Rasputin Odesláno 9. duben 2005 Odesláno 9. duben 2005 Svíti mi občas kontrolka ABS, v servisu Peugeot na diagnostice na nic nepřišli, asi někde blbne ukostření.Neřešil někdo tuto závadu? Citovat
Swallow Odesláno 10. duben 2005 Odesláno 10. duben 2005 Může být nějaká nečistota na snímačích u kol, vzduchová bublina v samotném modulátoru ABS, případně pouze zoxidovaný některý z konektorů.Já jsem s tímhle zápasil snad 2 měsíce, než jsem přišel na to, že to dělala vzduchová bublinka.Auto jinak brzdilo zcela normálně, jenže jsem měl ABS jako zvláštní výbavu, tedy normální brzdový válec, podtlakový posilovač a u toho přídavné ABS Bendix.Nevím, jestli by se chovaly brzdy stejně, bylo-li by auto vybaven tím, co se montovalo do 405 MI16. Citovat
Petr605 Odesláno 10. duben 2005 Odesláno 10. duben 2005 Co to je modulátor ABS? Je to ta část, který já říkám rozdělovač tlaku, tzn. ta část s elektrikou odkud už vedou trubky ke kolům? Citovat
Driver Odesláno 10. duben 2005 Odesláno 10. duben 2005 Nejdřív bych zkusil to nejjednodušší, zkontroloval a vyčistil kontakty, kolega v práci měl na Hondě podobný problém a vyčištění všech kontaktů pomohlo, kontrolka ABS přestala svítit. Citovat
Swallow Odesláno 10. duben 2005 Odesláno 10. duben 2005 Správně, modulátor ABS je ta krabice, kde je čerpadlo pro ABS, ventily regulující přísun natlakované kapaliny k jednotlivým kolům a několik konektorů.Pokud se pamatuju, měl jsem tam čtyři.A pravda je, že nejjednodušší bude prostříkat všechny konektory něčím na vyčištění, třeba WD40 a ještě mi napadlo, jestli Rasputin nemá prodřený kabel u jednoho ze snímačů a občas se mu to náhodně nepřizemní a ABS si vyhlásí poruchu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.