Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevím jestli ti půjde odkaz: http://www.autokelly.sk/#CT=5|PCT=13|CUR=2|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=2013673|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|

Je to vono ( Kód Kelly SD 21078 ) ?

Zuby ABS nesedí, ale krožek půjde s trochou opatrnosti přehodit nebo se dá sehnat nový.

V náhradách je sice 29z ale stejná specifikace jako jsem ti dával...

vnější ozubení - strana kola: 25

vnitřní ozubení - strana kola: 34

průměr těsnícího kroužku [mm]: 59

počet zubů ABS: 29

vnější průměr [mm]: 100

mechanicky opracováno: se zápichem ve vnitřní části

[upravil dne 5/1/12 17:47 od koblih69]

Odesláno

Odkaz mi ide. Také kĺby som našiel aj ja. Sú od fy. GLO a v oveľa lepšej cene. Problém je s tým ABSkom. Ten krúžok je tam podľa mňa lisovaný za horúca a nieje to tak ľahké vymeniť. Alebo je tam navarený a obrobený na presný rozmer. Veľmi sa mi do toho nechce púšťať. To už skôr kúpiť kĺb s väčším priemerom do tehlice a zosústružiť ho na potrebný rozmer. Problém ale bude asi s tým že je to tvrdokov. Možno nakoniec bude stačiť kĺb len kompletne rozobrať a vyčistiť. Nasadiť novú manžetu a namazať. Ak nenájdem presne taký ako potrebujem je toto pre mňa asi tá najschodnejšia možnosť :myslim

Odesláno

Podle příspěvků vidím že tu nejsi dlouho, ale výměna kroužků je od určitého stáří poměrně běžná věc, protože prostě praskají. Vařené nejsou a s opatrností se dají sundat. Stejný problém jako ty se to už párkrát řešil - sklepnutím původního a naražením na nový kloub. Jinak nový kroužek stojí cca 200,- dával jsem tu někde odkaz na e-shop v ČR. Mě kroužek prasknul a musel jsem ho měnit taky, jiný člen ho svařil Cočkem a naklepnul zpátky.

Výměna kroužku je banální věc ( i když se samozřejmě může stát, že ti při sundání praskne budeš muset koupit za 200,- nový ) a soustružit kvůli tomu kloub ( který je v záruce ) považuju za naprostý nesmysl.

Jinak samozřejmě ceny netřeba řešit, to jsou koncové v kelly takže stejnou položku seženeš výrazně levněji.

[upravil dne 5/1/12 18:12 od koblih69]

Odesláno

Podľa príspevkov tu dlho nie som, ale pozri si od kedy som registrovaný (ak sa to dá zistiť). Doteraz som mal len to šťastie že som sa nemusel na nič pýtať :) Neviem ako je to s ABS krúžkami. Pracujem v technickej oblasti ako mechatronik ak ti to niečo hovorí a mám dosť dlhú prax v mechanike, elektrike, elektronike a tiež pneumatike. A mám tiež rôzne technické a technologické možnosti. Automobilom sa však venujem už len keď musím. Kedysi keď som mal 17 tak som si kompletne vygenerálkoval svoju škodu 105L a to vrátane vyvložkovania a prebrúsenia kľukovky (zlaté časy :) ) Bolo to moje prvé auto. Čo sa týka toho krúžku neviem či by tiež nepadla záruka za kĺb keď ho vymeníš. Ale dobre. Ešte sa rozhodnem. Zatiaľ to urobím tak že kĺb komplet vyčistím a uvidím ako na tom je. Manžetu novú mám a tiež mazadlo. Takže ho nahodím a budem sledovať ako sa správa. Dnes mi trvalo cca 1,5 hodinky kým som to rozobral a to som si dával na čas lebo som pozorne sledoval čo a ako je primontované, analýzoval čepy, cigaretka a proste nikam som sa neponáhľal. Ak mi to po tom mojom pokuse nevyjde tak ho za pol hoďky znovu rozoberiem a potom sa pohrám s ABS krúžkom. Verím však že už zajtra alebo v sobotu (zajtra je u nás sviatok) budem jazdiť. Zatiaľ vďaka za pomoc. Ak sa niečo pokazí tak to sem zase hodím :D

Odesláno

To nebylo myšleno nijak zle, jen, že ABS kroužky jsou tak časté téma, že je tu většina lidí zná.

Pokud sklepneš kroužek z toho nového a dáš si ho stranou tak ho tam přece kdykoliv můžeš vrátit. S tím čistěním kloubu to nedoporučuju - dělá se to pokud se zjistí vadná manžeta ajko prevence, ale pokud už se kloub hryže tak to nemá smysl, možná to oddálíš ale stějně se to rozsype a možná v nejméně příhodnou chvíli nebo nedej bože jako mě. Rozhodně bych ho vyměnil.

Odesláno

Ja som to ani v zlom nebral :) Teraz som ten kĺb rozobral a namočil na noc do technického benzínu. Zatiaľ sa mi javil ako dobrý, ale poriadne si ho pozriem až zajtra po vyčistení. Rozhodne ho nemám v úmysle dávať späť keď zbadám čo i len najmenšiu ryhu. Na tú prasknutú manžetu som tiež prišiel len náhodou :aut a hádzalo mi to len jeden deň cestou do práce a späť takže uvidíme. Ale samozrejme je mi jasné že zadreté ložisko sa už repasovať nemá, ale musí sa vymeniť. Takže určite kúpim nové ak nájdem niekde aj nový ABS krúžok.

Odesláno

No. Pozerám že najväčší vnútorný priemer pri 29 zubovom je 85mm a môj kĺb má priemer 90. A neviem či z druhej strany bude menší :myslim A či by mi to poslali na slovensko? Skúsim asi pohľadať aj v našich mototechnách tak hádam za to nebudú chcieť viac ako 10€.

Odesláno

Vyzkoušej to, ale než jsem našle tenhle odkaz tak se to kupovalo v Anglii a podobně, u nás to nikdo neprodával. POkdu bys měl problém tak bych případně mohl pomoct s překupem, nebo třeb aněkdo z členů který jezdí na SK.

Odesláno

Práve mi napadlo že by som si takýto krúžok mohol vyrobiť v práci. Podľa mňa by ani nemusel byť kalený. Snímač je pravdepodobne indukčný takže stačí ak bude z obyčajného železa. Mechanické namáhanie nehrozí a aspoň bude odolnejší voči prasknutiu. Len sa obávam aby som nezničil nový kĺb pri tom ako budem odbíjať ten pôvodný krúžok :myslim

Odesláno

Železo jistě stačí, vnitřní plocha je mírně kónická. Nicméně je třeba to aspoň pozinkovat jinak to vyrezne a jak to stratí hrany tak to začne zlobit. Je to v místě kde je sůl, voda...

Z nového kloubu to sklepneš snadno :papa

Odesláno

Dnes mi prišiel konečne nový kĺb a bez väčších problémov som ho vymenil. Po cca 500m skúšobnej jazde sa zdá byť všetko v poriadku. Bliká mi však kontrolka zatiahnutej ručnej brzdy (aj keď bola uvoľnená) a koleso na ktorom som menil kĺb šlo pri prudkom brzdení do šmyku. Ako by mi na ňom nefungovalo ABS. Može to byť tým že snímač je zle nastavený? Na novom kĺbe je totiž širší ABS krúžok. To by ale nemalo vadiť lebo priemer je rovnaký. Ako ďaleko má byť snímač od krúžku resp. existuje na to nejaká mierka? Ďakujem vopred za rady.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak som celú záležitosť konečne doriešil. To že mi svietila zatiahnutá ručná brzda som vyriešil hneď doliatim brzdovej kvapaliny. A po výmene homokinetického kĺbu bol snímač ABS dosť ďaleko od krúžku na kĺbe. Aj napriek tomu že mal kĺb v priemere len o 1mm menej ako pôvodný. Vyriešil som to tak že som orezal snímač ABS flexou. Niekto sa možno začuduje, ale dá sa to a funguje to :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...