhsie jak ostatne kontrolky, tak to bude baterkou....

Odesláno

a nevyda ti syrenu pocas startovania? dnes uz som ani ja nestartol...jeden odbornik, uz mi chcel volat odtahovku, ze mi zamrzla nafta.....no chvala panu bola len baterka, takze teraz nabijam.... :D v prvom rade nabi baterku a uvidis....

[upravil dne 4/2/12 13:48 od 00stevo00]

Odesláno

Nie sirénu nie, teda vlastne áno, fuel low...:D Ale to s tým nesúvisí, ale občas ukazuje niečo ako ice alert alebo tak niečo, a dnes keď som sa snažil opäť ráno štartovať, tak dokonca začalo písať niečo ako economy mode is active... Čo to znamená? A ešte som si všimol, že mi zamrzli brzdy, pretože som mal zatiahnutú ručnú... Vadilo že som šiel s tými brzdami na krátku trať? CCA 3 km...?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...