wexelo Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 Chtel bych se zeptat jaka je jeste pripustna axialni vule pistnich krouzku na 405 1.9 GRI ? ptam se z duvodu mizeni oleje a modreho koure . V jednom valci byla mastna sr...a a ve vyfukovym kanalu skvarek.pist z tohoto valce je stejny jako ostatni(krome ty sr...y) myslite ze tak brutalni zmizeni oleje (1lit. \\ 500km) je mozny jen pres gufera na ventylech ? Citovat
Tommate Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 písty a kruhy většinou vydrží hodně, ale ty gufera nevydrží moc dlouho. Guferko stojí 1€. Můžou být i podpálené ventily, ale nevím zdali to má přímou souvislost se spotřebou oleje. Pokud by to bylo kruhama (nemluvě na jednom pístu) tak by musely být prasklé nebo viditelně opotřebené (malá pružnost, velká mezera v zámku kroužku). Spíš bych řekl něco v té hlavě. Vyměň guferka, těs pod hlavou, zabrus ventily a dej správný olej. Citovat
Neon Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 Tak, tak - písty pravděpodobně podpálený nebudou - to bys poznal hlavně na výkonu. Spíš bych se zaměřil na již zmíněný gufera a dál pak pístní kroužky - mě to dělalo to samý a zkončilo to až na spotřebě 1l na 300km - tak jsem nechal udělat komplet generálku motoru a je pokoj na pár let - ale to je ta dražší varianta. A to, proč to tak mizelo bylo tím, že to těsnění tam vůbec nebylo - bylo úplně seškvařený (nejspíš kvůli špatnýmu oleji). Na to taky bacha syntetika tomu nedělá moc dobře:papa Citovat
Neon Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 Jo a ještě podrobnej návod je napsanej od ODDIEho v sekci MODELY -> 405 a téma spotřeba oleje 1,9D je to asi někdy z ledna - docela mi ten návodek pomohl - ještě dodatečně oddie díky:) Citovat
wexelo Odesláno 17. duben 2005 Autor Odesláno 17. duben 2005 Jeste k tem pistnim krouzkum,do mezery s prvnim kompresnim pistnim krouzkem jsem strcil i 0.15mm merku do druhyho 0.10mm ,to se mi zda moc co myslite ?Olej liju polosyntetiku 10W-40. kolik ty kruhy tak orientacne stojej ? jinac na Hlave jsem nechal udelat gufera vent.,sedla,zarovnani,vuli vent. Citovat
Tommate Odesláno 17. duben 2005 Odesláno 17. duben 2005 sada stojí cca 400,- ale ty vůle nejsou nejhorší a v tvém případě záleží spíš na stíracích Citovat
Ladis Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 Velikost vůle zámku pístních kroužků máš uvedeno v servisním manuále (teda pokud to nemí jenom knížka jak na to - tam to mám pocit neuvádí). Mám bohužel jenom na naftové motory. Takže až se ozve někdo s benzínem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.