Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj..dnes jsem si všiml, že mě někudy mizí olej. Je to v místech zadní části motoru (při pohledu zepředu). Od oleje je právě celá ta zadní část a dost mokrá je i část karoserie za motorem. Vypadá to asi na nějakou prasklou hadičku jestli tam něco takového je :). Koukněte na fotky...

Peugeot 306 1,8 8V rv1995

post-27684-14109622038_thumb.jpg

[upravil dne 29/1/12 17:01 od patic1]

Odesláno

Ak sa nenájde vhodnejšia rada, odporúčam poriadne umyť motor a sledovať...a hlavne zistiť, čo je to za kvapalina, či je to ozaj olej a či nie chl, kvapalina...

Odesláno

Teď jak jsou ty mrazy je tento motor náchylný na zamrzání odvětrávání klikovky, pak se to pěkně natlakuje a vyhodí to olej měrkou, což vypadá na tvůj případ. Nedoporučuji utěsňovat měrku, pak to pustí třeba pod tím víkem. Dělá mi to pomalu každý rok a jediný řešení co jsem našel je čištění těch hadic co vedou od spodu motoru k víku - u mě ani to nepomohlo tak si zvykám každou zimu na pěkný smrádek spálenýho oleje.

Odesláno

Už to mám opravené...bylo to to těsnění pod víkem ventilů. No mrazy mě vyšly celkem draho...cca polovina hodnoty auta :). Po 1 dni co sem to odvezl ze servisu, kde mě měnili to těsnění a rovnou vyměnili olej (už ho tam moc nezůstalo), mě praskl chladič, odtahovka atd. Když už se něco sere tak pořádně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...