Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Please Help! Prevodovka

Recommended Posts

Odesláno

No ... bych chtel pozadat o radu lidi opravdu zasvecenych, jsem docela bezradny. Mlatila mi prevodovka, reps. myslim, ze to byla prevodovka, sehnal jsem z Plzne-Litic starsi ale mela byt v dobrem stavu, ale po vymene je to skoro to stejne v blede modrem, resp. radit jde mnohem lepe i razeni je presnejsi a lehci, ale mlatit to mlati jinym zvukem akorat tady docela slusne. Muzu tu prevodovku reklamovat, v tom neni problem, dostanu jinou ... ale chci se zeptat..spojka je po vymene(pred zimou) a pri tehle vymene prevodovky ji servisak kontroloval a rikal ze lozisko je naprosto v poradku uplne super. Pojedu s tim tedka do Peugeotu a zaplatim si tech par stovek at mi na to neco reknou sami. Jeste dodatek, zmacknu spojku a je ticho, pustim a klechta to. Je mozne aby tam vubec mohlo neco mlatit krome prevodovky a spojkoveho loziska ? (dalsi veci me nenapadaji). Ono totiz metoda pokus omyl se docela s ohledem na narocnost vymeny prevodovky moc neoplati..hlavne co se penezenky tyce :( Ja si porad myslim, ze je to prevodovka, co jineho je za spojkou uz nevim, asi nic. Jinak pri jizde v tahu to nemlati, resp. to nejde moc slyset, jen na volnobeh asi kdyz je vsecko na \"volno\" a neni to v tahu... tot vse. PS> jinak bacha..prdnul mi altik, menili uhliky a diody a jen material vysel na peknych 2 litry omg :(

Odesláno

A nemohl by to být přítlačák,ten mi taky dělá pěknej bordel na autě,když zmáčknu spojku,tak je klid a když jí pustím,tak je docela rachot.

Odesláno

ja teda nevim, ale pritlacak se prece netoci/ nic nedela, pouze tlaci na spojkove lozisko..pokud se nemylim...to mas spis v haji spojkove lozisko

Odesláno

ked tak citam, asi aj ja mam v haji to spojkove lozisko :( aspon teda podla tych priznakov, ale zatial to riesim stlacenim spojky pocas cakania na zelenu...:D

Odesláno

hele to je docela zajimave...vite o tom nekdo neco blizsiho ? spojka je dle servisaka naprosto v poradku, takze dle rozumnych uvah pripada chyba na prevodovku. Taky si to myslim z toho duvodu, ze by pri volnobehu i pri zaberu prece mlatila uplne stejne, navic kdyz jedu napr. na 1 a drzim plyn okolo tak at to netahne ale ani nebrzi tak to taky mlati a dva zvuky. .Rad bych kdyby se k tomu vyjadril nekdo kdo s tim ma zkusenosti

Odesláno

To Rimmer:ale myslím to,že ten přítlačák má v sobě pružinky,který občas prasknou a rachtaj.Ložisko mám v háji,to vím,ale už mi to rachtalo,když jsem to auto koupil,nějak se nemůžu dokopat k tomu,abych ho udělal,to už jsem na to najel přes 200 000km,sám se divim:D

Odesláno

Chyba muže být v tom přítlačáku jak bylo řečeno, nebo ložiska v převodovce stejný problem ma otec na 306tce s tím že je to podchycené v začátku a pro zatím to vyřešil hustější olej do převodovky:cool:

Odesláno

no dobra, ale v pripade, ze je pritlacak OK, nema ani jeden ten pritlacny pruzny listek spatny tak tam by chyba asi byt nemela, a navic ono ten muj problem neni huceni nebo nejaky hlasity selest ono je pro presne jak bych popsal proste klechtani...jako kdybyste michali rychle vareckou v hrnci....zvuk podobneho razu

Odesláno

hm,a co trebas ulomenej zub na hnacim hrideli.Me to delalo u 405.Na hrusce hridele zabirajiciho s diferakem se ulomil zub a delalo to rachot.Mozne je i to ze se ulomil zub na satelitu diferencialu!

Odesláno

Měnil jsem kompletní spojku na GII a i potom se z převodovky ozývaly zvuky jak píše rimmer: sešláplá spojka- ticho, puštěná spojka- hluk. Všechno bylo nový a borec specializující se na spojky říkal, že mám zkusit vyměnit olej za hustší. Pokud se to zklidní, jsou v převodovce velký vůle a chce to repasi. Měla naběháno 233 tkm a k tý výměně oleje jsem se nedostal (prodej). Zkusil bych ten olej.

Odesláno

No s tím hustším olejem nevím,Peugeot je na oleje dost citlivej,když dáš jinej olej,než je předepsanej(75w80),tak se to moc nebude zamlouvat synchronům,abys pak negenerálkoval převodovku.

Odesláno
Napsán autorem trollik

hm,a co trebas ulomenej zub na hnacim hrideli.Me to delalo u 405.Na hrusce hridele zabirajiciho s diferakem se ulomil zub a delalo to rachot.Mozne je i to ze se ulomil zub na satelitu diferencialu!

to tezko...hluk se ozyva na volnobeh i pri stojicim aute...

Odesláno

menil jsem spojku i prevodovku (P405 1.9DT), a rachta to dal. Zajimave, ze ne pokazde.Nekdy stojim na volnobeh a klid a nekdy musim stat na spojce, protoze by mi to rvalo usi.

Odesláno
Napsán autorem Radek

menil jsem spojku i prevodovku (P405 1.9DT), a rachta to dal. Zajimave, ze ne pokazde.Nekdy stojim na volnobeh a klid a nekdy musim stat na spojce, protoze by mi to rvalo usi.

A co to dela na to si vubec neprisel ? (to neni zrovna potesujici)

Odesláno

byl jsem s tim v peugeotu a pravil, ze dle zvuku tipuje pritlacak, pokavad lozisko a lamela sou ok, protoze na prevodovku to nema ten spravny zvuk...doufam, ze je to tak...necham to znova rozebrat a vymenit pritlacak, uvidime

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...