Francouz_407 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Potřeboval bych se zeptat na následující. Jsem OSVČ a potřeboval bych zjistit Zn, a datum zapsání na OŽU. Jde to nějak zjistit na internetu. Na ŽL to nemám. Pak ještě jeden dotaz, musí být na faktuže u každé položky cena s DPH i bez DPH. Nebo stačí jen cena konečná a DPH rozepsáno jen u celkové ceny za všechny položky? Citovat
Návštěvník Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 1) tady najdeš den vzniku oprávnění http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz 2) pokud jsi plátce DPH, můžeš na faktuře uvádět jen ceny bez DPH a nakonec musí být celková cena bez DPH i s DPH, jestli plátce nejsi, neměl bys vůbec na faktuřeru cenu bez DPH dávat. [upravil dne 4/1/12 14:40 od kirkiz] Citovat
MilanF1 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 kirkiz: Pokud není plátce, vykazuje cenu \"bez DPH\", protože žádné DPH přeci nemůže odvádět, když není plátce ... Citovat
Návštěvník Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 No jistě, myslel jsem to tak jakože musí prostě uvádět konečnou cenu, že tam nemá figurovat ta cena bez DPH. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 OK: Já myslel, že myslíš, aby uváděl \"Cena s DPH\", musí uvádět jenom \"Cena\". Nicméně když je dotaz na DPH, počítám, že tazatel bude plátce. Citovat
Francouz_407 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 1. A na fakturu musím napsat datum vzniku první živnosti? Ale to číslo Zn.:xxxx tam není? 2. mám jako celkovou cenu, cenu bez DPH, pak kolik dělá DPH a cenu s DPH. Ale mám to jen v položce celkem. Jde mi o cenu u jednotlivých položek jestli je nutné tam mít to samé rozepsání. Citovat
Francouz_407 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Na nějaké faktuře jsem našel toto: Zapsán na OŽU v Praze Dne: 23.12.1992, Zn.:15252.1/4521-FL. Musí to být na faktuře, pokud ano, kde to najdu Citovat
Návštěvník Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Hele tady o tom něco píšou, nastuduj to http://www.ipodnikatel.cz/Ucetnictvi-a-danova-evidence/jak-vytvorit-fakturu-vzor.html Citovat
Francouz_407 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 díky prostuduji ale kde najdu toto: Zapsán na OŽU v Praze Dne: 23.12.1992, Zn.:15252.1/4521-FL. Má tam být: údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni (například z registru živnostenského oprávnění) Citovat
tadom Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Hele pokud nepojedeš desítky faktur denně, tak je docela slušný online program na idoklad.cz Tvé údaje si to najde v Aresu a doplní do faktury, automaticky ti to bude posílat kopii faktury do mailu, stejně tak to může faktury a v případě nutnosti i upomínky posílat zákazníkovi. Jde tam nahrát logo a razítko. Faktura s elektronickým - naskenovaným razítkem je daňově uznatelným dokladem, vlastně už ani papírové faktury netisknu, kopie jde mě, kopie účetnímu a kopie zákazníkovi a já neumírám pod hromadami papírů. Já nepoužívám přímo ten idoklad, ale řešení od účetního https://pevina.cz, ale nevím jestli by ti to chodilo free i bez smlouvy s ním. Ale díky aplikaci idoklad pro telefon zvažuji, že ten idoklad začnu používat, přeci jen možnost vytvořit fakturu i z telefonu je značně lákavá... Citovat
Návštěvník Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Já to mám napsaný na živnostenskym listu. Citovat
Francouz_407 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 ano je tam číslo jednací, jestli to je ono, za ním je / a číslo. To mám na každém ŽL jiné, jestli to není počet ŽL. Pak je tam číslo ev. a to je na každém ŽL jiné. Datum tam mám pokazdé jiné, je to asi datum vystavení ŽL. Citovat
GhostBoxer Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Osobně mám na ŽL dva datumy, jeden ve větě \"na základě ohlášení ze dne..\" a druhý datum vydání ŽL. Přičemž na faktuře nemám ani jeden z těchto datumů, jen obě čísla ze ŽL. Zřejmě to potřeba nebude, neboť chodím každý rok na kontrolu a vše OK. Pokud by si chtěl úředník cokoliv zkontrolovat, tak podle EČ nebo JČ , datum už mu tam vyjede v systému. Osobně mám cenu bez DPH a s DPH u každé položky , neboť mám v jedné faktuře řádky s různou sazbou a mám již tak nastaven úč.systém. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.