Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny

Mám problém z Peugeot 206 HDI 66kw r.v.2001

Když nastartuji motor začne se z motoru ozívat divný zvuk na volnoběh plyn jsem nepřidával tak nevím co to dělá na zvíšení otáček,zvuk mi připadá jako špatné ložisko nebo rosipané kovové kuličky v motoru (chrasti).

Po vypnutí motoru se zvuk ozívá asi ješte 30 sekund pak utichne.

Podle poslechu zvuku to přichází za motorem u karoserie.(pod čelním oknem) ale muže to byt omyl :myslim

olej v motoru je na minimum (skora žádný) a hodně se z výfuku kouří.

Předchozí majitel tvrdí že dělal rozvody a repas Hlavy.

Zkuste mi poradit děkuji za radu...

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Problém byl vyřešen Špatné Turbo vrtulka. Děkuji za radu

Ale mám tady další problém když jsem sundal špatné turbo tak ve výfukovém potrubí byl olej tak sem si řekl že je to tím turbem že prosakoval olej.Nové(použité) turbo jsem namontoval přetěsnil olejovou vanu,nový olejový filtr a nalil nový olej a dal auto ze zvedáku dolů po nastartování jsem vyjel z garáže trochu to hulilo tak asi se spaluje olej ve výfuku který tam zbyl ale po ujetí par metru byla skvrna pod autem nový olej.

Po zkoumání odkuď nový olej unika.Jsem našel místo které bylo od oleje-vyfukový svod-turbo-olej prosakuje mezi.

Na autě předchozí majitel udělal repas hlavy z duvodů ( že se potkaly ventily).Nové gufera zn.VICTOR REINZ,

rozvody,těsnění...

Auto startuje dobře ale strácí se olej při nastartovaném motoru je skvrna pod motorem a kouří.

Čím to muže být: Známy tvrdí že mám dát nové originál gufera ventilů ale jsou tam přece nové...

Děkuji za radu

Odesláno

Cokdyž to turbo co jsi namontoval je po smrti? jinak se podívej na přívod oleje do turba tam by mohl být problém s netěsností ještě jedna věc když si montoval (novou) turbínku kontroloval jsi vůli na hřídelce jestli není moc velká ?

Odesláno

tak teď sem se v tom nějak zamotal :D pochopil bych kdyby si napsal mezi hlavou a ventilovým víkem a nebo mezi hlavou a blokem ale mezi hlavou a svodami :myslim tam je přece těsnění potom ještě odvod oleje z turba co vede do bloku

[upravil dne 31/3/12 14:10 od berla2,0hdi]

Odesláno

Tak když to teče ze svodů tak to může bejt třeba z turba nebo to jen teče z vejfuku u hlavy a máš tam špatný těsnění, a to že ti jde olej do vejfuku tudíž přes spalovací prostor takže to může být špatný těsnění pod hlavou, pístní kroužky, gufera ventilů apod. bez rozebrání asi těžko odhalíš kudy přesně

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...