jiri999 Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 Ahoj,pořád se mi zdá,že mám velkou spotřebu nafty.Je to jen sotva pod 2Kč/km.Je to normální?Všechno je v pořádku,olej to nežere,vzduchový filtr není zanešený,nekouří to,sytič se vypíná.Jedině snad zkontrolovat čerpadlo,jestli není rozštelované a okamžik vstřiku jestli není špatný?Má to najeto 200 000 a s čerpadlem nebylo nikdy nic děláno. Citovat
PAJA106 Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 No, to vychází něco pod 6 litrů, což je skoro dost na tento motor. Spotřeba hodně závisí na stylu jízdy a taky jaké trasy jezdíš. Taky by možná stálo za to, nechat změřit kompresi, jestli už nemá motor své nejlepší za sebou. [upravil dne 19/1/12 18:11 od PAJA106] Citovat
jiri999 Odesláno 19. leden 2012 Autor Odesláno 19. leden 2012 nehoním to,jezdím šetrně.Může to mít malou kompresi i když to nežere olej?Koupil jsem to od takové expertky,magistry:bojim.Když mi to přivezla,tak měrka na olej byla skoro suchá,jen na konci možná byla kapka.Najezdila s tím 100 000km a vůbec nevěděla,že se má kontrolovat olej v motoru.Vždycky jí ho tam dolili v servisu,kde byla 2x za rok.Jak se o VŠ říká-na jedné straně pámbůch přidal,na druhé ale ubral. [Edited on 19/1/12 19:04 by jiri999] Citovat
PAJA106 Odesláno 19. leden 2012 Odesláno 19. leden 2012 A kolik s tím jezdíš?? Protože dost dělají pojezdy na krátkou vzdálenost, kdy se motor pořádně neohřeje, obzvlášť teď v zimě. Jinak tu kompresi zkus, moc za to nedáš a celkově budeš vědět, jak na tom motor je. A ať ti to změří i pro případ špatného výsledku s panákem oleje, aby se vědělo, zda to jsou kroužky nebo hlava, ale to předpokládám, že mechanik bude vědět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.