Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak po delší době zase závada. Jedu takhle z práce a najednou z ničeho nic se roztočil větrák topení na plné otačky a běží pořád naplno. Mám manuelní klimatizaci, takže otáčky větráku se řídí ručně tahovým regulátorem. Ten ale nefunguje a větrák běží pořád naplno. Než to začnu rozebírat, neví někdo co se s tím mohlo stát ??:bojim

Odesláno

Vypadá to na proseklý regulační tranzistor. Najdi si tady ve fóru příslušné debaty a tam byly zmíněny i přesné typy náhrad. Cena okolo 50 korun. Trocha šikovnosti nutná...:papa

Odesláno

Dík za nakopnutí. Teď jsem si vzpoměl, že ten tranzistor jsem už před několika lety se tchánem měnil u 405. 406 má úplně stejný větrák. Dá se to nahradit tranzistory BDX66C (nebo BDX66 nebo BDX66A nebo BDX66B). Zítra skočím do GESu, koupím ho a vyměním.:papa

Odesláno

U modelářskýho obchůdku vedle Oskara u Tesca ho nemají a v GESu mají v sobotu zavřeno. Pokud ho nebudou mit, tak ho objedném přes internet, našel jsem ho mimo GESu ještě na několika internetových obchodech. Zatím jsem vytahnul kabel z motorku a jezdím bez větráku.

Odesláno

V GESu v Hradci mají prd. Už jsem se o tom přesvědčil několikrát na vlastní kůži. Pokud by jsi nepochodil, tak v pátek pojedu přes Hradec domů. Pošli maila a nějak se domluvíme, objednávat jednu věc přes net je trochu drahý. Anebo máš ještě jednu možnost a to AME. Viz http://www.ame.cz. A mrkni se tady na fóru, Maršálek tu nadhodil ještě jeden typ tranzistoru. Zvýšíš si šanci na úspěch.

Odesláno

Hotovo, opraveno. V GESu na prodejně jsem sehnal ty BDX66c, tak jsem je koupil a dneska vyměnil, raději hned oba. Větrák funguje jako dříve.

Ještě jednou děkuji :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...