Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, čím by mohlo byť spôsobené kolísanie volnobežných otáčok. Robí to hlavne za studena, ale niekedy aj s teplým motorom (veľmi sporadicky). Včera som skúšal aj mierne pridať plyn (na cca 1100 otáčok) a aj vtedy to kolísalo samozrejme na neutrál. Keď je motor v zábere chová sa normálne.

Diagnotika mi žiadnu chybu nikdy nehlásila a v servise na diagnostike mi vždy hovoria, že tam žiadna chyba nie je. Dokáže mi toto niekto vôbec opraviť?

Odesláno

mě to dělá už 4 roky, studenej motor jak se píše výš +- 100ot, po minutě jízdy už nic..tenkrát jsem měnil DRV, to nepomohlo a věc jsem přestal řešit, motor jde normálně, ale stejně by přičina zajímala :)

• O 2 roky později...
Odesláno

Tak pani jasom riesil tiez tento problem kolysanie otacok na volnobehu na motore 2.2hdi 98kv akto roby za tepla treba dat vstreky na kontrolu ale akto robi za studena treba vymenit snimac prietoku tlaku prepadu stoji 17 eur je dost na blbom mieste ale dasa knemu dostat a drv ventyl regulacie tlaku palyva na cerpadle upozornujem ziadna lacnejsia verzija len original bosch::::jasom skusal lacnejsju verziju a sloto iba dva dni a teraz jetam original a slape uz dva mesiace bez akeho kolvek zakolysania ,;)

ten ma nastarosti volnobeh niekedy ho staci vyfukat tlakom vzduchu ale v mojom pripade musel ist novy autickosi pradie ako kocurik ako kocurik nic ine nema vplyv na volnobeh motora .Vlastne toze kolyse je nedostatok palyva pre vstreky a motor ma tendenciju zhasnut a riadiaca jednotka sa stym snazi zapasit ale nedokaze to ukontrolovat lebo drv ventyl neprepusti tolko palyva kolkomu ona zada .Mna tato oprava vysla vela casu pokialsom sa dopracoval ku konkretnemu dielu totiztomato zaujalo a ako automechanyk som chcel presne vediet vcom je zavada

Odesláno

jasom riesil tiez tento problem kolysanie otacok na volnobehu na motore 2.2hdi 98kv akto roby za tepla treba dat vstreky na kontrolu ale akto robi za studena treba vymenit snimac prietoku tlaku prepadu stoji 17 eur je dost na blbom mieste ale dasa knemu dostat a drv ventyl regulacie tlaku palyva na cerpadle upozornujem ziadna lacnejsia verzija len original bosch::::jasom skusal lacnejsju verziju a sloto iba dva dni a teraz jetam original a slape uz dva mesiace bez akeho kolvek zakolysania ,;)

ten ma nastarosti volnobeh niekedy ho staci vyfukat tlakom vzduchu ale v mojom pripade musel ist novy autickosi pradie ako kocurik ako kocurik nic ine nema vplyv na volnobeh motora .Vlastne toze kolyse je nedostatok palyva pre vstreky a motor ma tendenciju zhasnut a riadiaca jednotka sa stym snazi zapasit ale nedokaze to ukontrolovat lebo drv ventyl neprepusti tolko palyva kolkomu ona zada .Mna tato oprava vysla vela casu pokialsom sa dopracoval ku konkretnemu dielu totiztomato zaujalo a ako automechanyk som chcel presne vediet vcom je zavada

[upravil dne 23/3/14 12:59 od oslanecpato]

Odesláno

Potvrdzujem aj ja odstránenie problému výmenou regulátoru tlaku paliva zároveň aj mnoh ďaľsích problémov ktoré som tu spomínal (závady \"vysoký tlak paliva\" \"nízky tlak paliva\") trhanie pri pridaní plynu atd.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zajimave tema nebudu zakladat podobne.

Mame na aute zhruba 215tis/km (motor 2,2HDi ale v P406 coz neni stejny jako v P407 ) a cas od casu se na volnobeh projevuje kolisani otacek - na rucicce otackomeru cca 100ot/min pri lehkem pridani plynu je rozbeh Ok a nasledne ubrani take Ok.Dal jede jak ma.

Projevuje se to nepravidelne jak na studenem tak teplem motoru s i bez zapnute klimatizace.

Diag. vse Ok.

Co s tim?Preventivne zkontrolovat vstriky?

[upravil dne 14/5/14 22:29 od Lihous]

Odesláno

Je na pravej strane motora v hornej časti. Na väčšine áut výmena na 5 minút. U mňa bolo treba dať dolu sanie a ešte nejaké somarinky aby sa dalo k tomu dostať. Reguátor ma stál 85€ originál, ale mal som tam dobrú zľavu. Inak snímač tlaku paliva je na rampe. Veľmi dobre sa dal problém zistiť na diagnostike. Ukazovalo to požadovaný tlak paliva a reálny. Najmä pri pridaní plynu bolo vidieť, že mu chýba \"šťava\" v prvých momentoch. Tým sme aj vylúčili snímač tlaku, lebo hodnoty vyzerali reálne. Po výmene regulátora sa upravili aj hodnoty na vstrekovačoch. Tie som mal aj na stolici (jeden mi aj menili) ale stále si nevedeli poradiť s tým tlakom paliva.

Odesláno

Vedel by si mi to odfotit kde to je na cerpadle alebo kde presne pretoze hore na pravej strane je siroky pojem ja mam 2/0hdi 100kw RHR a DRV som uz menil a este by som chcel toto

[upravil dne 16/5/14 15:53 od Viki39004]

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Takmer rok som mal tento problém skúšal som všetko možné aj nemožné ale keď začalo auto na volnobeh zhasinat a bolo to už neúnosné v peugeot servise mi auto spravili na druhý pokus najskôr im načítalo chybu snímača teploty paliva po jeho výmene len malé zlepšenie a na druhej diagnostike už vyhodilo chybu regulátora tlaku paliva a po jeho výmene ide auto bez chyby. Cena za spomínané komponenty spolu s cenou práce v Peugeot servise 150€. 2.0 HDI manuál

Upraveno uživatelem kingaslan
Dodatočne vloženie typu auta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...