Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno
K té fotce: Koukám, že jste měli den otevřených kapot :D

S brzdičem neporadím, ale Xsara bude to samé, co 306, tedy 247 mm jednoduchý kotouč vzadu, ale co tam má 307, to nevím. :(

Vím, že se to v mnohém shoduje. 307ma je 2.0HDi r.v. 04

Odesláno
Na té fotce to vypadá, jako by ten ford vykládal té 306ce, zážitky z cesty. Hold se dlouho neviděli....:D:D:D

Asi si i pokecali :D Ford vyprávěl, jaké to to bylo na srazu :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes je tomu přesně 6let, co jsme se s Pažoutem začali kamarádit, proto dostal včera očistnou koupel, která byla i součástí příprav na víkendový sraz. ;)

post-39796-14109632932115_thumb.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se přiblížil čas na servis Pažouta. Mám v plánu nechat udělat rozvody i s vodní pumpou. Mám na nich 6let a cca 81tis.km, dále výměna oleje, všech filtrů, kouknout na rachot od přední nápravy, dále mám podezření na pravý stabilizátor, asi dám zrovna oba. Ale teď mě začíná trápit jedna věc. Zdá se mi, že se mi nějak potápí předek. Mám udělat pružiny? :myslim

Našel by se tu někdo, kdo má též 1,6ku na kolech 195/55/R15 a změřil by výšku po nejvyšší bod podběhu blatníku? Napadá mě např. Andreww s cabriem.

[upravil dne 10/9/13 05:52 od radim.1008]

Odesláno

Já ti mohu změřit HDičko, pokud budeš níže, je to na výměnu :D

Ale u mě i když jsem měl na jedné straně pružinu s 300 tkm a na druhé s 70 tkm (oboje origo na HDi), výška k blatníku byla stejná, i po výměně té víc oloupané :D Na druhou stranu bylo poznat, že ta s 300 tkm je měkčí.

Odesláno

Díky moc pánové. Taky změřím a poté porovnáme.

Jo a v servise mají novou teorii o tom nekonečným příběhu s tlučením od pravého předního kola. :D

Odesláno

Jo a v servise mají novou teorii o tom nekonečným příběhu s tlučením od pravého předního kola. :D

To se tim jeste zabyvaj? :D

[upravil dne 10/9/13 14:00 od AKCZ]

Odesláno
Průměr kola cca 56,5cm

Zem -> lem 63cm

Vrch kola -> lem 6.5cm

Střed kola -> lem 35,5cm

Jsem doma z práce a tak můžu změřit.

Průměr kola cca 57cm

Levá strana:

Zem - lem 63,5cm

Vrch kola - lem 7cm

Střed kola - lem 36,5cm

Pravá strana:

Zem - lem 62cm

Vrch kola - lem 5,5cm

Střed kola - lem 34,5cm

Měřeno na rovině. Co s tím teď? :myslim

Odesláno

To se tim jeste zabyvaj? :D

Nezabývali, ale byl jsem minulý týden v Lukavici u Dolečka s kámošem s autem a tak jsem se jich zeptal, naposled hledali tři dny a nic nenašli. Teď jsem jezdil ve třech, bylo sucho a rachot snad i na rovném asfaltu. Pršelo, jezdil jsem ve třech a klid, ani rána. Prý je to divný, ale to vím taky. :D Povídali, že by koukli na čepy, že občas to některý dělá, že mlátí, i když je vyměněn. Jen mám teď podezření, aby to nebylo něco s pravou pružinou, když auto je evidentně sedlé na pravou stranu. Musím pohledat, kdy jsem pravou pružinu nechával měnit. :bacha

Odesláno

Závity opravili a byl chvilku klid. Tohle je něco jinýho, ale zvuk stejný. Když dělali závity rozhodili to a pružina byla v pořádku. Budu nechávat dělat rozvody a olej tak na to prý znovu kouknou. Přemýšlím, že nechám vyměnit obě pružiny, protože jsem zjistil, že jsem v roce 2011 měnil jen pravou, která praskla v posledním závitě. Fakt už nevím, co by to mohlo dělat. Namítal jsem homokineťák, ale ten mi byl vyvrácen, prý by se projevoval jinak. :myslim

Odesláno

Netýká se to Pažouta, ale druhého auta. Známý opět začal stříkat spodky a jelikož jsem v loni na technické byl vlezlý pod Fordem v kanále a zhrozil jsem se, že téměř není zespod ošetřen, cca jen asi 30cm od přední nápravy a kapsy kolem zadní nápravy byly skoro v barvě auta, rozhodl jsem se nechat i přes stále běžící záruku stříknout spodek. Z výsledku mám radost, urobil jsem dneska fotku, jen jsem si lehnul pod auto, ze zvedáku by byla lepší, ale kvůli fotce nebudu známého otravovat. :D

post-39796-14109633386137_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...