Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prehrievanie PC

Recommended Posts

Odesláno

ale debata zacala o ventilatore na procaku. :)

tak vyries najprv ten...

teplota by nemama ist v tomto obdobi nad 45-50st...

totiz mas v biose nastavenu ochranu pri prehriatiu CPU v tvojom pripade sialenych 90st... tak vtedy pocitac vypne...

Odesláno

Lubk0: některé grafiky se dají regulovat a jiné ne. V tvém případě speedfan neukazuje ani otáčky, takže bych s tím ani nepočítal. Otáčky na některých grafikách jdou řídit programem ATItool.

Spusť zvlášť ty zátěžové testy a budeš vědět co se přehřívá.

Marcel00: \"teplota by nemama ist v tomto obdobi nad 45-50st..\" počítám s tím, že Lubk0 nemá počítač venku a doma topí, tak má teplotu PC v jakémkoliv období stejnou :D.

Odesláno

nemas moznost zkusit jinou grafiku?

Pripadne jsem se setkal jeste s problemem, ze nekdo nejak spatne dotahnul desku v casu, deska byla prohla a procak hral jako blazen...

Desku jsem vypodlozkoval, aby prohla nebyla a komp najednou v pohode a uz jede asi 2 roky..

Odesláno
Marcel00: \"teplota by nemama ist v tomto obdobi nad 45-50st..\" počítám s tím, že Lubk0 nemá počítač venku a doma topí, tak má teplotu PC v jakémkoliv období stejnou :D.

tak blby niesom...

v lete ma tiez doma Lubk0 21~22 stupnov? ja mam doma v lete aj 28~30 bo nemam klimatizovany byt. to znamena ze teplota ide hore nasobkom hore aj o 25 stupnov...

Odesláno

Tak :D

Dneska som mal konecne cas sa s tym vyhrat ... Procakom ani grafikou to nekonec nie je ... Preco :)

1. U svagra doma som vyhrabal Thermaltake chladic na procak, tak som ho tam dal, je to hebedo :D Dal som novu pastu a vsetko ocistil. Procak sa drzi na cca 38 stupnov teraz, pri hrani hry neda ani tych 45 stupnov, je viamcnej na 44 roch ...

2. Grafiku som dneska celo rozobral, pasta uz posobila ako lepidlo, a mal som co robit, aby som od nej chladic odlepil. Zoskrabal pastu s chladica, vsetko vicistil, naniesol novu pastu...

Grafika padla v normalnem aj hracom rezime tej istej hry, na ktorej to skusam, o 10 stupnov ... Chladi lepsie, a na max som ju dostal na 56 stupnov ...

Hlasi ale velku teplotu prave toho northbridgu, pokial myslime teda to iste, je to chipset na doske s takym malym hlinikovym chladicom. Po vypnuty PC som sa ho chytil, a bol zeravy ...

Takze otazka, co teraz :D

Mam doma 12 cm aj 8 cm vetrak, ten 8 cm by tam aj pasol velkosou. Ale mam len 2 pinovy (cierny + cerveny) a konektor pri tom chipsete mam na 3 ... To by som jakoze zvladol zapojit napriamo, s tym neni problem, len to tam nemam ako uchitit.

Pripadne si myslite, ze novsi bios by to vyriesil ?

Odesláno

Je to urcite to HD4850, ja ju mam 4 roky, ked som ju kupil, nonstop sa prehrievala, BIOS aj vsetko som preisntaloval, nic nepomahalo.

Nakoniec som zistil, ze v nastavenia grafickej karty frci ATI overclock. Ten ju drzal na o nieco vyssich herzoch ako je jej minimalna hodnota a nesvedcalo jej to.

Nahodil som na nu chladic s heatpipes plus pasivne chladice na pamate, rychlost vetraku som nastavil na 90% nonstop a v ATI overdrive som zvolil moznost manualneho nastavenia vykonu, dal som to na minimum a potvrdil (ked budem doma mozem sem hodit print screen nastavenia). Odvtedy frci, neprehrieva sa a neni problem, rozbehne BF 3 uplne s kludom, Assassins creed, Witcher, HOMAM VI, zatial fakt cokolvek :)

Skus ak tak dat rychlost vetraku na 100% (je to riadny hukot) a nastavit ten clocking na najnizsie hodnoty, uvidis ci prestane prehrievanie ;)

Odesláno

Asi si necital co som pisal teraz dozadu :D

Grafka nepresiahne 60 stupnov teraz, predtym mala aj 76, ale bola tam uplne zaschnuta tvrda pasta ..

Ten chladic chipsetu na doske je zervavy jak hovado ... Mysli ze uz len ten to moze byt ...

Odesláno

Northbridge = ten velký čip na desce u CPU. Podle fotky ze speedfanu má nejvyšší teplotu, takže sundat chladič a nanést novou pastu a přihnout packy ať chladič k čipu víc přitlačí. Pokud se bude pořád přehřívat, tak kup větší chladič (příp. i aktivní).

Nahoď novou fotku speedfanu s teplotama.

Odesláno

Qcko ? :D

To co pises ? GRAFIKA MA DOBRU TEPLTOU !!! PREHRIEVA SA CHLADIC NA CHIPSETE !!! NA DOSKE , nie na GRAFIKE ! :)

Skusim to rozobrat, ale nechce sa mi vyberat doska, rozmyslam ako to tam pripevnim ten vetrak bez demontaze :D

Odesláno

Jaj, na doske :D ... ja som videl iba hore napisane HD 4850 a hned mi prebehol hlavou cely moj postup riesenia teploty grafickej karty :D:D

Vymen pastu, mozno chladic a frcis :aut

Sorac za mlzenie, tu dosku som si nevsimol :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...