Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ja som sa tiez zamyslal ci to nebude nejaky predhrev oleja alebo chladiacej zmesi.A ked sme pri zime :) Zapchal niekto z vas levikovy hubu? :) myslim tu mriezku ste nejako zakryvali ci to uz neni zapotreby?

Odesláno

Nezávislé topení si bud můžete naštelovat,aby to ohřálo auto ještě před jízdou a nebo po nastartování se zapne samo,aby to dřív vše ohřálo a případně to dohřívalo.V audi se mi zapínalo po nastartování pokud bylo venku méně jak +5 stupňů automaticky.Spotřeba nafty byla zanedbatelná.Myslím tak 0,2l za hodinu.A ještě to bylo tak vymakaný,že pokud bylo málo nafty a nebo malé napětí v baterii,tak se to odpojilo,abych mohl vždy ještě nastartovat.

Odesláno

Jasný, nastavuju to vcelku pravidelně.:super A pokud svítí rezerva paliva, nebo by byla slabá baterka, taky se nazapne.

Ale když topení běží, po naprogramování, nebo ho spustím ručně bez nastartovanýho motoru, tak svítí kontrolka k tomu určená. V okamžiku nastartování ale kontrolka zhasne, takže jsem si myslel, že se automaticky vypne i topení. Navíc jsem nikdy nepozoroval při vystoupení z auta, že by topení běželo.

Pravdou však je, že když je pod těch 5 stupňů, tak se auto ohřívá podstatně rychleji.

Každopádně je to pecková záležitost a v tomhle počasí hrozně návyková.:D:D:super

Odesláno
Toudy: ???

Chybicka :) tam mala byt .(bodka)

Timbuto: Preto sa pytam lebo na nemeckom fore to dost zapalovo riesili tak preto sa pytam :D ja viem ze to neni avia ale odveze rovnako vela :D :D

Ten dym som si vsimol hlavne na kratkych trasach do par km.Ked som zaparkoval tak este chvilku hucal nejaky ventilator abo co a potom vypol.To je tazko ked ja ani neviem co tie auta v dnesnej dobe vsetko maju :D

Odesláno

Toudy:když se vypne motor,tak u toho topení ještě chvilku běží ventilátor, aby se to odvětralo.

pkr:v audi svítila kontrolka jen když to bylo naprogramovaný a nebo jsem to spustil,po nastartování pak běželo vše automatickya kontrolka nesvítila.Myslím,že v peugeotu to bude stejný.Jinak je to výborná věc,pokud člověk neparkuje v teplé garáži:D

Odesláno

Jj je to tak, jak píšeš.:super:super:super

A z toho mi vyplývá jen jedno, máme stejně dobrý auta, jako jsou ty německý ( když i topení funguje stejně ).:D:D:D

Nechápu, jak někdo může napsat něco jinýho.:bojim

Odesláno

Ked sme u toho topeni.Kolko to zozere nafty na hodinu?Zaujmal sa niekto o to?Lebo mne sa zda ked som to nastavil ze mi chybalo hrozne moc nafty potom.Ale to by malo byt nejako setrne si myslim ci?

Odesláno

Ptal jsem se na to na Peugeot.cz a přišla mi následující odpověď.

V průměru bývá nezávislé topení funkční cca 20 minut, při kterém spotřebuje cca 0,2 litru paliva. Tato spotřeba je z cca 20 – 40 % kompenzována již ohřátým motorem, který snižuje spotřebu při vlastním zahájení jízdy s vozidlem.

Já teda žádnej úbytek nafty na palivoměru po proběhnutém topení nepozoruju. To je divný.:myslim

Odesláno

Tak to je teda zaujmave ale pocitam ze pri tych -15 co su teraz to nebezi len 20 minut.A naposledy co som to skusal tak sa mi zdalo ze to hrozne vela zozralo.Neviem zajtra idem do peugeotu tak sa spytam.

Odesláno

Toudy: hele, jakej tam máme přesně typ taky nevím. Spíš jsem myslel, abys viděl ty parametry ( který jsou až na váhu stejný ), jaký u toho uváděj. Myslím, že do prvovýroby budou dodávat něco podobnýho, možná přímo jedno z těch dvou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...