kremenak Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Tak po delší době zase závada. Jedu takhle z práce a najednou z ničeho nic se roztočil větrák topení na plné otačky a běží pořád naplno. Mám manuelní klimatizaci, takže otáčky větráku se řídí ručně tahovým regulátorem. Ten ale nefunguje a větrák běží pořád naplno. Než to začnu rozebírat, neví někdo co se s tím mohlo stát ?? Citovat
Petr605 Odesláno 15. duben 2005 Odesláno 15. duben 2005 Vypadá to na proseklý regulační tranzistor. Najdi si tady ve fóru příslušné debaty a tam byly zmíněny i přesné typy náhrad. Cena okolo 50 korun. Trocha šikovnosti nutná... Citovat
kremenak Odesláno 15. duben 2005 Autor Odesláno 15. duben 2005 Dík za nakopnutí. Teď jsem si vzpoměl, že ten tranzistor jsem už před několika lety se tchánem měnil u 405. 406 má úplně stejný větrák. Dá se to nahradit tranzistory BDX66C (nebo BDX66 nebo BDX66A nebo BDX66B). Zítra skočím do GESu, koupím ho a vyměním. Citovat
Petr605 Odesláno 16. duben 2005 Odesláno 16. duben 2005 Nebo zkus ten krámek se součástkama u toho modelářskýho obchůdku vedle Oskara u Tesca. Tam seženu věci spíš, než v GESu. Mluvím o HK. Citovat
kremenak Odesláno 17. duben 2005 Autor Odesláno 17. duben 2005 U modelářskýho obchůdku vedle Oskara u Tesca ho nemají a v GESu mají v sobotu zavřeno. Pokud ho nebudou mit, tak ho objedném přes internet, našel jsem ho mimo GESu ještě na několika internetových obchodech. Zatím jsem vytahnul kabel z motorku a jezdím bez větráku. Citovat
Petr605 Odesláno 18. duben 2005 Odesláno 18. duben 2005 V GESu v Hradci mají prd. Už jsem se o tom přesvědčil několikrát na vlastní kůži. Pokud by jsi nepochodil, tak v pátek pojedu přes Hradec domů. Pošli maila a nějak se domluvíme, objednávat jednu věc přes net je trochu drahý. Anebo máš ještě jednu možnost a to AME. Viz http://www.ame.cz. A mrkni se tady na fóru, Maršálek tu nadhodil ještě jeden typ tranzistoru. Zvýšíš si šanci na úspěch. Citovat
kremenak Odesláno 19. duben 2005 Autor Odesláno 19. duben 2005 Hotovo, opraveno. V GESu na prodejně jsem sehnal ty BDX66c, tak jsem je koupil a dneska vyměnil, raději hned oba. Větrák funguje jako dříve. Ještě jednou děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.