Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Svíti mi občas kontrolka ABS, v servisu Peugeot na diagnostice na nic nepřišli, asi někde blbne ukostření.Neřešil někdo tuto závadu?

Odesláno

Může být nějaká nečistota na snímačích u kol, vzduchová bublina v samotném modulátoru ABS, případně pouze zoxidovaný některý z konektorů.Já jsem s tímhle zápasil snad 2 měsíce, než jsem přišel na to, že to dělala vzduchová bublinka.Auto jinak brzdilo zcela normálně, jenže jsem měl ABS jako zvláštní výbavu, tedy normální brzdový válec, podtlakový posilovač a u toho přídavné ABS Bendix.Nevím, jestli by se chovaly brzdy stejně, bylo-li by auto vybaven tím, co se montovalo do 405 MI16.

Odesláno

Nejdřív bych zkusil to nejjednodušší, zkontroloval a vyčistil kontakty, kolega v práci měl na Hondě podobný problém a vyčištění všech kontaktů pomohlo, kontrolka ABS přestala svítit.

Odesláno

Správně, modulátor ABS je ta krabice, kde je čerpadlo pro ABS, ventily regulující přísun natlakované kapaliny k jednotlivým kolům a několik konektorů.Pokud se pamatuju, měl jsem tam čtyři.A pravda je, že nejjednodušší bude prostříkat všechny konektory něčím na vyčištění, třeba WD40 a ještě mi napadlo, jestli Rasputin nemá prodřený kabel u jednoho ze snímačů a občas se mu to náhodně nepřizemní a ABS si vyhlásí poruchu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...