patic1 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Ahoj..dnes jsem si všiml, že mě někudy mizí olej. Je to v místech zadní části motoru (při pohledu zepředu). Od oleje je právě celá ta zadní část a dost mokrá je i část karoserie za motorem. Vypadá to asi na nějakou prasklou hadičku jestli tam něco takového je . Koukněte na fotky... Peugeot 306 1,8 8V rv1995 [upravil dne 29/1/12 17:01 od patic1] Citovat
ferrari Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Ak sa nenájde vhodnejšia rada, odporúčam poriadne umyť motor a sledovať...a hlavne zistiť, čo je to za kvapalina, či je to ozaj olej a či nie chl, kvapalina... Citovat
patic1 Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Je to na 100 olej...bylo ho tam asi 5mm pod ryskou doporučeného minima. Chladící kapalina nikde neuniká. Citovat
Daník Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 No nevím jestli tam budou hadice. Spíš bych to viděl na těsnění pod víkem ventilů. Snad to nebude nic hroznějšího. Citovat
ferrari Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Umyť poriadne motor a sledovať...aj ja by som prvé skotroloval tesnenie víka ventilov... Citovat
patic1 Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 A k tomu těsnění se dostanu jak? Popřípadě jak je to náročné, nemám garáž a teď venku nejsou zrovna podmínky na vrtání se v autě Citovat
majd Odesláno 1. únor 2012 Odesláno 1. únor 2012 Teď jak jsou ty mrazy je tento motor náchylný na zamrzání odvětrávání klikovky, pak se to pěkně natlakuje a vyhodí to olej měrkou, což vypadá na tvůj případ. Nedoporučuji utěsňovat měrku, pak to pustí třeba pod tím víkem. Dělá mi to pomalu každý rok a jediný řešení co jsem našel je čištění těch hadic co vedou od spodu motoru k víku - u mě ani to nepomohlo tak si zvykám každou zimu na pěkný smrádek spálenýho oleje. Citovat
majd Odesláno 2. únor 2012 Odesláno 2. únor 2012 našel jsem na internetu podobné téma, kde si lidičky udělali takový udělátko na sbírání vyhozeného oleje, nevím zda funguje (už mám ale také namontované ) tak dám alespoň odkaz: http://www.mitsubishiclub.cz/forum-tema/vyhazuje-olej-help-69811 Citovat
patic1 Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 Už to mám opravené...bylo to to těsnění pod víkem ventilů. No mrazy mě vyšly celkem draho...cca polovina hodnoty auta . Po 1 dni co sem to odvezl ze servisu, kde mě měnili to těsnění a rovnou vyměnili olej (už ho tam moc nezůstalo), mě praskl chladič, odtahovka atd. Když už se něco sere tak pořádně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.